Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Soundgarden a lansat o nouă versiune a piesei "Rusty Cage" - AUDIO

Soundgarden aniversează 25 de ani de la apariția albumului ”Badmotorfinger” lansând un box set de 7 discuri pe care sunt incluse noi versiuni ale pieselor originale. "Rusty Cage" este una dintre aceste melodii relansate într-o nouă variantă, cu acest prilej trupa reamintind publicului de muzica pe care Soundgarden o compunea în anii '90.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Se împlinesc 25 de ani de la apariția albumului ”Badmotorfinger”, un disc pentru care trupa Soundgarden a fost nominalizată la Grammy, în categoria Best Metal Performance. Materialul a fost și un succes comercial, fiind certificat de două ori cu platină în SUA pentru vânzări ce au depășit un milion și jumătate de copii doar pe teritoriul american.

Pentru a marca această aniversare, Soundgarden relansează albumul într-un format nou, ce va include nu mai puțin de 7 discuri. În ediția super deluxe, albumul va include piesele originale de pe ”Badmotorfinger”, versiunile de studio ale acestor melodii, variantele live înregistrate la Paramount, atât în variantă audio, cât și video, precum și alte bonusuri video si remasterizări ale pieselor originale.

Discul aniversar va fi lansat pe 18 noiembrie 2016, până atunci, Soundgarden dezvăluind versiunea de studio a piesei "Rusty Cage". Varianta cunoscută publicului, trecută prin filtrul de producție, a fost lansată în 1992.

Soundgarden - "Rusty Cage" (studio outtake) - AUDIO

În a paralel cu această lansare aniversară, Soundgarden lucrează și la un nou album de studio. Conform solistului Chris Cornell, trupa lucrează deja la piese noi, aceste compoziții urmând să ajungă în curând într-o formă finală.

”Soundgarden lucrează la piese noi, e în mijlocul acestui proces. După ce voi încheia turneul (solo), piesele vor deveni ”reale” și vom scoate pe piață un album. Soundgarden mai are multe de spus. Iar eu pot să cânt cu ei (colegii din Soundgarden), și pot să cânt și solo. Pentru mine, e grozav”, declara Chris Cornell în luna iunie, perioadă în care promova albumul solo ”Higher Truth”.

Despre un nou album Soundgarden se discută de ceva timp. Anul trecut, chitaristul Kim Thayl anunța că înregistrările merg bine și că albumul ar trebui să iasă pe piață în 2016. Luând în considerare și ultimele declarații ale lui Chris Cornell, totul pare să decurgă conform programului stabilit, formația având încă timp să termine și să lanseze discul anul acesta.

Soundgarden nu a mai lansat un album din 2012. Ultimul material al trupei a fost "King Animal" și a încheiat o pauză discografică de 16 ani. LP-ul a fost apreciat de critici, dar a avut vânzări mai reduse decât albumele anterioare, ”Superunknown” (1994) și ”Down on the Upside” (1996).

Trending