Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Iggy Pop și Danger Mouse prezintă piesa "Gold", nominalizată la Globurile de Aur

Cunoscutul artist punk Iggy Pop a prezentat recent piesa "Gold", nominalizată la Globurile de Aur în acest an. Ea este preluată de pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume şi e realizată în colaborare cu Danger Mouse. Melodia e inspirată din atmosfera spaghetti-Western a filmului, dar şi de melodia lui Iggy, "I Want to Go to the Beach" din 2009.

Publicat

pe

Iggy Pop
Iggy Pop

Iggy Pop vine după un 2016 ocupat, lansând albumul cu numărul șaptesprezece primăvara trecută, "Post Pop Depression", care a debutat pe locul 17 în Billboard 200. Această poziție a fost un record pentru Iggy Pop în SUA. Punkerul care împlinește șaptezeci de ani în 2017 nu e deloc străin de lumea filmelor, apărând recent într-un scurt metraj-interviu cu Thurston Moore, plus multiple pelicule de-a lungul anilor.

Melodia "Gold" poate fi comparată cu o creație a lui Leonard Cohen, pe un fundal acustic ce duce cu gândul la Johnny Cash. Atmosfera de western e palpabilă și dozarea versurilor și frazarea lor pot fi puse pe seama direcției artistice a lui Danger Mouse. El a afirmat că a preferat o pronunțare acută a vocalelor și o melodie mai puțin... melodioasă, un soi de poezie muzicală.

Ascultă piesa "Gold" (Iggy Pop și Danger Mouse)

"Gold" este un film de adventură, cu Matthew McConaughey în rol principal și urmează să debuteze în cinematografe pe 27 ianuarie. Matthew McConaughey joacă rolul unui aventurier aflat în jungla indoneziană pentru a găsi aur. Cât despre Iggy, el ne-a vizitat ultima oară la Peninsula Târgu Mureș în 2011, de unde a plecat cu piciorul rupt, după un concert plin de energie.

Urmărește un trailer al filmului "Gold":

Comentează

Trending