BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Prinde ofertele Black Friday 2017Prinde ofertele Black Friday 2017 Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
Katy Perry
Poze de la concertul Feli - lansarea albumului "Eu sunt Feli" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Profită de oferta Black Friday: Bilete la ELECTRIC CASTLE cu 369 de lei față de 549, tariful scade la 300 de lei de om pentru grupuri!

George Michael a murit la 53 de ani

George Michael s-a stins din viață pe 25 decembrie 2016 în urma unui atac de cord. Cântărețul avea 53 de ani.
George Michael

George Michael

Celebrul artist George Michael (Georgios Kyriacos Panayiotou) s-a stins din viață în ziua de Crăciun, la vârsta de 53 de ani. Cântărețul și-a petrecut ultimul Crăciun în reședința sa din Oxfordshire și a murit din cauza unui infarct.

George Michael a fost deopotrivă interpret, compozitor și producător, clasându-se printre cei mai bine vânduți cântăreți britanici și printre cei mai prolifici din întreaga lume, revista Billboard atribuindu-i locul al 40-lea în lista "Cei mai de succes artiști din toate timpurile". Muzica lui George Michael a fost comercializată în peste 100 de milioane de discuri.

Anul viitor, George Michael plănuia să lanseze un documentar despre cariera sa. Cântărețul a cunoscut faima ca membru al duoului Wham! (alături de Andrew Ridgeley), ce a lansat "Last Christmas/Everything She Wants", unul dintre cele mai difuzate cântece în perioada sărbătorilor de iarnă, "Club Tropicana", "Wake Me Up Before You Go-Go" și "Freedom".

După despărțirea Wham! din 1986, George Michael s-a dedicat carierei solo. Debutul său discografic "Faith" (1987) a înregistrat vânzări de peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.

În cei 30 de ani de carieră, George Michael a câștigat două premii Grammy (din opt nominalizări), trei premii Brit Awards, patru distincții MTV Video Music Awards și două American Music Awards.

Ultimul său album, "Symphonica" datează din 2014, fiind înregistrat în perioada desfășurării turneului cu același nume, respectiv 2011-2012. George Michael nu mai lansase vreun material discografic din 2004, deși "Patience" fusese un album de succes (Number One în UK), cu vânzări de peste 4 milioane de exemplare în întreaga lume, lansând hituri precum "Amazing", "Freeek!", "Shoot the Dog" sau "Flawless (Go to the City)".

Dintre cele mai cunoscute melodii interpretate de George Michael amintim: "Wake Me Up Before You Go Go" (cu Wham!, 1984), "Freedom" (cu Wham!, 1984), "Careless Whisper" (1984), "A Different Corner" (1986), "Jesus To A Child" (1996), "Fast Love" (1996), dar și duetele: "I Knew You Were Waiting For Me" (alături de Aretha Franklin, 1987), "Don't Let the Sun Go Down on Me" (cu Elton John, 1991).

La aflarea veștii despre moartea lui George Michael, Elton John a postat pe social media: "Sunt profund șocat. Am pierdut un prieten drag - cel mai bun, cel mai generos suflet și un artist sclipitor. Inima mea este alături de familia sa, de prietenii și toți fanii lui."

Citește mai multe despre George Michael
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pearl Jam va fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

Pearl Jam va fi inclusă anul viitor în Rock and Roll Hall of Fame, alături de Tupac Shakur, Yes, Joan...

Închide