Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Eric Clapton lansează albumul "Live In San Diego"

Pe 30 septembrie, Eric Clapton va lansa un nou album live. Discul se numește "Live In San Diego" și conține 16 piese.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton │ FOTO: Artwork realizat de Peter Blake

Înregistrările de pe albumul "Live In San Diego" datează din martie 2007. Eric Clapton a susținut atunci un concert la San Diego’s iPayOne Center, la care a participat și regretatul JJ Cale. Pe album sunt, astfel, incluse și 5 piese interpretate împreună cu Cale, prin care Clapton îi aduce un ultim omagiu.

Discul "Live In San Diego" conține și coveruri după ”Little Wing” a lui Jimi Hendrix și ”Little Queen of Spades” a lui Robert Johnson, precum și un duet cu Robert Cray pe melodia ”Crossroads”. Pentru a satisface și publicul larg, din această colecție nu lipsesc nici hiturile lui Clapton, ”Wonderful Tonight” și ”Layla”.

Tracklist ”Live In San Diego” - Eric Clapton:

 1. Tell The Truth
 2. Key To The Highway
 3. Got To Get Better In A Little While
 4. Little Wing
 5. Anyday
 6. Anyway The Wind Blows (with JJ Cale)
 7. After Midnight (with JJ Cale)
 8. Who Am I Telling You (with JJ Cale)
 9. Don't Cry Sister (with JJ Cale)
 10. Cocaine (with JJ Cale)
 11. Motherless Children
 12. Little Queen Of Spades
 13. Further On Up the Road
 14. Wonderful Tonight
 15. Layla
 16. Crossroads (with Robert Cray)

Albumul "Live In San Diego" va fi pus în vânzare pe 30 septembrie, până atunci putând fi precomandat de pe platformele standard (iTunes, Amazon) și de pe site-ul oficial al lui Eric Clapton, în format CD sau vinyl.

Până la apariția discului, fanii sunt invitați să urmărească o înregistrare memorabilă inclusă pe disc. Clipul îi surprinde pe JJ Cale și Clapton interpretând live piesa ”Anyway The Wind Blows”.

Eric Clapton cu JJ Cale - ”Anyway The Wind Blows” (Live From San Diego)

Anul acesta, Eric Clapton a lansat și un album de studio. Pe 20 mai a apărut pe piață discul ”I Still Do”, cel de-al 23-lea material al reputatului muzician. Albumul a debutat pe prima poziție în topurile US Independent Albums (Billboard), US Top Blues Albums (Billboard)și US Top Rock Albums (Billboard).

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Eric Clapton a suferit reacţii adverse severe după vaccinul anti Covid-19, se declară contra "propagandei vaccinurilor sigure"

Eric Clapton se alătură curentului celor nemulţumiţi de vaccinurile anti Covid-19, după ce artistul a suferit reacţii adverse severe. Muzicianul s-a imunizat cu serul AstraZeneca în luna februarie 2021 şi a avut reacţii adverse atât de severe încât s-a temut că nu îşi va mai putea folosi mâinile şi picioarele vreodată.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton

În vârstă de 76 de ani, Eric Clapton a fost încă de la început sceptic cu privire la vaccinurile anti Covid-19, iar convingerile i s-au întărit după vaccinare. Reacţiile sale adverse severe după vaccinare au durat 10 zile, iar "reacţii dezastruoase" au continuat şi la 6 săptămâni după a doua doză. Muzicianul a fost în primul val al celor vaccinaţi din cauza vârstei avansate, dar şi a emfizemului de care suferă. A descris toate aceste efecte într-un email către Robin Monotti Graziadei, producător de muzică şi partener al său.

Clapton a lansat încă din 2020 o melodie anti lockdown, "Stand and Deliver" iar acum critică "tirania şi autoritatea arogantă", cu aluzie la campania de vaccinare. Melodia anterior menţionată a fost o colaborare cu artistul Van Morrison, o altă voce puternică contra restricţiilor. Trebuie totuşi spus că Eric Clapton şi-a revenit după efectele secundare.

Iată un citat din mailul său către producător:

Mâinile şi picioarele erau fie îngheţate, amorţite sau arzând şi inutile timp de 2 săptămâni. Mă temeam că nu voi mai cânta vreodată. Nu ar fi trebuit să mă apropii vreodată de ac. Dar propaganda a zis că vaccinurile sunt sigure pentru toată lumea. Continui să merg pe calea rebeliunii pasive şi încerc să urmez acea linie pentru a îmi putea iubi activ familia mea şi e dificil să îmi muşc limba având în vedere ce ştiu acum.

Trebuie spus că artistul suferă, pe lângă emfizem şi de neuropatie periferică, care are fix simptomele de amorţeală, fierbinţeală sau răceală a extremităţilor, în cele mai avansate cazuri. De la Brexit încoace Eric Clapton a fost în continuu război cu liderii britanici şi şi-a pierdut încrederea în aceştia. Ultimele piese lansate de Clapton în perioada pre-pandemie au fost "Home For the Holidays", "For Love on Christmas Day" şi "White Christmas", single-uri extrase de pe un album tematic de Crăciun.

Citește în continuare

Trending