Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Royal Blood pregătește lansarea unui nou album în 2017 - TEASER

Royal Blood, tânăra formație britanică de garage rock / heavy metal care a stabilit în 2014 un record de vânzări cu albumul lor de debut, pregătește lansarea celui de-al doilea material de studio. Trupa a publicat un teaser video prin care anunță că următorul disc va fi lansat în 2017.

Publicat

pe

Royal Blood
Royal Blood

După un prim album certificat cu aur în Canada și cu platină în UK, Royal Blood își anunță revenirea cu cel de-al doilea disc printr-un scurt video. Deși mesajul transmis este suficient de criptic pentru a lăsa loc de interpretări, cert este că în 2017 vom asculta muzică nouă de la Royal Blood. În clip, îl putem vedea pe solistul Mike Kerr făcându-i un tatuaj colegului său de trupă, Ben Thatcher. Diamantul tatuat pe brațul lui Ben ar putea fi artwork-ul noului album, anul 2017 indicând clar faptul că anul viitor vom afla la ce a lucrat Royal Blood în ultimele luni.

TEASER: Royal Blood anunță un nou album în 2017

Deși instrumentele ce creează sound-ul distinctiv Royal Blood sunt tobele și basul, tânăra fomație din Brighton nu cântă drum and bass. Muzica electronică nu are nicio legătură cu stilul muzical al acestei trupe, fiind de fapt o extindere a orizonturilor creative în materie de rock și metal. Printr-o abordare aparent minimalistă, cei doi membri Royal Blood – Michael Kerr (bas /voce) și Ben Thatcher (tobe) – rescriu șablonul clasicelor trupe rock, dovedind că nu e nevoie de 3, 4 sau 5 persoane într-o formație pentru a avea un sound agresiv, plin, complex.

Royal Blood cântă în această formulă din 2012, primul single – “Out Of The Black” – fiind lansat în octombrie 2013. Michael și Ben repetau împreună încă de dinainte de a forma acest grup, inițial ambii cântând în trupe diferite. Decizia de a forma Royal Blood a fost luată oarecum spontan, proiectul fiind considerat o vreme un hobby. După ce au fost incluși pe lista BBC Sound Of 2014 și au cântat în deschiderea concertelor Arctic Monkeys din mai 2014, situația s-a schimbat. Formația a început să capteze atenția radio-urilor și nu în ultimul rând, a festivalurilor Liverpool Sound City Festival, Download Festival,  Glastonbury, T in the Park și Reading Festival. În plus, odată cu lansarea albumului de debut, în august 2014, vânzările și-au spus decisiv cuvântul, plasând trupa Royal Blood în categoria formațiilor care ar putea schimba modul în care se face rock la ora actuală.

Trending