Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Inspirat de Jimi Hendrix, Jeff Beck lansează piesa "Scared For The Children" - AUDIO

Îngrijorat de viitor și inspirat de muzica trecutului, jeff Beck lansează "Scared For The Children". Noua compoziție a muzicianului lasă la vedere aprecierea sa pentru Hendrix, dar și un mesaj de avertisment pentru tinerele generații. Single-ul este extras de pe albumul "Loud Hailer", așteptat pe piață luna aceasta.
Jeff Beck

Jeff Beck

La 6 ani de la apariția discului Emotion & Commotion (2010), Jeff Beck a revenit cu vești bune pentru fani. Fostul chitarist al trupei legendare The Yardbirds (1965–1966), în care a activat și Jimmy Page (1966–1968) și Eric Clapton (1963–1965), lansează anul acesta cel de-al 11-lea material de studio. Noul album al muzicianului se numește "Loud Hailer" și va fi lansat pe 5 iulie 2016.

”Am vrut să fac niște declarații puternice cu privire la niște lucruri murdare care se petrec în lumea de astăzi și mi-a plăcut ideea de a fi la un miting și a folosi acest aparat de amplificare a vocii pentru a-mi exprima punctul de vedere”, a explicat Jeff Beck tematica abordată pe noul album.

Jeff Beck - Loud Hailer (copertă album)

Jeff Beck - Loud Hailer (copertă album)

Primul single extras a fost ”Live In The Dark”, o piesă cu riff-uri agresive, pe care Jeff Beck o completează acum cu o piesă mai lentă. Noua sa compoziție se numește "Scared For The Children" și este inspirată, inevitabil, de Jimi Hendrix.

”E ”Angel” (a lui Hendrix)...nu mi-o pot scoate din cap. Nu cred că l-am iubit vreodată mai mult pe Hendrix”, a mărturisit Jeff Beck pentru revista Rolling Stone.

În ce privește titlul piesei - "Scared For The Children" -, nici acesta nu a fost ales întâmplător.

"Mesajul este destul de clar. Rosie (solista) a interpretat brief-ul meu cu privire la tematică, având în minte tânăra generație, care este îndobitocită de trăncăneala nesfârșită de la televizor."

Jeff Beck - "Scared For The Children" - AUDIO

Noul disc "Loud Hailer" include 11 piese compuse de Jeff Beck împreună cu vocalista Rosie Bones și chitaristul Carmen Vandenberg. La înregistrarea albumului au participat și toboșarul Davide Sollazzi, basistul Giovanni Pallotti și producătorul Filippo Cimatti.

Tracklist "Loud Hailer" - Jeff Beck:

 1. The Revolution Will Be Televised
 2. Live in the Dark
 3. Pull It
 4. Thugs Club
 5. Scared for the Children
 6. Right Now
 7. Shame
 8. Edna
 9. The Ballad of the Jersey Wives
 10. O.I.L.
 11. Shrine

Citește mai multe despre Jeff Beck
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rihanna: „Star Trek face parte din copilăria mea”

Rihanna a lansat de curând primul single de pe coloana sonoră a filmului Star Trek Beyond, „Sledgehammer”, dar alegerea nu...

Închide