Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Depeche Mode lansează single-ul "Where's the Revolution" - AUDIO

Depeche Mode se alătură artiştilor cu melodii şi albume-protest, lansând single-ul "Where's the Revolution". La fel cum o arată şi artwork-ul şi versurile, melodia exprimă revolta cu privire la evenimentele politice ale ultimului an, de la alegerea lui Trump la Brexit.

Publicat

pe

│ FOTO: www.facebook.com

"Where's the Revolution" este prima melodie extrasă de pe albumul "Spirit", care va debuta pe 17 martie. Pentru Depeche nu e prima oară când abordează un subiect politic, ei atacând această zonă şi prin melodii ca "People are People", dar şi "New Dress", "Get the Balance Right" sau "The Sun and The Rainfall". Nu am primit încă un videoclip pentru noul single, ci doar o animaţie ce pune în mişcare acele steguleţe alb-negru ce par să reprezinte imaginea vizuală a noului album.

De imagistica acestui release se va ocupa fotograful şi regizorul Anton Corbijn, realizatorul celor mai celebre videoclipuri ale trupei. Dave Gahan nu a rămas deloc indiferent la alegerile din SUA, mai ales că locuieşte acolo de cel puţin 10 ani. El a declarat următoarele pentru Rolling Stone:

Trăim în timpuri ale schimbării. Pe măsură ce înaintez în vârstă, lucrurile care se întâmplă în lume mă afectează mai mult. Mă gândesc la copiii mei şi la lumea în care cresc. Fiica mea, Rosie a fost afectată de alegerile de anul trecut. Ea a plâns şi a exclamat "Wow". Martin Gore şi cu mine locuim în America, deci suntem afectaţi de ce se întâmplă aici.

Martin mi-a spus că ştie că pentru anumiţi oameni sunăm ca staruri rock bogate care trăiesc în case mari în Santa Barbara şi nu au nici o grijă şi da, suntem foarte norocoşi. Dar asta nu înseamnă că nu ne pasă de ce se întâmplă în lume. Chiar mă afectează. Şi îi înţeleg pe toţi. Eu simt la fel.

Aceste sentimente au fost revărsate pe noul material, un LP de 12 melodii pe care Dave Gahan evita să îl numească totuşi un "album politic". El se întreabă totuşi cu voce de bariton "Unde e revoluţia?", "Cine ia deciziile voastre/Voi sau religia voastră?". De producţia lui "Spirit" s-a ocupat James Ford, care a lucrat şi cu Florence and the Machine, Arctic Monkeys sau Simian Mobile Disco.

"Where's the Revolution" a fost scris de Martin Gore, care s-a bazat numai pe sintetizatoare pentru acest single, fără chitara pe care o adoră atât de mult. Pe Depeche Mode îi vedem la Cluj Napoca pe 23 iulie, în ultima oprire a turneului "Global Spirit Tour".

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 23 iulie 2017

Depeche Mode

Loc
Cluj Arena

Trending