Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

James Hetfield, despre Lemmy: "Fără el nu ar fi existat Metallica"

James Hetfield a vorbit într-un interviu despre influența majoră pe care Lemmy de la Motorhead a avut-o asupra sa și asupra trupei Metallica. Moartea veteranului l-a ajutat să înțeleagă cât de important este să apreciezi ceea ce ai și să trăiești fiecare zi din plin.
James Hetfield

James Hetfield

Urmărește-ne pe

Moartea lui Lemmy a afectat atât publicul iubitor de rock și metal, cât și industria muzicală în ansamblu. Mulți dintre colegii de breaslă ai lui Lemmy au simțit că au pierdut un prieten, James Hetfield mărturisind recent că lui i se datorează evoluția trupei Metallica.

“Am fost foarte afectat de moartea sa. Îl vedeam ca pe o statuie, îl credeam nemuritor. Atunci când a murit m-am speriat, mă întrebam: <<unde e căpitanul nostru?>>. A fost ca un naș pentru noi. Nu e nicio îndoială că fără el nu ar fi existat Metallica. Când încă era printre noi, simțeam cumva că totul va fi bine”, a declarat Hetfield pentru Kerrang.

Veteranul a reflectat, cu acest prilej, asupra carierei sale, mărturisind că se simte foarte norocos că încă poate să facă muzică.

”Moartea pune întotdeauna lucrurile în perspectivă, și am simțit asta  mai ales în ultimul an. Doamne, au murit atât de multe persoane marcante din muzică. (...) Pe noi, aceste evenimente tragice ne-au făcut să ne dorim să ne bucurăm de tot ce avem și să absorbim strigătul fiecărui fan, fiecare picătură de transpirație. Tot ceea ce avem ocazia să facem, dar și cei 35 de ani în care am făcut muzică, toate acestea sunt lucruri care ne fac să ne simțim foarte norocoși.”

Metallica pregătește în prezent lansarea albumului ”Hardwired...to Self-Destruct”, cel de-al 11-lea material de studio al formației. Albumul va fi lansat pe 18 noiembrie, anul acesta, incluzând 12 piese noi, compuse de James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo. Materialul marchează o premieră în lunga carieră a formației: este primul disc lansat prin intermediul propriei case de discuri, Blackened Recordings.

Înregistrările pentru noul album au început în 2011, trupa lucrând pentru acest material împreună cu producătorul Greg Fidelman, de care Lars Ulrich este extrem de mulțumit. Fidelman a mai colaborat cu trupa pentru albumele ”Lulu” și ”Death Magnetic”, producând și mixând discuri și pentru Black Sabbath, Slayer, Red Hot Chili Peppers și Neil Diamond.

Ultimul single extras de pe acest disc se numește "Atlas, Rise!" și poate fi ascultat mai jos.

Citește mai multe despre James HetfieldMetallicaMotörhead
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Outbreak - "Unusual Suspects" (de pe "Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity") - AUDIO

Trupa Outbreak prezintă publicului coverul înregistrat după piesa "Unusual Suspects", a trupei Goodbye to Gravity. Această versiune a melodiei se...

Închide