Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Un single Nightwish se va auzi la Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa de înot sincron a Australiei a anunțat că va folosi piesa trupei Nightwish, „Last Ride Of The Day” de pe albumul din 2012, „Imaginareum” la competiția din cadrul Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Nightwish 2012 - Session with Troy and Floor
Nightwish 2012 - Session with Troy and Floor │ FOTO: Ville Juurikkala nightwish.com

Piesa va fi interpretată în variantă orchestrală în timpul performanței echipei la Rio de Janeiro. Conform casei de discuri a trupei, Nuclear Blast, membrii se simt foarte onorați și urează echipei mult noroc.

„Combo-ul legendei simfonice Nightwish este peste tot - chiar și în sport! Echipa națională de înot sincron a Australiei au anunțat că vor folosi „Last Ride Of The Day” de pe albumul „Imaginareum” pentru rutina lor din cadrul Jocurilor Olimpice. Variantă orchestrală a cântecului va fi folosit în timpul performanței sportive de la Rio. Trupa se simte foarte onorată și urează mult noroc întregii echipe”, declară Nuclear Blast

Nightwish a anunțat recent că va avea parte de o pauză lungă în 2017, după ce va termina turneul pentru promovarea albumului „Endless Form Most Beautiful”.

„Este un sentiment ciudat, pentru că de-a lungul celor 20 de ani, nu m-am gândit niciodată în felul ăsta, de a te îndepărta pentru o perioadă. E mai mult din cauza inspirației sau a pasiunii de a începe un nou album, iar astea nu mai sunt acum. Profităm de acest an pe care îl vom avea liber, care este de altfel un privilegiu pentru noi.”, declară Tuomas Holopainen

Trupa va susține un show neoficial pentru a sărbători cei 20 de ani de existență, pe 20 august la Himos park în Jämsä, Finlanda. Totodată, trupa realizează ultimele retușuri cu concertul live care va fi lansat pe DVD anul viitor.

Industria muzicala

Nightwish își va încheia activitatea dacă un membru cheie pleacă din trupă

Nightwish își continuă în prezent activitatea, în ciuda plecării lui Marco Hietala. Există însă și factori care atârnă mai greu în luarea deciziei de a dizolva formația. Dacă un membru cheie ar pleca, atunci Tuomas Holopainen ar ști că acela este sfârșitul.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018

Marco Hietala a părăsit trupa Nightwish în ianuarie 2021, însă asta nu i-a determinat pe colegii lui să pună punct activității formației. Decizia de a continua este oarecum controversată, mai ales că Tuomas Holopainen declara în 2019 că Nightwish se va destrăma dacă mai pleacă vreun membru. Întrebat recent de Metal Hammer cum comentează această schimbare de atitudine, Tuomas a replicat că s-a răzgândit, dar că totul va lua sfârșit dacă Floor Jansen se hotărăște, la rândul ei, să plece.

"Asta simțeam în 2019 și asta am simțit și când a plecat Marco. Îmi retrag cuvintele când ne referim la situația asta.

Dar dacă ar pleca Floor [Jansen, vocalista], aia ar fi, ăla ar fi finalul trupei Nightwish. Cu siguranță, 100%", a răspuns Tuomas.

Tuomas Holopainen: "Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani"

Mergând pe ipoteza destrămării, Tuomas a fost întrebat cum s-ar simți dacă Nightwish și-ar încheia activitatea definitiv.

"Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani. Va trebui să mă gândesc la un alt proiect", a răspuns liderul și fondatorul Nightwish, părând să fi zăbovit deja asupra acestei idei.

Floor Jensen a devenit vocalista formației Nightwish în 2012, ea înlocuind-o pe Anette Olzon, care, la rândul ei, a preluat ștatefa de la Tarja Turunen, concediată de formație în octombrie 2005. În acest context, e dificil de crezut că plecarea lui Jensen ar fi, cu adevărat, indispensabilă.

Până la noi reevaluări, povestea Nightwish continuă. Trupa a lansat în aprilie 2020 albumul "Human. :II: Nature", pe care l-a promovat în cadrul unui eveniment inedit, "An Evening With Nightwish In a Virtual World". Concertul VR a avut loc în martie 2021, formația reluând concertele clasice în luna iulie. Turneul de promovare a albumului "Human. :II: Nature" a debutat pe 28 iulie, urmând să se încheie în octombrie 2022. Marko Hietala va fi înlocuit de un muzician care va însoți trupa exclusiv în concerte, poziția de basist rămânând momentan neocupată.

Citește în continuare

Trending