Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

U2 lansează albumul "Songs Of Experience" în 2017

U2 va lansa în 2017 un nou album, intitulat "Songs Of Experience". După lansarea discului, trupa va pleca în turneu.

Publicat

pe

U2
U2

U2 a confirmat lansarea unui nou album în 2017. Într-o discuție cu administratorul unui club de fani din Spania, Bono a dezvăluit noi detalii privind următorul disc, "Songs Of Experience". Solistul U2 a anunțat că în 2017 vor pleca din nou în turneu și că albumul următor va pune accent pe lirica pieselor.

"Nu e încă gata, dar o să vă placă. În ce privește lirica, versurile au un impact mai mare decât cele de pe albumul ”War”. Textul are mai multă claritate." (...)”Cea de-a doua parte a turneului (început în 2015) e programată pentru 2017. S-ar putea să vedeți câteva lucruri noi, totuși, în septembrie sau octombrie”, a declarat Bono, citat de NME.

Înaintea acestei declarații, The Edge anunța într-un interviu că U2 are în jur de 50 de piese înregistrate pentru discul "Songs Of Experience". Mai lipsește doar tracklist-ul final, formația având de șlefuit și ales 10 sau 12 melodii din cele 50.

Albumul precedent al trupei U2, ”Songs of Innocence”, a fost lansat în septembrie 2014. În ce privește tematica pieselor, Bono declara la momentul lansării că ”Songs of Innocence” este "cel mai intim material discografic de până acum".

"Am vrut să facem un album extrem de personal. Hai să ne reamintim de ce am vrut să formăm această trupă, să ne gândim la relațiile noastre cu prietenii, iubitele și membrii familiilor noastre. Întregul album vorbește despre primele noastre aventuri: din punct de vedere geografic, spiritual, sexual. Nu a fost ușor. Dar asta am făcut", povestea Bono într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

Discul ”Songs of Innocence” a fost promovat prin intermediul unui controversat parteneriat cu Apple, ce a dăunat poziției albumului în topuri. ”Songs of Innocence” s-a plasat pe locul 6 în topul discurilor din UK, aceasta fiind cea mai joasă poziție ocupată de un album U2 în ultimii 33 de ani.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

U2 anunţă albumul "Songs of Surrender": reînregistrări ale hiturilor formaţiei

U2 părea a fi intrat într-un con de umbră în ultima jumătate de deceniu, între probleme cu vocea ale lui Bono şi lipsa de concerte provocată de pandemie. Ce e drept artiştii au donat serios spre cei afectaţi de Covid, iar acum U2 ne anunţă un nou album.

Publicat

pe

Trailer U2 Songs of Surrender
Trailer U2 Songs of Surrender │ FOTO: U2

U2 a anunţat albumul "Songs of Surrender", care include variante reînregistrate ale hiturilor formaţiei irlandeze. Nu mai puţin de 40 de piese din trecut ale grupului vor primi o reinterpretare cu iz de secolul 21. Melodiile au fost "reimaginate şi re-înregistrate", iar teasing-ul pentru acest disc a fost început de ceva vreme. Modalitatea? Chitaristul The Edge a trimis scrisori fanilor.

În scrisorile respectiv muzicianul scria următoarele:

Atunci când o piesă devine populară, este întotdeauna asociată cu o anumită voce. Nu mi-aş putea imagina "Tangled Up In Blue", fără timbrul lui Bob Dylan sau "All The Time In the World" fără vocea unică a lui Louis Armstrong. Ce se întâmplă atunci când o voce se dezvoltă şi experienţa şi maturitatea îi dau extra rezonanţă?

The Edge a explicat şi că majoritatea pieselor U2 au fost scrise şi înregistrate atunci când artiştii erau bărbaţi foarte tineri. Anumite mesaje s-au schimbat şi sensul versurilor a devenit altul. Inclusiv sound-ul melodiilor se va schimba, căpătând o sonoritate modernă, actuală.

Şi acum lucrul pe care îl aştepta cu toţii: data de lansare. "Songs of Surrender" va debuta pe 17 martie 2023. Avem şi un video teaser mai jos care ne prezintă o versiune proaspătă a hitului din anul 2000 "Beautiful Day". Încă nu avem un tracklist, dar sunt şanse mari ca piesele să fie aceleaşi precum cele din cartea lui Bono din 2022, "Surrender: 40 Songs, One Story". Acolo el a explorat originea a 40 de piese din discografia U2.

Bono va începe o rezidenţă la Beacon Theatre în New York, pentru a oferi publicului sesiuni de citit în public din "Surrender", nişte muzică şi "puţin haos". A avut deja un turneu pentru a îşi promova cartea cu opriri în 14 oraşe din Europa. Sunt momente puternice amintite în respectiva carte, precum tributul pentru tatăl său, care a murit de cancer.

Citește în continuare

Trending