Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Leonard Cohen a murit la 82 de ani

Reputatul interpret, compozitor și poet Leonard Cohen a murit la vârsta de 82 de ani. În urmă cu doar 3 săptămâni, muzicianul lansase cel de-al 14-lea album de studio, "You Want It Darker".
Leonard Cohen in concert la Bucuresti - Piata Constitutiei, 2012

Leonard Cohen in concert la Bucuresti - Piata Constitutiei, 2012

Urmărește-ne pe

Conform The Washington Post, Leonard Cohen s-a stins din viață luni, 7 noiembrie, deși vestea privind moartea sa a fost făcută publică astăzi, 11 noiembrie. La momentul decesului, muzicianul se afla în locuința sa din Los Angeles, cauza morții sale nefiind încă dezvăluită presei.

”Cu profundă tristețe anunțăm că legendarul poet, scriitor și artist Leonard Cohen s-a stins din viață. Am pierdut pe unul dintre cei mai relevanți și prolifici vizionari ai industriei muzicale. O ceremonie comemorativă va avea loc în Los Angeles în perioada următoare. Familia solicită initimitate în această perioadă de doliu”, apare în anunțul oficial, preluat și de presa internațională.

Fiul lui Leonard Cohen,  Adam Cohen, a transmis un mesaj mai detaliat, indicând faptul că tatăl său a avut o moarte liniștită.

”Tatăl meu a murit împăcat, în locuința sa din Los Angeles, știind că a reușit să termine ceea ce el a simțit că este cel mai valoros album al său. A compus până în ultimele momente din viața sa, în al său unic stil, cu umor.”

Leonard Cohen

Leonard Cohen (Foto: Michael Putland )

Albumul la care Adam Cohen face referire este cel mai recent material discografic al lui Leonard Cohen,You Want It Darker". Albumul a fost lansat pe 21 octombrie 2016 și a fost produs chiar de către Adam. Discul a părut a fi modul prin care Cohen și-a luat rămas-bun, artistul anticipând parcă apropierea inevitabilului. Piesele de pe acest album exprimă viziunea unui muzician cu o vastă experiență, ce a trăit o viață onestă și s-a exprimat artistic într-un mod autentic.

"Pe măsură ce am înaintat în vârstă, am înțeles că vocea mea a venit cu niște instrucțiuni. Și care erau aceste instrucțiuni? Niciodată să nu mă lamentez la întâmplare. Și dacă va fi să vorbesc despre inevitabila înfrângere ce ne așteaptă pe toți, să o fac în limitele stricte ale demnității și frumuseții", scria Leonard Cohen la momentul lansării albumului.

AUDIO: Leonard Cohen - "You Want It Darker" (Piesa care denumește ultimul album al muzicianului)

De-a lungul unei cariere ce se extinde pe 6 deceniiLeonard Cohen şi-a dezvăluit lumea secretă în cântece care alină inima și seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice, piesele lui fiind reinterpretate în peste 1.300 de variante, de artiști și trupe ca U2, REM, Nick Cave sau Johnny Cash. În 2010, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame.

Ultimul concert susținut de artist în România a avut loc pe 22 septembrie 2012. Leonard Cohen a cântat în Piața Constituției din București în fața a aproximativ 15.000 de spectatori. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a celui de-al 12-lea album, „Old Ideas”.

Citește mai multe despre Leonard Cohen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
James Hetfield, despre Lemmy: "Fără el nu ar fi existat Metallica"

James Hetfield a vorbit într-un interviu despre influența majoră pe care Lemmy de la Motorhead a avut-o asupra sa și...

Închide