Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Audioslave se reunește cu ocazia unui eveniment anti-Trump

Audioslave a făcut un anunţ surpriză azi, urmând să se reunească pentru un concert anti Donald Trump pe 20 ianuarie. Formaţia nu a mai avut un concert de peste un deceniu, solistul Chris Cornell fiind ocupat cu multe alte proiecte, printre care şi albume noi Soundgarden și solo.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Audioslave e doar unul dintre numele ce vor participa la seria de evenimente anti-Trump, organizate pe 20 ianuarie, ziua inaugurării noului preşedinte SUA. Pe lista de artişti se mai află şi Prophets of Rage, o formaţie derivată din Rage Against the Machine am putea spune, pentru că îl are pe Tom Morello în componenţă. Jack Black se va afla de asemenea la eveniment, probabil pentru a ne oferi hituri clasice Tenacious D.

În ultimii ani, Tom Morello şi Chris Cornell şi-au arătat deschiderea de a readuce Audioslave pe scenă, în ciuda faptului că amândoi au fost ocupaţi. Trupa lua naştere în anul 2001 şi în cei 6 ani de activitate a reuşit să obţină 3 nominalizări Grammy. Audioslave are şi o premieră bifată şi anume faptul că e prima trupă rock americană care cântă în Cuba, într-un concert în aer liber.

Cu 3 albume la activ, "Audioslave", "Out of Exile" şi "Revelations" acest grup a fost descris drept un hibrid perfect între Soundgarden şi Rage Against the Machine. Elemente de hard rock din anii '70 erau combinate cu rock-ul alternativ din anii '90, iar timbrul unic al lui Cornell a generat multiple hituri. Adăugăm şi solo-uri cu multă pedală ale lui Morello şi avem un sound diferit de orice auzeam la începutul anilor 2000.

Evenimentul de pe 20 ianuarie e cunoscut ca "Anti Inaugural Ball" şi e posibil să mai includă şi alţi artişti, care se vor alătura "rebelilor" în ultima clipă. Pe listă se află şi The Lost Angeles Freedom Choir, Jackson Browne sau Vic Mensa.

Albume noi

Albumul postum al lui Chris Cornell, "No One Sings Like You Anymore", va avea o continuare

Într-un nou interviu, Vicky Cornell, soția regretatului muzician, a dezvăluit că încă mai are multă muzică pusă deoparte și intenționează să lanseze un al doilea volum pentru albumul "No One Sings Like You Anymore". Detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Chris Cornell – The Promise (Theatrical Version)
Chris Cornell – The Promise (Theatrical Version)

În luna decembrie a anului trecut, familia lui Chris Cornell a lansat un album postum al artistului, axat pe coveruri ale pieselor unor nume mari. E vorba despre John Lennon, Prince, Janis Joplin şi mulţi alţii. "No One Sings Like You Anymore" este o colecție ce onorează artiștii și cântecele care l-au inspirat pe Chris Cornell. Materialul a fost înregistrat în 2016 și este ultimul album de studio complet finalizat al artistului. Dacă piesele pot fi deja ascultate pe serviciile de streaming, o variantă fizică a albumului urmează să fie lansată pe 19 martie 2021.

Acum, soția lui Chris Cornell le-a dat o veste bună fanilor. Invitată în cadrul emisiunii The Rizzuto Show, Vicky a dezvăluit că va continua să onoreze memoria artistului cu o nouă lansare. Este vorba de cel de-al doilea volum al materialului "No One Sings Like You Anymore".

"Există un al doilea volum. Ce a făcut ca primul volum să fie atât de special este faptul că el l-a masterizat și l-a împărțit. Totul este Chris de la început până la sfârșit. Și celălalt, volumul doi, a fost masterizat, dar nu și împărțit.

Suntem binecuvântați pentru că a fost un scriitor atât de prolific și ne-a lăsat multă muzică. Nu într-o formă complet finisată, dar avem cu ce să lucrăm, iar ștampila Cornell este peste tot, ceea ce este cu adevărat special. Deci, există multă muzică", a declarat Vicky Cornell.

În altă ordine de idei, Toni Cornell, fiica muzicianului, a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj dedicat tatălui său. Mai mult, tânăra a și interpretat un fragment din această piesă din repertoriul  Temple of Dog, trupă fondată de Chris Cornell.

VIDEO: Vicky Cornell în emisiunea The Rizzuto Show

Citește în continuare

Trending