Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Banks a lansat piesa "Gemini Feed" - AUDIO

Banks a lansat un nou single, intitulat "Gemini Feed". Piesa este extrasă de pe albumul “The Altar”, așteptat pe piață în luna septembrie.

Publicat

pe

Banks
Banks │ FOTO: www.facebook.com

A fost comparată cu Lana del Rey, Sade, Fiona Apple, Erykah Badu, Lauryn Hill și Jessie Ware. Banks este o nouă senzație, conform The Guardian și Billboard, mulți anticipând încă de la primul single că muzica sa va ajunge pe posturile de radio de pretutindeni. Cu un stil electro-soul și o voce senzuală, ușor guturală, muzica artistei americane a fost deja preluată de BBC Radio 1, fără a avea parte de o promovare masivă.

Banks a început să compună muzică pentru că simțea nevoia unui refugiu. La vârsta de 15 ani a primit prima sa orgă și așa au apărut primele piese. A devenit apoi dependentă de procesul creativ, simțind că melodiile o ajută să se elibereze de temerile interioare. Inițial nu și-a dorit ca muzica ei să ajungă în mâinile unui manager, însă în cele din urmă acest lucru s-a întâmplat în mod inevitabil.

"Singura persoană care știa cât de mult îmi place să compun muzică și să cânt era prietena mea cea mai bună. Ea a fost cea care s-a întâlnit cu managerul meu actual. A vrut să- trimită câteva piese, dar eu m-am opus pentru că toate melodiile mele sunt foarte personale, sunt ca un fel de terapie pentru mine. Dar ea le-a trimis oricum și de aici lucrurile au evoluat", a povestit Banks pentruwww.dazeddigital.com.

Prima piesă urcată pe YouTube a fost "Before I Ever Met You". A urmat apoi  "Work", o colaborare cu Lil Silva, ce i-a adus prima difuzare la BBC Radio 1 și semnarea contractului cu casa de discuri Good Years.

Albumul de debut, ”Goddess”, a fost lansat în 2014, anul acesta artista revenind cu cel de-al doilea album. Noul disc se numește ”Altar” și va fi lansat în toamnă. Până atunci, Banks dezvăluie piesa "Gemini Feed", compusă de artistă împreună cu Christopher Taylor.

Banks - "Gemini Feed" - AUDIO

Albumul ”Altar” va fi lansat pe 30 septembrie 2016. Discul poate fi precomandat de pe iTunes.

Tracklist ”Altar” - Banks:

  1. Gemini Feed
  2. F**k With Myself
  3. Lovesick
  4. Mind Games
  5. Trainwreck
  6. This Is Not About Us
  7. Weaker Girl
  8. Mother Earth
  9. Judas
  10. Haunt
  11. Poltergeist
  12. To the Hilt
  13. 27 Hours

Trending