Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Eric Clapton lansează albumul "Live In San Diego"

Pe 30 septembrie, Eric Clapton va lansa un nou album live. Discul se numește "Live In San Diego" și conține 16 piese.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton │ FOTO: Artwork realizat de Peter Blake

Înregistrările de pe albumul "Live In San Diego" datează din martie 2007. Eric Clapton a susținut atunci un concert la San Diego’s iPayOne Center, la care a participat și regretatul JJ Cale. Pe album sunt, astfel, incluse și 5 piese interpretate împreună cu Cale, prin care Clapton îi aduce un ultim omagiu.

Discul "Live In San Diego" conține și coveruri după ”Little Wing” a lui Jimi Hendrix și ”Little Queen of Spades” a lui Robert Johnson, precum și un duet cu Robert Cray pe melodia ”Crossroads”. Pentru a satisface și publicul larg, din această colecție nu lipsesc nici hiturile lui Clapton, ”Wonderful Tonight” și ”Layla”.

Tracklist ”Live In San Diego” - Eric Clapton:

 1. Tell The Truth
 2. Key To The Highway
 3. Got To Get Better In A Little While
 4. Little Wing
 5. Anyday
 6. Anyway The Wind Blows (with JJ Cale)
 7. After Midnight (with JJ Cale)
 8. Who Am I Telling You (with JJ Cale)
 9. Don't Cry Sister (with JJ Cale)
 10. Cocaine (with JJ Cale)
 11. Motherless Children
 12. Little Queen Of Spades
 13. Further On Up the Road
 14. Wonderful Tonight
 15. Layla
 16. Crossroads (with Robert Cray)

Albumul "Live In San Diego" va fi pus în vânzare pe 30 septembrie, până atunci putând fi precomandat de pe platformele standard (iTunes, Amazon) și de pe site-ul oficial al lui Eric Clapton, în format CD sau vinyl.

Până la apariția discului, fanii sunt invitați să urmărească o înregistrare memorabilă inclusă pe disc. Clipul îi surprinde pe JJ Cale și Clapton interpretând live piesa ”Anyway The Wind Blows”.

Eric Clapton cu JJ Cale - ”Anyway The Wind Blows” (Live From San Diego)

Anul acesta, Eric Clapton a lansat și un album de studio. Pe 20 mai a apărut pe piață discul ”I Still Do”, cel de-al 23-lea material al reputatului muzician. Albumul a debutat pe prima poziție în topurile US Independent Albums (Billboard), US Top Blues Albums (Billboard)și US Top Rock Albums (Billboard).

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Eric Clapton a lansat imnul anti vacciniştilor, "This Has Gotta Stop" - AUDIO

Eric Clapton se numără printre cele mai vocale figuri din muzică, atunci când vine vorba despre vaccinul anti Covid-19. Artistul a avut reacţii adverse severe şi nu s-a ferit să protesteze contra campaniei de vaccinare şi a mediatizării sale. Acum duce lucrurile mai departe, lansând o piesă de protest, "This Has Gotta Stop".

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton

Ce e drept "This Has Gotta Stop" poate fi privită din mai multe unghiuri: melodie de protest contra restricţiilor, contra situaţiei actuale provocate de Covid-19, dar şi contra campaniei de vaccinare. Pe un fundal de blues vestic de altă dată, legendarul creator al piesei "Tears in Heaven" ne oferă versuri despre "dresarea sufletelor", despre legi stricte şi faptul că artistul "este obişnuit să fie liber, aşa că încuiaţi-mă şi aruncaţi cheia".

Auzim la mijlocul piesei şi câteva solo-uri măiastre specifice lui Clapton, iar percuţia este destul de cuminte în fundal. Pentru o piesă de protest sound-ul e destul de blajin şi elegant. Legendarul chitarist a fost vocal cu privire la lockdown şi vaccinări în ultimul an. În decembrie 2020 colabora cu Van Morisson, de asemenea un sceptic al fenomenului şi lansau împreună "Stand and Deliver", una dintre multele piese anti lockdown înregistrate de Morrison şi care a primit un val de critici.

În mai 2021, Eric Clapton împărtăşea presei detalii despre efectele adverse suferite în urma vaccinării cu AstraZeneca. Acestea apar şi în versuri, precum faptul că nu îşi mai putea mişca mâinile şi avea mereu sudori reci. Piesa nouă a sosit alături de un videoclip, în care vedem animaţii cu păpuşari şi oameni politici care manipulează societatea şi protestatari care agită pancarte cu "Libertate" şi "Stop". În iulie 2021 Clapton a anunţat că nu va participa la concerte care necesită dovada vaccinării, după ce Guvernul britanic a ridicat restricţiile în acea perioadă.

În iunie 2021 chitaristul a dezvăluit că în timpul primulul lockdown din UK a început să "consume date alternative" despre pandemie pe YouTube de la un grup de academicieni. E vorba despre gruparea Great Barrington Declaration, aspru criticată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Clapton şi-a anulat deja un turneu global şi a luat în calcul să se mute din Marea Britanie, dar nici în SUA nu e bine văzut, din cauza colaborării cu Morrison. Acolo a fost numit susţinător al lui Trump.

Clapton nu e singurul muzician cu acest punct de vedere, iar solistul Metallica, James Hetfield s-a declarat de asemenea precaut, dacă nu chiar sceptic cu privire la vaccinuri într-un podcast despre vânătoare.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Trending