Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Gregory Porter, vocea jazz-ului mondial, concertează pentru prima oară în România

Gregory Porter concertează în premieră în România pe 24 aprilie 2017. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București, în cadrul Jazz Night Out.

Publicat

pe

Gregory Porter
Gregory Porter │ FOTO: PR

Gregory Porter e vocea generației sale de muzicieni și primul nume din jazz-ul mondial. Americanul e un vocalist total –nu doar pentru că stăpânește și transformă întreg spectrul gospel, blues, R&B și soul – ci și pentru că o face în fața unui public eterogen, cu preferințe muzicale dintre cele mai diverse.

Născut în 1971 în Sacramento, Porter se pregătea de o promițătoare carieră în fotbalul american, pe care a întrerupt-o din cauza unei accidentări la umăr. Încurajat de mama sa care era pastor, cântă de mic în biserică, obisnuindu-se treptat cu audiența și emoțiile scenei. De altfel, mama sa este motivul pentru care a devenit muzician profesionist la vârsta de 40 de ani, urmându-i astfel sfatul dat în ultimele sale clipe de viață.

După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul înregistrează albumele Water în 2010 și Be Good în 2012. Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2103, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități, și care i-a adus lui Gregory Porter un Grammy.

Răsfățatul Americii și al marilor festivaluri de jazz precum Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival, Gregory Porter are un incredibil succes comercial, iar timbrul lui de bariton vine cu ștampila unui număr impresionant de albume vândute, dar și numeroase premii: un Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, două Jazz FM Awards, dar și titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards în 2014.

Arma secretă a lui Gregory Porter este inteligența lui muzicală și felul în care alege s-o exprime. Geniul său se ascunde în compoziții, întotdeauna semnate de el însuși, fiind unul dintre puținii vocaliști care creează precis pentru punctele lui forte.

Deși e un Nat King Cole al generației sale, Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci și originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.

Aflat în turneu mondial, Gregory Porter va prezenta în București discul ”Take me to the Alley”, apărut în 2016. Albumul a urcat pe locul 1 în Apple Music pe 6 continente, în țări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Germania, Marea Britanie sau Franța, și a fost primit cu entuziasm de fani și criticii muzicali.

Concertul Gregory Porter este prezentat de Twin Arts. Biletele vor fi puse în vânzare online luni, 7 noiembrie 2016, fiind disponibile ulterior și în magazinele partenere.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 24 aprilie 2017

Gregory Porter

Loc
Sala Palatului
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Natalia Chisăliță deschide concertul lui Gregory Porter de la Reșița

Artista de 16 ani Natalia Chisăliță va urca pe aceeași scenă cu cântărețul de muzică jazz Gregory Porter. Natalia va deschide concertul lui Porter de la Reșița, programat să aibă loc pe 4 august 2022.

Publicat

pe

Natalia Chisăliță
Natalia Chisăliță │ FOTO: PR

Natalia Chisăliță a fost susținută de mică de către părinți, ei descoperindu-i talentul muzical și îndrumând-o către ore de canto. Ulterior, Natalia l-a cunoscut pe Daniel Iordăchioaie, care a continuat cu ea pregătirea muzicală la București. Pe lângă muzică, tânăra artistă scrie și poezii, moștenind talentul artistic de la bunicul ei, poetul Octavian Doclin. Natalia îmbină cu succes pasiunea pentru muzică și școala, fiind elevă la liceul "Traian Lalescu", secția matematică-informatică, intensiv limba engleză.

Natalia Chisăliță: "Este o onoare să deschid concertul unui artist care a reușit să câștige două premii Grammy"

Pentru deschiderea concertului lui Gregory Porter, Natalia Chisăliță va cânta atât singură, cât și în duet cu Dean Bowman, finalist al emisiunii "Românii au talent" . Este cel mai mare eveniment la care tânăra artistă participă, dar are încredere în talentul ei și este nerăbdătoare să se arate publicului.

"Este o onoare să deschid concertul unui artist care a reușit să câștige două premii Grammy și care are milioane de ascultători pe Spotify. Sunt puțin emoționată, dar îmi doresc ca toate emoțiile mele să fie productive atunci când voi urca pe scenă!"

La finalul anului 2021, Natalia a lansat piesa "Când mi-e dor", în curând urmând să apară un nou single. Arista va lansa pe 9 august piesa "În Vise", înregistrată în colaborare cu Edward Sanda.

Cunoscut drept THE VOICE/Vocea, Gregory Porter este cel mai important nume pe scenele prestigioaselor festivaluri de jazz de la Montreaux, Viena, Rotterdam ori Copenhaga. Artistul a colaborat cu mari muzicieni precum Wynton Marsalis, Diane Reeves, Van Morrison, Nicola Conte, Jeff Goldblum, Jamie Cullum, dj Claptone, Stevie Wonder, Disclosure.

Stabilit în Brooklyn, cântărețul și compozitorul american primește prima nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu albumul său de debut, ’’Water’’/ 2010. Următorul album, ’Be Good"/2012 i-a adus lui Porter a doua nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Traditional R&B Performance.

Odată cu apariția discului Liquid Spirit/2013, artistul a dobândit rapid recunoașterea internațională, intrând în Top Ten UK Charts cu primul premiu Grammy. A urmat un al doilea Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu "Take me to the Alley", două Jazz FM Awards dar și titlul de Male Singer of the Year în 2014. Porter și-a demonstrat abilitatea de a transcende genurile muzicale jazz, r&b/soul și de a coagula audiențe diferite, particularitate extrem de rară, ceea ce i-a și adus un uriaș succes internațional.

Concertul lui Gregory Porter de la Reșița va avea loc pe 4 august 2022, în Centrul Civic. Evenimentul va începe la ora 20:00, iar pe scenă vor răsuna celebrele Love Songs. Găsiți mai multe detalii despre eveniment și bilete aici.

Citește în continuare

Trending