Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol într-un film biografic

Jared Leto îl va portretiza într-un film biografic pe controversatul lider al mișcării pop art Andy Warhol. Pelicula va fi produsă de Leto împreună cu Michael De Luca (”The Social Network”) și va avea la bază cartea lui Victor Bockris, ”Warhol: The Biography”.

Publicat

pe

Andy Warhol / Jared Leto
Andy Warhol / Jared Leto

Pelicula se va intitula simplu ”Warhol” și va prezenta povestea controversatului artist care a stârnit în anii '60 mișcarea pop art. Scenariul filmului va avea ca punct de plecare cartea biografică a lui Victor Bockris, lansată în 1989, la 2 ani după moartea lui Andy Warhol. Informațiile din această biografie vor fi adaptate pentru film de către Terence Winter, scenarist cunoscut pentru implicarea sa în proiecte precum ”The Wolf of Wall Street” și ”Vinyl”.

Alegerea lui Leto pentru rolul principal în această biografie nu este întâmplătoare, actorul portretizând în ultimii ani două personaje cel puțin excentrice. Anul acesta l-a interpretat pe Joker în blockbuster-ul ”Suicide Squad”, iar în 2014 a portretizat un transsexual în "Dallas Buyers Club", pentru acest rol fiind recompensat cu primul său Oscar.

Mai mult decât atât, Jared Leto a studiat îndeaproape cariera lui Andy Warhol, fiind pasionat, la rândul său, de artă. Actorul a mărturisit într-un interviu acordat revistei Rolling Stone că în copilărie își dorea să ajungă artist, urmând chiar cursuri la diverse facultăți de profil. Pentru o perioadă, a fost înscris la School of Visual Arts din New York, aici studiind pictura și arta fotografică.

”Am avut mii de negative pe care le procesam singur. Mă duceam în camera osbcură și ajungeam să ies de acolo după 8 ore, întrebându-mă la final unde s-a dus ziua. Iubesc camera obscură.”

Deși nu mai are acele negative, pasiunea sa pentru arta vizuală nu s-a pierdut. Jared Leto cochetează în continuare cu fotografia, noul său rol din biografia lui Andy Warhol urmând să reaprindă interesul său pentru pop art.

În paralel, Leto pregătește și lansarea unui nou album 30 Seconds to Mars. Conform solistului, discul va „pune mult accent pe sexualitate.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Ținutele artiștilor la MET Gala 2022, evenimentul extravaganței în modă

MET Gala a stat anul acesta sub semnul strălucirii anilor 1870 - 1890. Vedetele care au participat la eveniment nu au ținut, neapărat, cont, de tematica anunțată, însă au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a atrage priviri.

Publicat

pe

Camila Cabello la MET Gala 2022
Camila Cabello la MET Gala 2022 │ FOTO: Captură YouTube / Entertainment Tonight

Met Gala, numită formal The Costume Institute Gala (Gala Institutului de Costume), este un eveniment anual de strângere de fonduri în beneficiul Institutului de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York. După ediția de anul trecut, când gala a fost amânată în septembrie din cauza pandemiei, evenimentul a revenit la data sa tradițională, în prima zi de luni din luna mai.

Tema de anul acesta a fost "In America: An Anthology of Fashion", New York Times etichetând-o drept "Guilded Glamour". Termenul "Gilded Age" a fost inventat de Mark Twain. Este o denumire asociată perioadei anilor 1870 -1890, când inovația americană era în plină înflorire, iar crusta superioară a societății din New York avansa.

Printre numele rezonante din muzică care și-au făcut apariția la MET Gala 2022 se numără tânăra Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Katy Perry, Lenny Kravitz, Jared Leto, Gwen Stafani, Camilla Cabello și Shawn Mendes. Ca de obicei, tema galei a fost mai mult un pretext, fiecare alegând ținuta mai mult după după propriul gust sau din dorința de a capta atenția. Dintre artiștii menționați, Billie Eilish s-a apropiat cel mai mult de tematica propusă, artista alegând o ținută vintage realizată de Gucci, atât accesoriile cât și materialele fiind refolosite.

Gazda evenimentului a fost, ca de obicei, Anna Wintour, alături de Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds și Lin-Manuel Miranda. La MET Gala 2022 au participat și Kim Kardashian, Naomi Campbell, Cara Delevingne, Gigi și Bella Hadid. Deși s-a zvonit că și Taylor Swift va fi prezentă la eveniment, artista a lipsit de la această gală, absentând pentru cel de-al 7-lea an consecutiv.

Olivia Rodrigo la MET Gala 2022

Lenny Kravitz la MET Gala 2022

Camila Cabello la MET Gala 2022

Billie Eilish la MET Gala 2022

Shawn Mendes la MET Gala 2022

Jared Leto la MET Gala 2022

Gwen Stefani la MET Gala 2022

Katy Perry la Met Gala 2022

Citește în continuare

Trending