Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Ascultă 3 piese noi John Mayer, incluse pe EP-ul "The Search for Everything" - AUDIO

După o pauză discografică de 4 ani, John Mayer a revenit cu un nou EP, intitulat "The Search for Everything". Lansat pe 20 ianuarie, materialul a devenit disponibil pe YouTube în aceeași zi. În articol puteți asculta noile piese ”Moving On and Getting Over”, ”Changing” și ”You're Gonna Live Forever in Me”.

Publicat

pe

John Mayer
John Mayer

Odată cu lansarea noului EP, John Mayer face tranziția din zona comercială spre cea mai nișată a blues-ului. Spre încântarea sa, materialul a fost bine primit, la 3 zile de la punerea în vânzare, "The Search for Everything" ocupând prima poziție în topul albumelor realizat de iTunes.

”Vă mulțumesc. M-ați ajutat să demonstrez că se poate - și că ar trebui - să explorez noi orizonturi artistice. Acest succes înseamnă libertate, nu constrângere. E vorba despre a-ți asuma riscuri și a face muzica pe care o iubești, fără să te îngrijoreze percepția la nivel comercial, și pentru a te putea întoarce apoi în zona mainstream și a înregistra albume cu o altă profunzime. (...) Regulile nu mai există. Singura strategie rămasă este de a face ceea ce simți tu că e bine”, a scris John Mayer pe Facebook, mulțumind fanilor care i-au cumpărat EP-ul.

"The Search for Everything" conține 4 piese noi. Primul single, "Love On The Weekend", a fost lansat în noiembrie 2016. Celelalte 3 piese au fost publicate pe YouTube în ziua lansării EP-ului, pe 20 ianuarie 2017.

Povestea noilor piese John Mayer

Piesa "Moving On and Getting Over" a fost inspirată de o despărțire. Melodia și-a schimbat tonalitatea inițială, făcând tranziția de la tristețe la acceptare și depășire a momentului.

”Finalul piesei este o sesiune de improvizații. Dacă aș fi terminat piesa acum un an, nu ar fi avut acest final. Modul în care închei melodia este rezultatul reconectării la mesajul piesei 2 ani mai târziu și constatând: <<Am depășit momentul, hai să avem un final fericit>>”, a povestit John Mayer într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

AUDIO: John Mayer - "Moving On and Getting Over"

Changing” este, după spusele lui John Mayer, ”centrul spiritual al albumului”.

”Stăteam în cameră și tocmai renunțam să mai încerc în a găsi ceva. Și apoi, dintr-o dată, am început să cânt. Era un jingle de 30 de secunde și mi-am zis: <<Cum transform asta într-o piesă?>>, pentru că era deja destul de circular pasajul. Sună simplu, dar mi-a luat o veșnicie.”

AUDIO: John Mayer - "Changing"

" ("You're Gonna Live Forever in Me") Este singura piesă care îmi provoacă anxietate. Este atât de deschisă și personală. Am scris-o într-o singură noapte. În prima săptămână de înregistrări am avut un asistent în studio și am lucrat puțin așa, dar nu reușeam să avansez. Așa că i-am zis: <<Trebuie să iasă toată lumea afară și să rămân doar eu cu Chad>>. El e singura persoană în fața căreia pot să compun", a povestit John Mayer pentru Rolling Stone.

AUDIO: John Mayer - "You're Gonna Live Forever in Me"

Comentează

Trending