Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Sting & The Last Bandoleros - "Next to You", live la Jimmy Kimmel - VIDEO

Sting a fost invitat în emisiunea ”Jimmy Kimmel Live” pentru a discuta despre următorul său album. Cu acest prilej, muzicianul a interpretat piesa "Next to You" din repertoriul The Police, alături de noua lui trupă, The Last Bandoleros.

Publicat

pe

Sting - ”Next To You”, live la Jimmy Kimmel
Sting - ”Next To You”, live la Jimmy Kimmel

Sting pregătește lansarea unui nou album de studio. Intitulat ”57th & 9th, discul se află încă în lucru, dar într-un stadiu avansat. Noul material discografic va avea un sound rock pronunțat, urmând să conțină o piesă în memoria lui Prince.

Deși albumul nu are încă o dată de lansare stabilită, Sting a început deja promovarea LP-ului. Muzicianul a fost invitat în emisiunea lui Jimmy Kimmel pentru a discuta despre acest material în lucru, dar și despre alte proiecte în desfășurare. Cu acest prilej, Sting a interpretat și o piesă live, alături de noua sa trupă de instrumentiști, The Last Bandoleros. Melodia aleasă pentru apariția din show-ul lui Jimmy Kimmel a fost ”Next to You”, o piesă de pe albumul de debut The Police, ”Outlandos d'Amour”.

Sting & The Last Bandoleros - "Next to You", live la Jimmy Kimmel - VIDEO

Compozitor, interpret, autor, actor și activist, Sting s-a născut în Newcastle. În 1977  s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland și Andy Summers. Formația a lansat cinci albume, a câștigat șase Premii Grammy, iar în 2003 a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame. A urmat apoi cariera solo. Din 1985 încoace, Sting a lansat nu mai puțin de 14 albume solo. Muzicianul a vândut aproape 100 de milioane de albume, solo dar și alături de The Police. Ca artist solo a câștigat alte 10 Premii Grammy, un Golden Globe și un Emmy, fiind de trei ori nominalizat la Oscar.

Sting a concertat la București în iulie 2013. Evenimentul a avut loc la Romexpo, în prezența a peste 6.000 de fani.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Sting în cadrul Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Sting a dat curs invitației NPR și a susținut un recital în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. Artistul l-a avut drept invitat special pe artistul african Shirazee, alături de care a înregistrat o nouă versiune a piesei "Englishman in New York".

Publicat

pe

Sting: Tiny Desk (Home) Concert
Sting: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Sting le-a oferit fanilor de pretutindeni oportunitatea de a-l urmări cântând live de acasă. Tiny Desk (Home) Concert a devenit prilejul prin care muzicieni de calibru mențin legătura cu publicul larg, în cadryl acestei serii susținând recitaluri și Norah Jones și Lenny Kravitz.

"Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi"

Sting l-a avut alături de el pe artistul african Shirazee, cei doi interpretând împreună un mash-up între "Englishman in New York" și "African in New York", versiunea reinterpretată a cunoscutei piese din 1987. "African in New York" se regăsește pe noul album de duete al lui Sting, ce include colaborări și cu Mary J. Blige, Shaggy, Herbie Hancock, Eric Clapton, Annie Lennox și Charles Aznavour.

"Ce bine e să cânți! Ce bine e să fii în aceeași cameră cu cineva care cântă! Am fost de unul singur un an întreg.

Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi. Electronic vorbind, am ținut legătura cu oameni din toată lumea, dar atunci când stai într-o încăpere cu altcineva, e cu totul altă chimie", a declarat Sting în încheierea duetului lor.

Shirazee s-a declarat, la rândul său, extrem de norocos să poată cânta alături de o legendă vie.

"Pentru mine, faptul că pandemia a făcut posibilă această întâlnire cu tine, e pentru mine o nebunie, trebuie să înțelegi asta. Nu te trezești, pur și simplu, într-o dimineață, stând lângă cel mai bun dintre cei mai buni", a declarat Shirazee, complimentându-l astfel pe Sting și mulțumindu-i pentru oportunitatea de a cânta împreună.

Sting a inclus în setlist alte două piese clasice din vastul său repertoriu, melodii simbolice pentru perioada pandemică pe care o traversăm. Atmosfera intimă creată pentru acest recital a dat un plus de emoție interpretării, versurile devenind astfel și mai pregnante.

SETLIST:

• "Englishman/African in New York"
• "If I Ever Lose My Faith in You"
• "Sister Moon"

VIDEO: Sting: Tiny Desk (Home) Concert

Citește în continuare

Trending