Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Roger Waters lucrează la un nou album cu producătorul trupei Radiohead - TEASER

Roger Waters a început să lucreze la cel de-al 4-lea album solo împreună cu producătorul trupei Radiohead, Nigel Godrich. Vestea despre noul material a fost confirmată de muzician pe Instagram și Facebook, prin intermediul unei poze și a unui scurt video. Ultimul său album solo, ”Amused to Death”, a fost lansat în urmă cu 25 de ani.

Publicat

pe

Roger Waters alături de producătorul Nigel Godrich
Roger Waters alături de producătorul Nigel Godrich

Roger Waters a intrat în studioul de înregistrări alături de Nigel Godrich. Cei doi au deja piese în lucru, Waters părând încântat de colaborarea cu reputatul producător.

”Avem niște înregistrări bune în lucru. Nigel e cu adevărat bun. Mi-a spus: <<Oamenii vor mereu să înregistreze albume lungi. Cât de lung a fost ”The Dark Side Of The Moon”?>> I-am răspuns că 38 de minute. Realitatea e că acum nu mai există niciun fel de constrângere în ce privește înregistrarea unui album, pentru că nimeni nu te mai plătește pentru asta. Toate teoriile sunt scoase din ecuație. Îmi pare rău pentru tinerii artiști, știind că muzica lor va fi piratată, și că nimeni nu vrea să îi plătească. Asta înseamnă, totodată, și că poți să spui tot ceea ce vrei. Bine, eu oricum am spus mereu tot ce am vrut eu”, a subliniat Roger Waters într-o declarație acordată publicației britanice NME.

În ce privește evoluția înregistrării albumului, fostul membru Pink Floyd a indicat că albumul va aborda tematica iubirii într-o manieră proprie, tipică Roger Waters.

”Am compus ceva mai lung - o parte din piesă are ceva magic, o parte face trimitere la politică, o altă parte exprimă un sentiment de agonie. I-am cântat-o lui Nigel și reacția lui a fost: <<Oh, îmi place partea asta>> - după 2 minute - <<și partea asta>>. Și cam așa lucrăm împreună. M-am și îndrăgostit recent, în sensul profund. Așa că albumul este de fapt despre iubire - asta fiind, de fapt, tematica tuturor albumelor mele. (...) Discul ridică și un semn de întrebare: cum trăim momentele de iubire - dacă ni se acordă ocazia de a le trăi în această viață - și cum le facem să ne lumineze existența, nouă și celor din jur.”

VIDEO: Roger Waters în studio, lucrând la noul album

În urmă cu 4 ani, Roger Waters a încheiat celebrul turneu The Wall, care a ajuns și la București în vara anului 2013 – Citește recenzia. Turneul mondial s-a desfășurat pe parcursul a 3 ani și a inclus 219 spectacole. Producția inedită a fost pusă în scenă de o echipă numeroasă, formată din 180 de persoane. Marele zid a uimit, șocat și impresionat publicul din întreaga lume – Poze concert Roger Waters. Experiența a fost pe cât de interesantă, pe atât de epuizantă pentru Waters, acesta fiind de părere că nu va mai face față unui alt turneu de o asemenea amploare.

”În primul rând nu voi putea realiza o producție care să egaleze„The Wall”.  Apoi trebuie să accept că nu sunt nemuritor. Trebuie să accepți lucrurile astea când te gândești să începi un turneu. Cel mai greu lucru din lume este să te gândești că vei face ceva, iar atunci când chiar faci lucrul respectiv este pur și simplu o recompensă pentru tine” - Roger Waters.

Comentează

Trending