Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Banks a lansat piesa "Meditation Song" - AUDIO

Banks a lansat un nou single, intitulat "Meditation Song". Piesa a avut premiera în cadrul rubricii ”Hottest Record” de la BBC Radio 1.
Banks

Banks

Urmărește-ne pe

A fost comparată cu Lana del Rey, Sade, Fiona Apple, Erykah Badu, Lauryn Hill și Jessie Ware. Banks este o nouă senzație, conform The Guardian și Billboard, mulți anticipând încă de la primul single că muzica sa va ajunge pe posturile de radio de pretutindeni. Cu un stil electro-soul și o voce senzuală, ușor guturală, muzica artistei americane a fost deja preluată de BBC Radio 1, fără a avea parte de o promovare masivă.

Banks a început să compună muzică pentru că simțea nevoia unui refugiu. La vârsta de 15 ani a primit prima sa orgă și așa au apărut primele piese. A devenit apoi dependentă de procesul creativ, simțind că melodiile o ajută să se elibereze de temerile interioare. Inițial nu și-a dorit ca muzica ei să ajungă în mâinile unui manager, însă în cele din urmă acest lucru s-a întâmplat în mod inevitabil.

"Singura persoană care știa cât de mult îmi place să compun muzică și să cânt era prietena mea cea mai bună. Ea a fost cea care s-a întâlnit cu managerul meu actual. A vrut să- trimită câteva piese, dar eu m-am opus pentru că toate melodiile mele sunt foarte personale, sunt ca un fel de terapie pentru mine. Dar ea le-a trimis oricum și de aici lucrurile au evoluat", a povestit Banks pentruwww.dazeddigital.com.

Prima piesă urcată pe YouTube a fost "Before I Ever Met You". A urmat apoi  "Work", o colaborare cu Lil Silva, ce i-a adus prima difuzare la BBC Radio 1 și semnarea contractului cu casa de discuri Good Years.

Albumul de debut, ”Goddess”, a fost lansat în 2014, anul acesta artista revenind cu cel de-al doilea album. Noul disc se numește ”Altar” și va fi lansat pe 30 septembrie 2016. Până atunci, Banks dezvăluie piesa "Meditation Song".

Banks - "Meditation Song" - AUDIO

Citește mai multe despre Banks
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Garou revine la București cu un nou concert: "Fly Me to the Moon"

După succesul concertului susținut în România anul trecut, Garou trece din nou Bucureștiul pe lista turneului său mondial. Pe 31...

Închide