Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vocea RomânieiVocea României iese în 2020 din grila PRO TV, sezonul zece e amânat Jorge la Gala ChapeauMasked Singer România este un "show misterios, ireal și iubibil", ne spune Jorge despre emisiunea de la Pro TV cu format preluat din Coreea de Sud Paul McCartneyPaul McCartney descrie relația sa cu John Lennon în ultimii lui ani din viață Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO

Twin Arts și Control lansează seria de concerte Jazz Nouveau

Jazz Nouveau este o nouă serie de concerte prin care Control Club în parteneriat cu Twin Arts vor prezenta pe scena clubului bucureștean artiști locali și internaționali, aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și diverse alte genuri muzicale. Seria de concerte este deschisă de Tatran, un trio israelian în plină afirmare.
Tatran

Tatran

Trio-ul Tatran îi are în componență pe Offir Benjaminov (bas), Tamuz Dekel (chitară) şi Dan Mayo (tobe). Cei 3 au background-uri muzicale diverse, ceea ce oferă libertate muzicii pe care o fac împreună, aceasta nefiind constrânsă vreunui gen sau unei situaţii fixe, ci tinzând fără efort sau inhibiţii spre zone creative diverse. Influenţele lor variază între jazz modern, muzică clasică, muzică electronică, post şi indie rock, iar opţiunile de combinare a stilurilor şi a sunetelor tind spre avantgarde, show-urile lor putând fi descrise ca o experienţă muzicală cu adevărat extatică.

Virtuozitatea, aplecarea spre improvizaţie şi comunicarea scenică profundă între cei trei, fac ca trupa să fie dedicată live-ului care este în sine o experienţă “intensă, plină de energie, relaxată, crudă şi înălţătoare”. Fiecare membru aduce texturi personale, basul viguros şi funkadelic al lui Benjaminov se îmbină cu percuţia futuristă a lui Mayo, iar chitara psihedelică a lui Tamuz Dekel prevalează într-un act artistic ce dă naştere unei atmosfere intime şi hipnotice. Această abordare le-a adus o apreciere fără limite geografice, trupa având la numai doi ani de la lansarea primului album (noiembrie 2014) turnee în SUA şi Canada, Africa de Sud şi Europa.

Coerenţi, devotaţi opţiunilor şi sunetului lor, Tatran şi-a înregistrat debutul live în studio, “Shvat” păstrând şi degajând astfel acea senzaţie şi căldură a prestației live. În noiembrie 2015, Tatran a lansat şi un album live numit “Soul Ghosts”, cu cinci piese noi împreună cu “clasice” de pe “Shvat”. Ambele albume au fost foarte bine primite de public şi de critici, ajungând concomitent pe primul loc în topurile Jazz, Instrumental şi Post-rock de pe Bandcamp.

Noiembrie 2016, o nouă piatră de hotar în istoria trupei se pune, iată, în Bucureşti. Trio-ul va concerta pe 14 noiembrie în Control, cu începere de la ora 20:30. Biletele se vând la prețul de 30 de lei, atât online, cât și la club, în seara concertului.

Citește mai multe despre Tatran
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Birdy a lansat piesa "Ghost in the Wind" (soundtrack "The Edge of Seventeen") - AUDIO

Birdy a compus o piesă pentru coloana sonoră a peliculei "The Edge of Seventeen". Melodia se numește "Ghost in the...

Închide