Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui DJ Khaled, "Shining", o colaborare cu Jay-Z şi Beyonce - AUDIO

Imediat după finalul ceremoniei premiilor Grammy 2017, apreciatul producător DJ Khaled a lansat piesa "Shining". Aceasta este o colaborare cu Beyonce şi Jay-Z şi apropiaţii artiştilor afirmă că piesa este de fapt un atac la adresa rapperului canadian Drake.

Publicat

pe

Coperta single DJ Khaled Beyonce Jay Z Shining
Coperta single DJ Khaled Beyonce Jay Z Shining │ FOTO: www.facebook.com

Noul single are un beat hip hop clasic, cu Beyonce ocupându-se de partea mai dansabilă a piesei, în vreme ce Jay-Z îşi aşterne rimele în a doua parte a colaborării. Rapperul cântă despre premiile sale Grammy, dar şi despre gemenii pe care îi aşteaptă Beyonce.

"Shining" are o mulţime de semnificaţii, mai ales că e prima melodie pe care cântă împreună Jay-Z şi Beyonce din 2013 încoace. Atunci cuplul colabora la realizarea celebrei piese "Drunk in Love". După "Lemonade" al lui Beyonce şi zvonurile despre infidelitatea lui Jay, o colaborare nu mai părea plauzibilă, dar iat-o că se petrece. Cât despre atacul la adresa lui Drake, nu e prima oară când el şi Jay-Z au un "beef" tipic pentru lumea hip hop.

Drake îl atacase pe artistul miliardar în piesa "Summer Sixteen" de anul trecut cu versurile "I used to wanna be on Roc-A-Fella then I turned into Jay". Canadianul a şi renunţă la una dintre melodiila realizate cu Jay pentru albumul de anul trecut. Şi materialul cu care a contribuit Kanye West a avut aceeaşi soartă. În ce îl priveşte pe DJ Khaled, el a fost nominalizat la premiile Grammy 2017, pentru "Cel mai bun album rap", dar distincţia a ajuns la Chance the Rapper. Puteţi afla şi ceilalţi mari câştigători ai premiilor aici.

DJ Khaled, pe numele său real Khaled Mohamed Khaled este un producător american, o personalitate radio, şef de casă de discuri şi scriitor. Colaborările sale se extind profund în lumea hip hop-ului, Khaled bifând coproducţii cu Birdman, Busta Rhymes, Drake, Lil Wayne, Nas sau Fat Joe. Cu 9 albume la activ şi al zecelea aflat în producţie, acest DJ e unul dintre cei mai activi producători din muzica americană.

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Foo Fighters şi Jay-Z intră în Rock and Roll Hall of Fame; Află şi ceilalţi nominalizaţi

După o perioadă de voturi, deliberare şi analiză au fost anunţaţi pe 12 mai artiştii care vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2021. 6 nume intră în panteon în acest an, iar dintre ei se remarcă Jay-Z şi Foo Fighters. Detalii despre muzicienii onoraţi astfel, dar şi despre ceremonie aflaţi în articol.

Publicat

pe

Foo Fighters fotografie oficiala 2021
Foo Fighters fotografie oficiala 2021 │ FOTO: Foo Fighters twitter.com

Artiştii care vor fi imortalizaţi în acest an prin introducerea în panteonul rock sunt Jay-Z, Foo Fighters, dar şi Tina Turner, The Go Go's, Todd Rundgren şi Carole King. Dave Grohl nu e străin de această ceremonie, el fiind introdus în Hall of Fame şi cu Nirvana. Tina Turner a mai apărut de asemenea imortalizată în acest mod alături de Ike Turner, iar Carole King alături de Gerry Goffin. Turner, King şi Stevie Nicks sunt singurele femei care au fost recunoscute muzical de multiple ori.

Pe lângă cele 6 mari nume există şi tributuri speciale pentru întreaga carieră şi influenţa muzicală. Kraftwerk şi Gil Scott Heron, dar şi Charley Patton primesc Early Influence Award, în vreme ce Premiul Pentru Excelenţă Muzicală merge la LL Cool J, Billy Preston şi Randy Rhoads. Directorul muzical Clarence Avant primeşte distincţia Ahmet Ertegun în acest an. Pentru a ajunge la cei 6 artişti de mai sus s-a făcut o selecţie strictă, care a inclus nume foarte mari pe lista lărgită: Rage Against the Machine, Mary J. Blige, Kate Bush, Iron Maiden, New York Dolls şi alţii.

Fanii au putut vota pentru preferaţii lor în intervalul ianuarie - aprilie 2021.

Ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021 are loc pe 30 octombrie 2021 la Rocket Mortgage FieldHouse din Cleveland, Ohio. Va fi transmisă sub forma unui show special pe HBO şi HBO Max ulterior. În 2020 ceremonia a fost amânată de multiple ori din cauza pandemiei şi până la urmă s-a ţinut virtual în noiembrie. Pentru prima dată în istoria Hall of Fame au fost difuzate mini documentare despre artiştii onoraţi pe scenă în locul unor reprezentaţii live. Depeche Mode şi Nine Inch Nails au fost numele principale intrate în istorie, alături de Whitney Houston, T Rex, The Doobie Brothers şi The Notorious B.I.G.

Citește în continuare

Trending