Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Jason Newsted a pus bazele unui nou proiect, Would and Steal

Fostul basist Metallica, Jason Newsted, a pus bazele unui nou proiect, intitulat Would and Steal. Trupa va fi prezentată publicului pe 22 iulie.

Jason Newsted

Jason Newsted este dornic să exploreze noi orizonturi muzicale. Fostul basist Metallica a pus bazele unui nou proiect, intitulat Would and Steal. Trupa va fi prezentată publicului în cadrul unui livestream pe pagina de Facebook a magazinului de instrumente muzicale Mighty Fine Guitars. Transmisiunea este programată să aibă loc vineri, 22 iulie, începând cu ora 12 PM PDT (Pacific Daylight Time), respectiv ora 22:00 în România.

Singurele detalii cunoscute momentan sunt cele publicate pe pagina de Facebook a evenimentului. Conform acestui anunț, noua trupă a lui Jason Newsted va avea un sound diferit, optând în general pentru un stil acustic. Fanii vor avea ocazia de a asculta în premieră acest stil acustic al trupei Would and Steal chiar în cadrul livestream-ului.

Jason Newsted a fost membru Metallica în perioada 1986 - 2001, ocupând locul regretatului Cliff Burton. După plecarea din trupă, muzicianul și-a lansat propriul proiect muzical, Echobrain, a cântat cu Ozzy Osbourne, apoi s-a alăturându-se trupei canadiene Voivod. Jason Newsted  a fost înlocuit în Metallica de Robert Trujillo.

La 13 ani de la plecarea din Metallica, Newsted a dezvăluit ce s-a aflat în spatele acestei controversate decizii.

"Nu am spus niciodată această poveste și nu sunt sigur ca este bine că o spun acum. Atunci existau multe probleme insă scânteia de la care a pornit totul a fost când managementul Metallica a ascultat Echobrain, proeictul meu care a luat naștere în 2000. Aceștia mi-au spus că doresc să promoveze cât mai mult Echobrain, deoarece are potențial și muzical nu are legătura cu Metallica. Mai mult, au fost extrem de încântați de vocea lui Dylan Donkin, spunând că este fantastic. Din păcate, James Hetfield a aflat de aceste discuții și nu a fost deloc încântat de planurile managementului, deoarece credea că va afecta imaginea trupei, plus că era proiectul meu, iar el nu putea controla totul, așa cum o face cu Metallica. După câteva zile de la aceste întâmplări sunt sunat și managerul îmi spune că nu se mai poate implica în promovarea proiectului Echobrain. Nu știu ce a gândit James atunci, dar după 15 ani în care am sacrificat totul pentru Metallica, nu meritam să fiu tratat așa", declara Jason Newsted în 2014.

Citește mai multe despre Jason Newsted
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Michelle Obama a cântat piesa „Single Ladies” la Carpool Karaoke

Michelle Obama și James Corden au cântat celebra piesă „Single Ladies” a lui Beyonce, la Carpool Karaoke. Distracția a continuat...

Închide