Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

El Negro și Maskone lansează „Comandante Pierdevara”

El Negro și Maskone au colaborat pentru a lansat un nou single, perfect pentru anotimpul călduros, „Comandante Pierdevara”. Noua piesă poate fi ascultată în articol.

Publicat

pe

Bogdan El Negro

Piesa a fost compusă de Maskone și Bogdan Negroiu. La instrumente s-au aflat Sebastian Serafimovici (trompetă), Vlad Dalto Ionescu (bas) și Andrei Iorga (chitară). De mix/master s-a ocupat Sergiu Ene, iar de artwork, Republika Verde.

Maskone, pe numele real Florin Maxineanu, nu este doar cântăreț, ci și actor la Taxi Driver. În prezent are trei piese lansate: „Tiru cu marfă...”, „Gigi” și „Pup-o pe Maria”.

„Mi-a plăcut flow-ul lui sincer din Titan/Ozana neprelucrat/alterat încă de industrie și cu talent real de textier. Vom pune piesa pe albumul EL NEGRO ce o să apară anul viitor în primăvară.”, declară Bogdan Negroiu

El Negro este prima și cea mai longevivă trupă reggae din România, ce menține genul la un nivel aliniat standardelor internaționale, cultivând un stil profund, original și rafinat, ce rezonează cu un public select și selectiv. Trupa se detașează total de mesajele muzicale simple și generale găsindu-și resurse de expresie pentru un public aparte, atent la problemele sociale, de identitate și evadări din cotidianul din ce în ce mai rutinat. Nu doar textele sunt centrul de greutate al noii formule ci și soundu-l devine unul special, derivat și din faptul că întreaga trupă are studii muzicale solide.

Ultimul material discografic, „Antipanica” (2008) nu este doar numele celui mai vândut album reggae românesc, ci și un concept pe care trupa îl propune ca un manifest sonor, alternativ și semnal de alarmă pentru o societate din ce în ce mai încrâncenată, șablonată și dominată de artificial, panică, efect de turmă și ură.

Trending