Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Program și reguli de acces la Rock the City 2016

Rock The City 2016 se va desfășura în perioada 29 - 30 iulie, cu Muse și Iron Maiden capete de afiș. Cea de-a 7-a ediție a festivalului va avea loc în Piața Constituției din București. Înaintea evenimentului, publicul este invitat să consulte programul și regulile de acces.
Iron Maiden și Muse, headlineri la Rock The City 2016

Iron Maiden și Muse, headlineri la Rock The City 2016

Line-up Rock The City 2016:

A șaptea ediție a festivalului Rock The City propune, pe lângă numele consacrate - MUSE și IRON MAIDEN, două formații românești – FiRMA și EYEDROPS. Ambele vor urca pe scenă vineri, 29 iulie. Concertul trupei olandeze Volbeat, anunțat tot pentru 29 iulie, a fost anulat. Pe 30 iulie vor concerta The Raven Age și Iron Maiden.

EYEDROPS a pornit la drum în 2012 și s-a remarcat până acum prin piesele ‘Prezent’ și ‘Bicicleta’, cele două single-uri având si videoclipuri apreciate în online. Este considerat un grup de perspectivă în zona indie, iar în toamnă va lansa albumul de debut. În versurile pieselor sale, Eyedrops abordeaza teme sociale și spirituale, obsesia libertății și a prezentului.

EyeDrops

Eyedrops

A doua trupa românească adăugată lineup-ului de pe 29 iulie este FiRMA, un nume deja consacrat în zona rockului alternativ. FiRMA a debutat în 2001 și până acum a produs trei albume de studio, dar și o serie de videoclipuri intens difuzate pe canalale muzicale din România.

Despre calitatea muzicii FiRMA toată lumea a avut încă de la început numai cuvinte de laudă, iar latura live a fost și ea apreciată în unanimitate. Grupul a fost nominalizat la premiile muzicale MTV Romanian Music Awards in anul 2005, cât și la MTV Europe Music Awards, mai întâi în 2004 și apoi în 2007, la secțiunea ”New Sounds of Europe”, când i-au devansat pe Klaxons și Sunrise Avenue.

FiRMA

FiRMA

Ordinea intrării trupelor pe scenă și deschiderea porților:

 • Vineri, 29 iulie:
  • 16:50 - Deschiderea porților
  • 16:55 - 17:30 Eyedrops
  • 18:00 - 18:45 - Birth of Joy
  • 19:15 - 20:15 - FiRMA
  • 21:15 - 23:00 - Muse
 • Sâmbătă, 30 iulie:
  • 17:30  - Deschiderea porților
  • 19:20 - 20:00 - The Raven Age
  • 20:30 - 22:30 - Iron Maiden

Reguli de acces la Rock The City 2016:

 • Accesul în spațiul concertului va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid.
 • Intrarea publicului se va face pe cele două intrări de pe Bulevardul Libertății (dinspre Izvor și dinspre 13 Septembrie).
 • La intrarea în locație, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Lista obiectelor interzise la concert:

 • binocluri, sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanţuri, obiecte periculoase, bagaje sau genți voluminoase, aparate foto profesionale sau semi profesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio-video, tablete/IPad-uri.
 • În caz de ploaie, vă rugăm să folosiţi pelerine de ploaie deoarece accesul cu umbrele nu este permis.
 • Accesul cu medicamente este permis doar în baza reţetei medicale aferente.
 • Accesul cu alimente și băuturi din afara locației nu este permis. Vor fi suficiente puncte de vânzare în perimetrul concertului de la care se vor putea achiziționa băuturi răcoritoare și gustări. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi achiziționate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în incinta locației.

Accesul copiilor la Rock The City 2016:

 • Datorită zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor sub 7 ani. Din acest motiv, prezența copiilor sub 7 ani este strict interzisă.
 • Copiii cu vârsta între 7 și 16 ani pot participa doar însoțiți de părinți, iar cei cu vârsta de peste 16 ani pot participa neînsoțiți. În situația în care părintele alege să vină însoţit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziţionarea acestuia.
 • Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice.

Bilete pentru Rock The City 2016:

 • Este strict interzisă vânzarea sau cumpărărea invitaţiilor şi vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreţ. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate că desfaşoară astfel de activităţi şi de a confisca invitaţiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora. De asemenea, organizatorii roagă publicul să se adreseze echipei de securitate sau reprezentanţilor organizatorilor în cazul în care sesizează nereguli. Se recomandă cu fermitate achiziţionarea biletelor doar din punctele autorizate.

Rock The City 2016 este prezentat de Marcel Avram și East European Production în colaborare cu D&D East Entertainment.

Citește mai multe despre Birth Of JoyEyedropsFirmaIron MaidenMuseThe Raven Age
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Urmărește un trailer al noului videoclip filmat de Katy Perry - TEASER

Katy Perry a filmat un videoclip nou pentru piesa ”Rise”. Melodia este imn al Jocurilor Olimpice de vară de la...

Închide