Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

AFI revine la stilul original cu discul "AFI (The Blood Album)"

AFI a lansat albumul autointitulat, "AFI (The Blood Album)", al zecelea material discografic din istoria de 25 de ani a trupei. După trei single-uri şi teasere pe mijloacele de socializare au venit şi câteva concerte la talk show-uri în SUA şi debutul albumului.
Trupa AFI, The Blood Album (Pagina oficiala Facebook a trupei)

Trupa AFI, The Blood Album (Pagina oficiala Facebook a trupei)

AFI şi-a schimbat stilul de multiple ori pe parcursul istoriei sale, iar "The Blood Album" reprezintă totuşi o revenire la stilul din urmă cu un deceniu. E drept că trupa din California pornea la drum ca un grup punk, dar în anii 2000 făceau trecerea la screamo, emo şi un soi de "gothic punk" şi "horror punk", care a prins foarte bine la public.

Influenţele amintite de-a lungul carierei sunt Green Day, Bad Religion, Placebo, Ministry, Skinny Puppy sau The Smiths. Păstrând componenţa clasică, cu Davey Havok ca solist, Jade Puget la chitară şi clape, Hunter Burgan la bas şi Adam Carson la tobe, trupa a pornit şi într-un turneu de promovare a noului release. Pentru "The Blood Album" fuseseră pregătite 60 de piese, dar tracklistul final a inclus doar 14.

Unele ar fi fost împrumutate de formaţia Blaqk Audio, ce îi are ca membri pe Davey şi Puget. Acelaşi chitarist Jade Puget s-a ocupat de producţie, împreună cu Matt Hyde, care are la activ şi cele mai noi albume Deftones şi Slayer. De la clape discrete la un sound uşor electronic, până la întoarceri (scurte e drept) la rădăcinile punk şi refrene pline de melancolie precum cel de pe pe piesa "Aurelia", "The Blood Album" are câteva ceva pentru toţi fanii.

Iată tracklistul acestui album:

 1. Dark Snow
 2. Still a Stranger
 3. Aurelia
 4. Hidden Knives
 5. Get Hurt
 6. Above the Bridge
 7. Şo Beneath You
 8. Snow Cats
 9. Dumb Kids
 10. Pink Eyes
 11. Feed from the Floor
 12. White Offerings
 13. She Speaks the Language
 14. The Wind That Carries Me Away

Ultimul album AFI, "Burials" a fost lansat în 2013 şi a debutat pe locul 9 în Billboard 2000, în vreme ce materialul cu numărul opt, "Crash Love" debutase în 2009 pe locul 12 în Billboard 200. Cea mai bună performanţă a americanilor a venit în 2006, când producţia "Sing the Sorrow" a ajuns Platinum.

Citește mai multe despre AFI
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nominalizată în 5 categorii, Adele va cânta la Grammy

Adele s-a alăturat listei de artişti ce vor cânta la premiile Grammy din 2017. Ediţia 59 a premiilor Grammy îi...

Închide