Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Whitesnake
INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc"

Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol într-un film biografic

Jared Leto îl va portretiza într-un film biografic pe controversatul lider al mișcării pop art Andy Warhol. Pelicula va fi produsă de Leto împreună cu Michael De Luca (”The Social Network”) și va avea la bază cartea lui Victor Bockris, ”Warhol: The Biography”.
Andy Warhol / Jared Leto

Andy Warhol / Jared Leto

Pelicula se va intitula simplu ”Warhol” și va prezenta povestea controversatului artist care a stârnit în anii '60 mișcarea pop art. Scenariul filmului va avea ca punct de plecare cartea biografică a lui Victor Bockris, lansată în 1989, la 2 ani după moartea lui Andy Warhol. Informațiile din această biografie vor fi adaptate pentru film de către Terence Winter, scenarist cunoscut pentru implicarea sa în proiecte precum ”The Wolf of Wall Street” și ”Vinyl”.

Alegerea lui Leto pentru rolul principal în această biografie nu este întâmplătoare, actorul portretizând în ultimii ani două personaje cel puțin excentrice. Anul acesta l-a interpretat pe Joker în blockbuster-ul ”Suicide Squad”, iar în 2014 a portretizat un transsexual în "Dallas Buyers Club", pentru acest rol fiind recompensat cu primul său Oscar.

Mai mult decât atât, Jared Leto a studiat îndeaproape cariera lui Andy Warhol, fiind pasionat, la rândul său, de artă. Actorul a mărturisit într-un interviu acordat revistei Rolling Stone că în copilărie își dorea să ajungă artist, urmând chiar cursuri la diverse facultăți de profil. Pentru o perioadă, a fost înscris la School of Visual Arts din New York, aici studiind pictura și arta fotografică.

”Am avut mii de negative pe care le procesam singur. Mă duceam în camera osbcură și ajungeam să ies de acolo după 8 ore, întrebându-mă la final unde s-a dus ziua. Iubesc camera obscură.”

Deși nu mai are acele negative, pasiunea sa pentru arta vizuală nu s-a pierdut. Jared Leto cochetează în continuare cu fotografia, noul său rol din biografia lui Andy Warhol urmând să reaprindă interesul său pentru pop art.

În paralel, Leto pregătește și lansarea unui nou album 30 Seconds to Mars. Conform solistului, discul va „pune mult accent pe sexualitate.

Citește mai multe despre Jared Leto
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Myrath concertează la Timișoara în noiembrie

Înaintea show-ului de la București programat pentru 1 decembrie, Myrath se va opri la Timișoara. Pe 27 noiembrie, formația de...

Închide