Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Biografia trupei Black Sabbath va fi lansată în octombrie

2016 înseamnă pentru Black Sabbath finalul turneului și probabil ultima dată când trupa va mai fi în formula actuală. Cu această ocazie, o carte despre istoria Black Sabbath va fi lansată pe 15 octombrie 2016. „The Complete History Of Black Sabbath: What Evil Lurks” este scrisă de către jurnalistul Joel McIver.

Publicat

pe

Black Sabbath, nominalizați la premiile Grammy 2014
Black Sabbath, nominalizați la premiile Grammy 2014

Black Sabbath a fost formată în Birmingham, UK, în 1968. Ea a fost compusă din chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler, toboșarul Bill Ward și solistul Ozzy Osbourne. Autorul Joel McIver explorează întreaga istorie a trupei de la primele piesele compuse și dezvoltarea genului muzical, până la plecarea lui Ozzy datorită dependenței de alcool și droguri. Cartea mai explorează și anii în care Ronnie James Dio a fost solist, apoi multiplele schimbări de la plecarea lui și revenirea lui Ozzy în ani '90.

„The Complete History Of Black Sabbath: What Evil Lurks” conține și o prefață scrisă de Robb Flynn de la Machine Head, dar și patru pagini cu arborele genealogic al fiecărui membru, detalii despre proiectele lor solo sau cu alte trupe. Sunt aproximativ 200 de imagini, inclusiv unele din turneul din acest an, dar și o discografie completă. Această carte este ideală pentru toți fanii Black Sabbath, vechi și noi.

Joel McIver este autorul de succes al cărții „Justice For All: The Truth About Metallica”. Biografia a fost tradusă în nouă limbi. McIver a mai scris pentru Rolling Stone, The Guardian, Metal Hammer, Classic Rock și este invitat ocazional la BBC. În prezent este editor la revista Bass Guitar. Classic Rock l-a numit „cel mai prolific autor britanic”. A scris biografia oficială a uneia dintre cele mai mari trupe de death metal, Cannibal Corpse. A colaborat și pentru biografia basistului de la Megadeth, David Ellefson.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și alți muzicieni vor apărea într-un nou documentar

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și mai multe celebrități apar în noul documentar "Rockfield: The Studio on the Farm", ce va fi lansat pe 14 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne
Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne

Printr-o suită de imagini de arhivă, documentarul va spune povestea faimosului studio de înregistrări din Țara Galilor. De-a lungul anilor, trupe importante din Marea Britanie, cum ar fi Black Sabbath, Queen, Oasis și Coldplay, au înregistrat la Rockfield, înființat acum aproape 60 de ani.

Osbourne, Plant, Gallagher și Chris Martin (Coldplay) sunt intervievați, reflectând asupra experienței lor la Rockfield. Documentarul este regizat de Hannah Berryman și a fost deja prezentat la SXSW și la alte festivaluri de film. Compania Abramorama a câștigat drepturile de distribuție a filmului și îl va lansa direct către consumator înainte de a ajunge pe alte platforme digitale.

"Dintr-un anumit punct de vedere, filmul este despre dinamica trupelor și profunzimea înregistrărilor de acel tip, ceea ce, cu tehnologia de astăzi, este în declin. Această intensitate aproape a despărțit unele trupe, dar a și produs piese care au rezistat testului timpului și publicul poate auzi tot ce s-a întâmplat la această fermă izolată", a declarat regizoarea Hannah Berryman.

https://www.instagram.com/p/CCyrdt_gXYJ/

Studioul Rockfield este cunoscut mai ales pentru fermele sale și a fost înființat de doi frați, Kingsley și Charles Ward, care visau să facă muzică în timp ce mulgeau vacile. Într-un final, cei doi au transformat ferma familiei într-un studio funcțional, iar locația rurală și izolată i-a cucerit pe artiștii care căutau un mediu de lucru liniștitor.

Trailer "Rockfield: The Studio on the Farm":

Citește în continuare

Trending