Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Avishai Cohen prezintă albumul "Into the Silence" în concert la Sala Radio

Avishai Cohen va promova la București noul album "Into the Silence". Reputatul trompetist va concerta la Sala Radio pe 15 noiembrie 2016.

Publicat

pe

Avishai Cohen
Avishai Cohen

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă pe 15 noiembrie concertul trompetistului Avishai Cohen. Evenimentul face parte din turneul de promovare a albumlui ”Into the Silence”, lansat în februaria 2016, sub egida ECM.

O colecție de compoziții expansive și impresionante pentru quartet de jazz (trompeta, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe cateva piese), “Into the Silence” reprezintă o reflecție asupra momentelor finale ale vieții tatălui său, David, cu o remarcabilă grație și modestie.

The New York Times: “Cohen este un muzician de jazz multicultural, iar printre predecesorii săi se numără Miles Davis. Exact ca Davis, Cohen își poate folosi trompeta pentru a reda cele mai pregnante sentimente umane.”

The Guardian: “Există doi Avishai Cohen în circuitul de jazz: faimosul basist și compozitor pe de o parte, și mai tânărul trompetist din New York, care e responsabil pentru această fascinantă compoziție – ”Into the Silence”. Trompetistul Avishai Cohen este un maestru al instrumentului și un compozitor de originalitate vividă.”

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de către prestigioasa publicație DownBeat Jazz Magazine – Avishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce posedă un sunet individual și un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum și un activ șef de formație sau sideman.

The New York Times l-a descris ca fiind "un trompetist extravagant și înzestrat, relaxat și sentimental... combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul", în timp ce Chicago Reader l-a considerat "probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe lângă aclamata activitate muzicală cu trioul Triveni, trompetistul înregistrează și susține turnee mondiale alături de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet - bandul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, și fratele saxofonist Yuval.

Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afiș la Village Vanguard sau Carnegie Hall, și a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, în ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit si director artistic al Festivalului International de Jazz de la Ierusalim.

În seara de 15 noiembrie, pe scena Sălii Radio vor urca Avishai Cohen - trompeta; Yonathan Avishai - pian; Yoni Zelnik - bass; Jonathan Blake - baterie.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 15 noiembrie 2016

Avishai Cohen

Loc
Sala Radio

Trending