Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Iggy Pop și Danger Mouse prezintă piesa "Gold", nominalizată la Globurile de Aur

Cunoscutul artist punk Iggy Pop a prezentat recent piesa "Gold", nominalizată la Globurile de Aur în acest an. Ea este preluată de pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume şi e realizată în colaborare cu Danger Mouse. Melodia e inspirată din atmosfera spaghetti-Western a filmului, dar şi de melodia lui Iggy, "I Want to Go to the Beach" din 2009.

Publicat

pe

Iggy Pop
Iggy Pop

Iggy Pop vine după un 2016 ocupat, lansând albumul cu numărul șaptesprezece primăvara trecută, "Post Pop Depression", care a debutat pe locul 17 în Billboard 200. Această poziție a fost un record pentru Iggy Pop în SUA. Punkerul care împlinește șaptezeci de ani în 2017 nu e deloc străin de lumea filmelor, apărând recent într-un scurt metraj-interviu cu Thurston Moore, plus multiple pelicule de-a lungul anilor.

Melodia "Gold" poate fi comparată cu o creație a lui Leonard Cohen, pe un fundal acustic ce duce cu gândul la Johnny Cash. Atmosfera de western e palpabilă și dozarea versurilor și frazarea lor pot fi puse pe seama direcției artistice a lui Danger Mouse. El a afirmat că a preferat o pronunțare acută a vocalelor și o melodie mai puțin... melodioasă, un soi de poezie muzicală.

Ascultă piesa "Gold" (Iggy Pop și Danger Mouse)

"Gold" este un film de adventură, cu Matthew McConaughey în rol principal și urmează să debuteze în cinematografe pe 27 ianuarie. Matthew McConaughey joacă rolul unui aventurier aflat în jungla indoneziană pentru a găsi aur. Cât despre Iggy, el ne-a vizitat ultima oară la Peninsula Târgu Mureș în 2011, de unde a plecat cu piciorul rupt, după un concert plin de energie.

Urmărește un trailer al filmului "Gold":

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Maneskin şi Iggy Pop au lansat o nouă versiune a piesei "I Wanna Be Your Slave"

Aşa cum anunţase prin diferite teasere, trupa Maneskin a realizat o colaborare cu Iggy Pop. Împreună au reinterpretat piesa "I Wanna Be Your Slave", care a primit un videocip recent de la formaţia italiană care a câştigat Eurovision 2021 şi SanRemo 2021. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Maneskin Iggy Pop I Wanna Be Your Slave
Coperta single Maneskin Iggy Pop I Wanna Be Your Slave │ FOTO: Sony Music

Videoclipul "I Wanna Be Your Slave" a avut premiera pe 15 iulie 2021 şi a strâns peste 26 milioane de vizualizări. Este un track catchy şi jucăuş şi o ocazie pentru fani de a îl vedea pe solistul Damiano David fără pletele pe care le etalase la Eurovision 2021. Piesa are câteva momente de virtuozitate surprinzătoare la chitară, iar clipul include săruturi între Damiano şi colegii de trupă. Artiştii apar şi în ţinute BDSM şi împart aceeaşi gumă de mestecat.

Iggy Pop are o piesă similară ca titlu şi oarecum şi ca mesaj şi conţinut, "I Wanna Be Your Dog", deci se explică afinitatea între artişti. De altfel colaborarea cu Maneskin începe cu Iggy cântând versurile formaţiei italiene cu o energie pe care nu am mai auzit-o de mult. Instant m-am dus cu gândul la Post Malone care l-a scos pe Ozzy Osbourne din letargie şi poate vom vedea ceva similar cu formaţia din peninsulă şi veteranul punker.

Linia de bas face acest hit ceea ce este, alături de tobă sacadată, iar împreună ele fac melodia extrem de dansabila. "I Wanna Be Your Slave" este o piesă de pe albumul Maneskin "Teatro D'ira: Vol I", care a debutat în martie. LP-ul a primit discul de platină în Italia şi a ajuns la peste 400 de milioane de stream-uri, propulsat de trofeele primite de trupă, la Eurovision 2021 şi SanRemo 2021.

Maneskin doboară record după record, fiind prima trupă italiană care intră în topurile britanice cu două single-uri simultan, pe locul 6 şi 10. "I Wanna Be Your Slave" a luat deja discul de platină în Italia, Finlanda şi Polonia, iar în Rusia are 6 discuri de platină. Maneskin are o sumedenie de concerte programate în 2021 şi 2022, urmând a pleca într-un turneu de 13 concerte prin Italia pentru început.

Are deja peste 100.000 de bilete vândute şi 6 concerte sold out. În aceste condiţii the sky's the limit pentru grupul italian.

Citește în continuare

Trending