Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Epica a lansat primul episod din documentarul pentru noul album

În așteptarea noului album, „The Holographic Principle”, Epica lansează primul episod din cadrul documentarului despre material. Detalii despre album, tracklist și video, în articol.

Publicat

pe

Trupa olandeză de metal Epica va lansa al șaptelea album de studio, „The Holographic Principle”, pe 30 septembrie 2016. Noul material este produs de Joost van der Broek la Sandlane Recording Facilities și este mixat de Jacob Hansen (Volbeat, Destruction). Coperta albumului a fost creată de Stefan Heilemann.

Noul album, „The Holographic Principle”, după cum declară trupa, este unul despre o lume în care realitatea virtuală a preluat controlul și îi lasă pe oameni să-și creeze propriile lumi. Acest lucru a ridicat problema dacă realitatea actuală este virtuală, o hologramă. „The Holographic Principle” este o călătorie printr-un lirism care te face să fii deschis și la minte, dar și la noile revoluții științifice.

„E o cantitate mare de cântec, e multă informație, e mult de înțeles, dar noi punem tot ce avem în acest album și sperăm că oamenii vor simți ceea ce simțim noi atunci când vor asculta. Încă de la „The Quantum Enigma” (2014), am setat nivelul mult mai sus și am acceptat provocarea de a realiza un album și mai bun. Am făcut totul mai mare decât înainte - avem o orchestră mai mare, un cor mai mare. Am avut multe instrumente diferite - adevărate, live. Am pus tot ce aveam din voce în album și sunt foarte mulțumită. Cu fiecare album, încerc să devin mai bună. Și producătorul nostru, Joost van dern Broek, e foarte bun la ceea ce face și scoate tot din mine. Fac operă, rock, pop, iar în balade se poate auzi o voce lină. Și da, pot să ating notele înalte foarte ușor.”, declară vocalista trupei, Simone Simons

cover-artwork-epica-the-holographic-principle

„The Holographic Principle” este cel mai ambițios proiect al trupei. Pentru o trupă metal cu influențe simfonice, orchestrația și corul au devenit un al șaptelea, respectiv un al optulea membru Epica. Un nou aspect este stilul vocal al lui Mark Jansen, care intervine cu growl-uri.

„Chitariștii sunt cu siguranță mult mai brutali. Cred că de când Isaac s-a alăturat trupei, nu doar pe partea de compus, toate chitarele au fost duse la un cu totul alt nivel și au devenit mult mai interesante de ascultat, mă regăsesc în ele aș putea spune. Sunt o mare fană a stilului său.”, mai declară Simone Simons

Trupa a lansat și un prim episod a documentarului de studio, în care membrii explică modul de creație și în care fanii pot asculta părți din cântecele compuse. Video-ul poate fi urmărit mai jos.

Tracklist „The Holographic Principle”

1. Eidola
2. Edge Of The Blade
3. A Phantasmic Parade
4. Universal Death Squad
5. Divide And Conquer
6. Beyond The Matrix
7. Once Upon A Nightmare
8. The Cosmic Algorithm
9. Ascension - Dream State Armageddon
10. Dancing In A Hurricane
11. Tear Down Your Walls
12. The Holographic Principle - A Profound Understanding Of Reality

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Simone Simons (Epica) salută fanii din România; Urmărește-i mesajul - VIDEO

Formația olandeză EPICA va concerta toamna aceasta în cadrul Maximum Rock Festival. Fanii trupei sunt așteptați la concert, vocalista Simone Simons înregistrând un mesaj special pentru ei.

Publicat

pe

Simone Simons (Epica)
Simone Simons (Epica) │ FOTO: Captură YouTube

Ediția din 2021 a Maximum Rock Festival va readuce la București trupa Epica. Evenimentul a fost reprogramat pentru 11 - 12 septembrie, urmând să aibă loc la Arenele Romane din București.

Simone Simons este nerăbdătoare să revină în România, înregistrând cu prilejul acestui concert un mesaj pentru fanii din țară.

"Bună, România! Epica se întoarce în București pentru a cânta la Maximum Rock Festival, în septembrie anul acesta și de abia așteptăm să vă vedem pe toți acolo", le-a transmis Simone fanilor.

VIDEO: Simone Simons (Epica) salută fanii din România

În diversitatea uneori ameţitoare de formaţii de metal simfonic, EPICA este cu siguranţă o figură aparte. Având ca semn distinctiv vocea maleabilă a frumoasei Simone Simons, ce creează contraste expresive cu vocalizele death-metal ale iniţiatorului Mark Jansen, trupa olandeză te poartă printr-un periplu aventuros presărat cu elemente stilistice dintre cele mai surprinzătoare. După cum scria Eduardo Rivadavia de la baza muzicală de date online Allmusic, atracţia principală a muzicii Epica provine din "explorarea contrastelor sonore dintre lumină şi întuneric".

Cu nouă albume de studio la activ (dintre care două în două variante), Epica este un nume demult consacrat pe scena internaţională metal şi în circuitul concertelor. Cronicile foarte bune de pe site-ul Encyclopaedia Metallum confirmă gustul publicului pentru această muzică a cărei dimensiune live merită urmărită cu atenţie.

Cel mai recent material Epica se numește "Omega" și reflectă strânsa legătură dintre membrii formației, care activează în această formulă din 2007. Piese ca "Rivers" și "The Skeleton Key", extrase de pe acest material, se vor auzi în septembrie și la Arenele Romane

Din lineup-ul Maximum Rock Festival 2021 fac parte și Eluveitie (Elveția), Therion (Suedia), Orphaned Land (Israel), Dirty Shirt (Romania), Subterranean Masquerade (Israel), Riot Monk (România), Loch Vostok (Suedia) și Magnetic (Bulgaria).

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2021 pot fi achiziționate online. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending