Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Audioslave se reunește cu ocazia unui eveniment anti-Trump

Audioslave a făcut un anunţ surpriză azi, urmând să se reunească pentru un concert anti Donald Trump pe 20 ianuarie. Formaţia nu a mai avut un concert de peste un deceniu, solistul Chris Cornell fiind ocupat cu multe alte proiecte, printre care şi albume noi Soundgarden și solo.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Audioslave e doar unul dintre numele ce vor participa la seria de evenimente anti-Trump, organizate pe 20 ianuarie, ziua inaugurării noului preşedinte SUA. Pe lista de artişti se mai află şi Prophets of Rage, o formaţie derivată din Rage Against the Machine am putea spune, pentru că îl are pe Tom Morello în componenţă. Jack Black se va afla de asemenea la eveniment, probabil pentru a ne oferi hituri clasice Tenacious D.

În ultimii ani, Tom Morello şi Chris Cornell şi-au arătat deschiderea de a readuce Audioslave pe scenă, în ciuda faptului că amândoi au fost ocupaţi. Trupa lua naştere în anul 2001 şi în cei 6 ani de activitate a reuşit să obţină 3 nominalizări Grammy. Audioslave are şi o premieră bifată şi anume faptul că e prima trupă rock americană care cântă în Cuba, într-un concert în aer liber.

Cu 3 albume la activ, "Audioslave", "Out of Exile" şi "Revelations" acest grup a fost descris drept un hibrid perfect între Soundgarden şi Rage Against the Machine. Elemente de hard rock din anii '70 erau combinate cu rock-ul alternativ din anii '90, iar timbrul unic al lui Cornell a generat multiple hituri. Adăugăm şi solo-uri cu multă pedală ale lui Morello şi avem un sound diferit de orice auzeam la începutul anilor 2000.

Evenimentul de pe 20 ianuarie e cunoscut ca "Anti Inaugural Ball" şi e posibil să mai includă şi alţi artişti, care se vor alătura "rebelilor" în ultima clipă. Pe listă se află şi The Lost Angeles Freedom Choir, Jackson Browne sau Vic Mensa.

Muzică nouă

Toni Cornell a cântat "Nothing Compares 2 U" în emisiunea lui James Corden - VIDEO

Toni Cornell, fiica regretatului Chris Cornell, a fost invitată în emisiunea lui James Corden pentru a interpreta piesa "Nothing Compares 2 U". Coverul acestei melodii, inclus pe albumul postum al lui Chris, "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1", a fost nominalizat la Grammy în categoria Best Rock Performance.

Publicat

pe

Toni Cornell în emisiunea lui James Corden
Toni Cornell în emisiunea lui James Corden │ FOTO: Captură YouTube

Pentru Toni Cornell, piesa "Nothing Compares 2 U" are o semnificație aparte. A fost ultima piesă pe care a cântat-o împreună cu tatăl ei, înainte de a muri, așa încât momentul din cadrul emisiunii lui James Corden a fost un omagiu.

"Această piesă va rămâne de acum mereu în inima mea. A fost ultima piesă pe care am cântat-o cu tata și ultima prestație la care bunicul meu s-a uitat. Inima mea este îndurerată, dar măcar știu că acum sunt împreună. Această piesă este dedicată celor mai grozavi oameni din viața mea, care m-au crescut și m-au învățat ce este iubirea. Vă iubesc pe amândoi atât de mult, nimic nu se compară cu voi (Nothing Compares 2 U)...lumea mea nu va mai fi nicioadată la fel", a fost mesajul lui Toni, transmis pe Instagram după live-ul din cadrul The Late Late Show with James Corden.

Piesa "Nothing Compares 2 U" există și în versiune de duet, cântată de Toni împreună cu Chris Cornell. Varianta inclusă pe albumul postum "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1" este însă una solo, înregistrată de Chris în 2016. Atât coverul regretatului muzician, cât și albumul au fost nominalizate anul acesta la premiile Grammy, în categoriile Best Rock Performance și Best Rock Album.

VIDEO: Toni Cornell - "Nothing Compares 2 U"

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Citește în continuare

Trending