Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Coloana sonoră a filmului "Trainspotting 2" e confirmată oficial - VEZI TRACKLIST

"Trainspotting" a fost filmul unei generaţii, o comedie neagră cu accente dramatice profunde şi care a schimbat percepţia asupra dependenţei de droguri pentru toţi privitorii. Deşi nu e genul de film care să primească o continuare, iată că "Trainspotting 2" există şi va debuta pe 27 ianuarie, cu un soundtrack pe măsura acţiunii haotice care se profilează.

Publicat

pe

T2 Trainspotting
T2 Trainspotting

Danny Boyle e în continuare la cârma acestei producţii şi a ales unii artişti care au avut melodii în primul film pentru a-şi împrumuta hiturile şi noii pelicule. Iggy Pop spre exemplu, revine cu melodia "Lust for Life", într-o variantă remixată de Prodigy. Şi Underworld revine, cu melodia "Slow Slippy", în vreme ce clasicul "Radio Ga Ga" de la Queen a fost ales pentru a da culoare producţiei. Pe soundtrack regăsim şi melodii de la Blondie sau The Clash.

Coloana sonoră va fi disponibilă pe 27 ianuarie, în acelaşi timp cu premiera filmului. Dacă Trainspotting ne prezenta viaţa unor narcomani britanici şi încercarea lor de a se integra într-o societate athiată după bunuri de consum şi proiecte de vanitate, Trainspotting 2 e despre revanşă şi încercarea unor vechi prieteni de a se reuni.

Toate personajele principale din primul film revin, în frunte cu Renton, jucat de Ewan McGregor, Sick Boy, interpretat de Johnny Lee Miller şi inimitabilul Spud (Ewen Bremmer). După multe negocieri a fost convins şi Robert Carlyle să reia rolul volatilulul Begbie. Dacă este să ne luăm după cartea care stă la baza filmului, "Porno" de Irvine Welsh, atunci protagoniştii noştri s-au lăsat de substanţe şi s-au apucat să producă filme pentru adulţi.

Iată cum arată tracklistul coloanei sonore a lui "Trainspotting 2":

 1. Iggy Pop – ‘Lust for Life’ (The Prodigy Remix)
 2. High Contrast – ‘Shotgun Mouthwash’
 3. Wolf Alice – ‘Silk’
 4. Young Fathers – ‘Get Up’
 5. Frankie Goes to Hollywood – ‘Relax’
 6. Underworld /Ewen Bremner – ‘Eventually But (Spud’s Letter to Gail)’
 7. Young Fathers – ‘Only God Knows’
 8. The Rubberbandits – ‘Dad’s Best Friend’
 9. Blondie – ‘Dreaming’
 10. Queen – ‘Radio Ga Ga’
 11. Run D.M.C. vs. Jason Nevis – ‘It’s Like That’
 12. The Clash – ‘(White Man) In Hammersmith Palais’
 13. Young Fathers – ‘Rain or Shine’
 14. Fat White Family – ‘Whitest Boy on the Beach’
 15. Underworld – ‘Slow Slippy’

Urmăreşte trailerul filmului "Trainspotting T2":

Comentează

Industria muzicala

Catalogul muzical al trupei Queen a fost cumpărat cu un miliard de lire

Catalogul muzical Queen, dar și alte drepturi au fost achiziționate de Sony Music pentru un miliard de lire sterline (aproximativ 1,27 miliarde de dolari). Afacerea nu a fost lipsită de complicații, despre care te invităm să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Queen - videoclip "Under Pressure"
Queen - videoclip "Under Pressure" │ FOTO: captură YouTube / Queen Official

Catalogul muzical al trupei Queen este printre cele mai valoroase ale erei rock-ului - cu piese emblematice și extrem de profitabile precum "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Radio Ga Ga", "Somebody to Love", "We Will Rock You" sau "We Are the Champions". Nu este de mirare că a fost cumpărat la un preț exorbitant, reprezentând cea mai scumpă achiziție de până acum în ceea ce privește portofoliile muzicale ale artiștilor celebri.

Potrivit Variety, Sony Music a reușit să obțină drepturile asupra muzicii Queen pentru un miliard de lire. A mai existat un competitor pentru această licitație, însă s-a oprit la suma de 900 de milioane de dolari. Condițiile acestui contract sunt puțin complicate. Pe de o parte, veniturile venite din concertele live vor merge către membrii fondatori - Brian May și Roger Taylor - care sunt încă activi pe scenă, alături de solistul Adam Lambert.

Pe de altă parte, drepturile asupra muzicii înregistrate de Queen din SUA și Canada au fost achiziționate de Disney prin anii 2000, după ce un contract inițial de 10 milioane de dolari fusese încheiat în 1991. Aceste drepturi vor rămâne definitiv la Disney, deși unele venituri ale membrilor trupei, venite din aceste drepturi, vor merge către Sony odată ce noul acord se va încheia.

Între timp, Universal Music va continua să fie distribuitorul Queen la nivel mondial în următorii câțiva ani, până la expirarea contractului său existent cu trupa. Apoi, acordul de distribuire a grupului va ajunge la Sony în toate teritoriile, în afară de SUA și Canada.

Pe lângă bogatul și profitabilul catalog muzical, Sony a obținut și drepturile de imagine ale trupei. Asta înseamnă că cerul este limita și oportunitățile creative pot veni cu nemiluita, de la spectacole cu holograme, la musical-uri sau pelicule cinematografice.

Citește în continuare

Trending