Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

U2 lansează albumul "Songs Of Experience" în 2017

U2 va lansa în 2017 un nou album, intitulat "Songs Of Experience". După lansarea discului, trupa va pleca în turneu.

Publicat

pe

U2
U2

U2 a confirmat lansarea unui nou album în 2017. Într-o discuție cu administratorul unui club de fani din Spania, Bono a dezvăluit noi detalii privind următorul disc, "Songs Of Experience". Solistul U2 a anunțat că în 2017 vor pleca din nou în turneu și că albumul următor va pune accent pe lirica pieselor.

"Nu e încă gata, dar o să vă placă. În ce privește lirica, versurile au un impact mai mare decât cele de pe albumul ”War”. Textul are mai multă claritate." (...)”Cea de-a doua parte a turneului (început în 2015) e programată pentru 2017. S-ar putea să vedeți câteva lucruri noi, totuși, în septembrie sau octombrie”, a declarat Bono, citat de NME.

Înaintea acestei declarații, The Edge anunța într-un interviu că U2 are în jur de 50 de piese înregistrate pentru discul "Songs Of Experience". Mai lipsește doar tracklist-ul final, formația având de șlefuit și ales 10 sau 12 melodii din cele 50.

Albumul precedent al trupei U2, ”Songs of Innocence”, a fost lansat în septembrie 2014. În ce privește tematica pieselor, Bono declara la momentul lansării că ”Songs of Innocence” este "cel mai intim material discografic de până acum".

"Am vrut să facem un album extrem de personal. Hai să ne reamintim de ce am vrut să formăm această trupă, să ne gândim la relațiile noastre cu prietenii, iubitele și membrii familiilor noastre. Întregul album vorbește despre primele noastre aventuri: din punct de vedere geografic, spiritual, sexual. Nu a fost ușor. Dar asta am făcut", povestea Bono într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

Discul ”Songs of Innocence” a fost promovat prin intermediul unui controversat parteneriat cu Apple, ce a dăunat poziției albumului în topuri. ”Songs of Innocence” s-a plasat pe locul 6 în topul discurilor din UK, aceasta fiind cea mai joasă poziție ocupată de un album U2 în ultimii 33 de ani.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă noua piesă U2, "Your Song Saved My Life" (Soundtrack "Sing 2") - AUDIO

U2 încheie anul 2021 cu o piesă emoționantă, intitulată "Your Song Saved My Life". Noua melodie se regăsește pe soundtrack-ul filmului animat "Sing 2".

Publicat

pe

U2
U2 │ FOTO: Captură YouTube

U2 se menține în atenția publicului cu o piesă melancolică, "Your Song Saved My Life", înregistrată pentru un film de animație. Cu acest prilej, Bono își face și debutul pe marele ecran, urmând să apară în pelicula "Sing 2" în postura personajului Clay Calloway, un leu care e un veritabil star rock.

Regizorul filmului, Garth Jennings, a fost încântat de această piesă, declarând pentru Entertainment Weekly că emoția captată în linia melodică este exact ceea ce-și dorea pentru "Sing 2".

"Este pur și simplu atât de plină de emoție și căldură...Piesa spune exact asta: <<Uite, așa vrem ca publicul să se simtă atunci când pleacă de la cinema>>."

Pe soundtrack-ul filmului "Sing 2" se regăsesc și alte trei piese U2: "Where the Streets Have No Name" (interpretată de actorii Tori Kelly, Taron Egerton, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon și Nick Kroll), "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" (cântată de Scarlett Johansson) și "I Still Haven’t Found What I’m Looking For" (cântată în duet de Scarlett Johansson și Bono).

AUDIO: U2 - "Your Song Saved My Life" (Soundtrack "Off Sing 2")

În 2020, chitaristul U2 și Bono începuseră să lucreze la noi compoziții. Aceste sesiuni au avut loc înainte de intrarea în lockdown.

"Chiar lucram la niște piese noi cu Bono", a povestit The Edge în show-ul lui Jo Whiley de la BBC Radio 2. "A trebuit să iau o decizie: rămân în Dublin (alături de Bono), sau mă duc în California, acolo unde e soția? Așa că am optat să merg acolo unde era soția, ceea ce consider că a fost decizia corectă."

Nu se știe dacă, între timp, cei doi au reluat înregistrările. Cert este că formația nu are programat niciun concert pentru lunile următoare, ultimele show-uri U2 având loc în toamna anului 2019.

Citește în continuare

Trending