Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam Radu Palaniță castigator romanii au talentRadu Palaniță, câștigătorul "Românii au talent", concertează online de Ziua Mecanicilor Auto

Moment Istoric - Bob Dylan, primul muzician care câștigă Premiul Nobel pentru Literatură

Bob Dylan este câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat astăzi Academia Suedeză, marcând un moment unic în istoria decernării acestor distincții. Premiul îi va fi înmânat în cadrul galei de decernare a premiilor Nobel, ce va avea loc pe 10 decembrie.
Bob Dylan

Bob Dylan

Academia Suedeză a anunțat astăzi, 13 octombrie, câștigătorul Premiul Nobel pentru Literatură,.Pentru prima oară în istoria decernării acestor distincții, premiul va fi acordat unui muzician. Bob Dylan va fi distins cu Premiul Nobel pentru Literatură pentru "crearea de noi forme de exprimare poetică în marea tradiție a muzicii americane".

"Este un mare poet. Este un mare poet în tradiția limbii engleze vorbite. (...) El întruchipează tradiția și face asta de 54 de ani, reinventându-se mereu", a declarat secretarul general al Academiei suedeze, Sara Danius.

Bob Dylan va accepta distincția în cadrul galei de decernare a premiilor Nobel, ce va avea loc pe 10 decembrie. Muzicianul va primi, de asemenea, 8 milioane de coroane suedeze (905.960 dolari).

Bob Dylan - Premiul Nobel Pentru Literatură

Bob Dylan - Premiul Nobel Pentru Literatură

Bob Dylan (75 de ani) este unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului 20, fiind un simbol al inovaţiei în muzică și cultură și totodată primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale. Muzicianul a câștigat nenumărate distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în 2000 a primit Polar Music Prize, iar în 2012 președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidenţială pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).

În august 2015, Bob Dylan a primit titlul de "Cel mai bun compozitor al tuturor timpurilor" din partea editorilor revistei Rolling Stone. Publicația a inclus în Top 100 atât veterani precum Paul McCartney, Leonard Cohen sau Lou Reed, cât și artiști din noua generație, cum ar fi Taylor Swift.

Bob Dylan - ”Blowing In The Wind” (Live, martie 1963)

Bob Dylan a susținut două concerte în România. Primul spectacol a avut loc în 2010, în cadrul Never Ending Tour, cel mai recent având loc în iunie 2014. Mai jos puteți citi impresii de la ultimul concert susținut de Bob Dylan în țara noastră.

Citește mai multe despre Bob Dylan
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Korn a lansat o piesă nouă: "Take Me" - AUDIO

Korn a lansat o nouă piesă de pe albumul ”The Serenity of Suffering”. Melodia se numește "Take Me" și a...

Închide