Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019

O piesă refuzată de Rihanna a devenit primul hit Sia din Billboard Hot 100

În jungla industriei pop apar constant surprize. Ultimul eveniment neașteptat din această zonă tulbure și haotică le implică pe Sia și Rihanna, două artiste recunoscute, până nu demult, pentru aptitudini diferite. Sia era apreciată pentru talentul de compozitoare, iar Rihanna pentru aparițiile scenice și abilitatea de a livra hit după hit. În ultimii 2 ani, Sia a trecut de la ”butoane” în lumina reflectoarelor, recent obținând primul ei hit ca interpretă în Billboard Hot 100. Și pentru ca surpriza să fie completă, acest hit fusese compus inițial pentru Rihanna.
Rihanna / Sia

Rihanna / Sia

Cheap Thrills” este prima piesă cu care Sia a reușit să urce pe prima poziție a topului american Billboard Hot 100. Această realizare a venit pentru artista australiană la vârsta de 4o de ani și după mai bine de 16 ani de carieră. Mai interesant, însă, decât acest aspect, este faptul că melodia a fost compusă inițial pentru Rihanna.

Managerul artistei din Barbados îi ceruse Siei ”încă un ”Diamonds””, adică un nou hit. Chiar dacă artista australiană cunoștea ”bucătăria internă” a Rihannei, tot ea compunând și ”Diamonds”, cu ”Cheap Thrills” a dat greș, melodia fiind respinsă.

”M-am dus la Greg (Kurstin, vechi colaborator al Siei), și asta a ieșit (piesa ”Cheap Thrills”). Am realizat imediat ce am terminat melodia că suna puțin cam prea brit-pop pentru ea (Rihanna). Ar fi fost mai potrivită pentru Icona Pop. Până la urmă, i-am trimis-o totuși Rihannei, dar a fost refuzată. Eu nu m-am putu opri însă din a o asculta în mașină”, a detaliat Sia pentru revista Rolling Stone.

Beat-ul melodiei i-a rămas în minte artistei australiene, făcând-o să asculte ”Cheap Thrills” pe repeat.

”În mod normal, nu ascult acasă piesele compuse de mine pentru alți artiști. Dar piesa asta a avut ceva diferit, mă făcea să mă simt bine atunci când o ascultam”, a mărturisit Sia.

Așa se face că melodia a fost înregistrată în cele din urmă de Sia, fiind inclusă pe albumul ”This Is Acting”. Câteva luni mai târziu, melodia a devenit primul hit Sia din Billboard Hot 100. Mai mult decât atât, ”Cheap Thrills” a reușit să dea jos de pe prima poziție piesa lui Drake, ”One Dance”, ce staționase în fruntea clasamentului vreme de 10 săptămâni.

Anul acesta, Sia va susține primul ei concert în România. Evenimentul va avea loc pe 17 august, în Piața Constituției. Din setlist nu vor lipsi piesele "Chandelier", "Elastic Heart" și , desigur, "Cheap Thrills".

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre RihannaSia Furler
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Amna, Dorian Popa și Dima Trofim vor fi concurenți la „Te cunosc de undeva”

În sezonul zece al emisiunii "Te cunosc de undeva" vor participa artişti noi precum Amna, Dima Trofim și Adina Răducan,...

Închide