Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Tarja Turunen: „suntem foarte inspirați” de latura întunecată

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish, a explicat inspirația pentru titlul viitorului album, „The Shadow Self” și care este legătura laturii întunecate pe care toți artiștii o dețin. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

„Am dat peste un interviu mai vechi cu Annie Lennox pe internet și citeam despre acel „shadow self”, partea întunecată care se află în noi toți. Fiecare dintre noi are o parte întunecată și ar trebui să apreciem faptul că există, în special în noi, artiștii, pentru că suntem foarte inspirați de ea. Mulți scriitori sau artiști în general, scriu cântece întunecate. Probabil că nici măcar nu înțelegem de unde vine tot acest întuneric. De mulți ani am realizat că am această latură, chiar dacă sunt o persoană foarte pozitivă. Totuși, este ceva întunecat care mă face să scriu și să creez în general, iar acest lucru afectează tot ce fac. Tind să cred că este un întuneric frumos. Și așa, am găsit interviul cu Annie care a fost foarte motivațional. Ea povestea despre latura întunecată pe care o  numea „shadow self” (umbra proprie) și am zis că este un titlu foarte bun pentru un album. Chiar am simțit că ăsta este titlul. De acolo vine tot.”, declară Tarja Turunen

Albumul "The Shadow Self"conține 11 piese, printre care regăsim și o colaborare interesantă cu Alissa White-Gluz de la ARCH ENEMY. Materialul va fi lansat pe 5 august 2016, până atunci putând fi precomandat în diverse formate, inclusiv CD sau, în ediție specială - CD+DVD.

Tracklist "The Shadow Self" - Tarja:

  1. Innocence
  2. Demons In You (feat. ARCH ENEMY's Alissa White-Gluz)
  3. No Bitter End
  4. Love To Hate
  5. Supremacy
  6. The Living End
  7. Diva
  8. Eagle Eye
  9. Undertaker
  10. Calling From The Wild
  11. Too Many

În așteptarea albumului „The Shadow Self”, Tarja a lansat „The Brightest Void”, un material audio cu 50 de minute de muzică, care va îndulci așteptarea până în august. „The Brightest Void” a fost lansat pe 3 iunie 2016 și conține colaborări incredibile cu: finlandezul Michael Monroe (Hanoi Rocks), Chad Smith și un nou mix al piesei „Paradise (What About Us)” în colaborare cu Within Temptation. Odată cu noul album, artista a lansat și un videoclip, „No Bitter End”.

Comentează

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending