Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Inspirat de Jimi Hendrix, Jeff Beck lansează piesa "Scared For The Children" - AUDIO

Îngrijorat de viitor și inspirat de muzica trecutului, jeff Beck lansează "Scared For The Children". Noua compoziție a muzicianului lasă la vedere aprecierea sa pentru Hendrix, dar și un mesaj de avertisment pentru tinerele generații. Single-ul este extras de pe albumul "Loud Hailer", așteptat pe piață luna aceasta.

Publicat

pe

Jeff Beck
Jeff Beck

La 6 ani de la apariția discului Emotion & Commotion (2010), Jeff Beck a revenit cu vești bune pentru fani. Fostul chitarist al trupei legendare The Yardbirds (1965–1966), în care a activat și Jimmy Page (1966–1968) și Eric Clapton (1963–1965), lansează anul acesta cel de-al 11-lea material de studio. Noul album al muzicianului se numește "Loud Hailer" și va fi lansat pe 5 iulie 2016.

”Am vrut să fac niște declarații puternice cu privire la niște lucruri murdare care se petrec în lumea de astăzi și mi-a plăcut ideea de a fi la un miting și a folosi acest aparat de amplificare a vocii pentru a-mi exprima punctul de vedere”, a explicat Jeff Beck tematica abordată pe noul album.

Jeff Beck - Loud Hailer (copertă album)

Jeff Beck - Loud Hailer (copertă album)

Primul single extras a fost ”Live In The Dark”, o piesă cu riff-uri agresive, pe care Jeff Beck o completează acum cu o piesă mai lentă. Noua sa compoziție se numește "Scared For The Children" și este inspirată, inevitabil, de Jimi Hendrix.

”E ”Angel” (a lui Hendrix)...nu mi-o pot scoate din cap. Nu cred că l-am iubit vreodată mai mult pe Hendrix”, a mărturisit Jeff Beck pentru revista Rolling Stone.

În ce privește titlul piesei - "Scared For The Children" -, nici acesta nu a fost ales întâmplător.

"Mesajul este destul de clar. Rosie (solista) a interpretat brief-ul meu cu privire la tematică, având în minte tânăra generație, care este îndobitocită de trăncăneala nesfârșită de la televizor."

Jeff Beck - "Scared For The Children" - AUDIO

Noul disc "Loud Hailer" include 11 piese compuse de Jeff Beck împreună cu vocalista Rosie Bones și chitaristul Carmen Vandenberg. La înregistrarea albumului au participat și toboșarul Davide Sollazzi, basistul Giovanni Pallotti și producătorul Filippo Cimatti.

Tracklist "Loud Hailer" - Jeff Beck:

  1. The Revolution Will Be Televised
  2. Live in the Dark
  3. Pull It
  4. Thugs Club
  5. Scared for the Children
  6. Right Now
  7. Shame
  8. Edna
  9. The Ballad of the Jersey Wives
  10. O.I.L.
  11. Shrine
Comentează

Trending