Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis

Audioslave se reunește cu ocazia unui eveniment anti-Trump

Audioslave a făcut un anunţ surpriză azi, urmând să se reunească pentru un concert anti Donald Trump pe 20 ianuarie. Formaţia nu a mai avut un concert de peste un deceniu, solistul Chris Cornell fiind ocupat cu multe alte proiecte, printre care şi albume noi Soundgarden și solo.
Chris Cornell, solistul Soundgarden

Chris Cornell, solistul Soundgarden (foto: Ross Halfin Photography)

Audioslave e doar unul dintre numele ce vor participa la seria de evenimente anti-Trump, organizate pe 20 ianuarie, ziua inaugurării noului preşedinte SUA. Pe lista de artişti se mai află şi Prophets of Rage, o formaţie derivată din Rage Against the Machine am putea spune, pentru că îl are pe Tom Morello în componenţă. Jack Black se va afla de asemenea la eveniment, probabil pentru a ne oferi hituri clasice Tenacious D.

În ultimii ani, Tom Morello şi Chris Cornell şi-au arătat deschiderea de a readuce Audioslave pe scenă, în ciuda faptului că amândoi au fost ocupaţi. Trupa lua naştere în anul 2001 şi în cei 6 ani de activitate a reuşit să obţină 3 nominalizări Grammy. Audioslave are şi o premieră bifată şi anume faptul că e prima trupă rock americană care cântă în Cuba, într-un concert în aer liber.

Cu 3 albume la activ, "Audioslave", "Out of Exile" şi "Revelations" acest grup a fost descris drept un hibrid perfect între Soundgarden şi Rage Against the Machine. Elemente de hard rock din anii '70 erau combinate cu rock-ul alternativ din anii '90, iar timbrul unic al lui Cornell a generat multiple hituri. Adăugăm şi solo-uri cu multă pedală ale lui Morello şi avem un sound diferit de orice auzeam la începutul anilor 2000.

Evenimentul de pe 20 ianuarie e cunoscut ca "Anti Inaugural Ball" şi e posibil să mai includă şi alţi artişti, care se vor alătura "rebelilor" în ultima clipă. Pe listă se află şi The Lost Angeles Freedom Choir, Jackson Browne sau Vic Mensa.

Citește mai multe despre AudioslaveChris Cornell
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Delia anunță încă un concert Psihedelia la Sala Palatului

Delia a anunțat cel de-al 2-lea show Psihedelia la Sala Palatului. Acesta va avea loc pe 5 martie, cu o...

Închide