Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Lord of the Dance
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
Andra - "Aievea"
INFO CONCERT:
KRAFTWERK 3-D
INFO CONCERT:
Carlos Marin
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Carlos Marin de la Il Divo concertează la București pe 26 februarie, află detalii și cumpără bilete!

Jason Newsted explică trecerea de la metal la un sound acustic: "Nu pot cânta ca Slipknot"

Jason Newsted a renunțat la metal pentru un sound acustic. Fostul basist Metallica și-a justificat schimbarea de stil odată cu prezentarea noului său proiect, Would and Steal.

Jason Newsted

Jason Newsted este dornic să exploreze noi orizonturi muzicale. Fostul basist Metallica a pus bazele unei noi trupe, Would and Steal, ce va aborda un stil acustic. Trecerea de la metal la sound mai puțin agresiv a fost justificată în cadrul unui livestream pe Facebook.

“Am escaladat deja acel munte (al muzicii metal). Avem premii Grammy (alături de Metallica), suntem în Hall of Fame și avem în palmares tot felul de distincții. Cam asta e tot ce poți să faci pe această nișă. E timpul ca alte formații noi să experimenteze și să se distreze abordând acest stil. Nu pot cânta ca Slipknot. Tipii ăia sunt mai heavy și mai rapizi decât mi-aș putea eu imagina că o să cânt vreodată. Așa pot cânta acum (acustic) și asta o să fac de acum înainte”, a explicat Jason Newsted.

Would and Steal va fi un proiect de suflet, Newsted specificând că nu-și propune să cucerească topurile muzicale.

”Ceea ce vom face în studio de acum înainte va fi dedicat celor cărora le place. Dacă vor să împărtășească muzica noastră și altora, foarte bine. Dacă nu, și le place doar stilul metal, atunci pace lor și forța să fie cu ei. Eu fac altceva acum și mi-e bine așa. Sper ca toți fanii metal să poată decide ce e bine pentru ei. Cântând așa (acustic), cred că voi deveni accesibil unui public mai numeros. Estimez că oameni cu vârsta cuprinsă între 4 și 94 de ani se pot bucura de acest gen muzical.”

Jason Newsted a fost membru Metallica în perioada 1986 - 2001, ocupând locul regretatului Cliff Burton. După plecarea din trupă, muzicianul și-a lansat propriul proiect muzical, Echobrain, a cântat cu Ozzy Osbourne, apoi s-a alăturându-se trupei canadiene Voivod. Jason Newsted  a fost înlocuit în Metallica de Robert Trujillo.

Citește mai multe despre Jason Newsted
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Juanes pregătește un nou album

Juanes renunță la „Camisa Negra” și se îmbracă în cosmonaut pentru viitorul său videoclip. Artistul pregătește un nou album, care...

Închide