Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020

David Gilmour - "One Of These Days", live pentru prima oară în 22 de ani - VIDEO

David Gilmour a interpretat live, pentru prima oară în 22 de ani, piesa "One Of These Days", din repertoriul Pink Floyd. Înregistrarea cu acest moment notabil a circulat o perioadă pe internet, fiind retrasă, însă, în baza legii drepturilor de autor. Recent, clipul a redevenit disponibil, de această dată în formă oficială, pe canalul de YouTube al lui David Gilmour.
David Gilmour

David Gilmour

Pe 25 iunie, David Gilmour a pregătit un setlist special pentru fanii prezenți la concertul său din Wrocław, Polonia. Muzicianul a scos din arhiva Pink Floyd piesa "One Of These Days", pe care nu a mai interpretat-o live de 22 de ani. Ultima oară când această compoziție s-a auzit într-un concert a fost în 1994, în cadrul ultimului turneu Pink Floyd.

Așa cum era de așteptat, inițiativa lui David Gilmour de a interpreta această piesă a fost întâmpinată de mulțime cu aplauze puternice. Clipul cu acest moment, filmat de o televiziune din Polonia, a fost apoi preluat de presă, apărând în mai toate publicațiile cu profil muzical. Contravenind legii drepturilor de autor, clipul a fost, însă, scos din online.

Recent, această înregistrare a fost publicată și pe canalul de YouTube al lui David Gilmour, muzicianul oferind astfel fanilor de pretutindeni oportunitatea de a urmări acest live inedit.

David Gilmour - ”One Of These Days”, live în Polonia, 2016 - VIDEO

Vara aceasta, David Gilmour se va întoarce în Pompeii pentru a susține două concerte care vor stârni, cu siguranță, nostalgia fanilor Pink Floyd. La 45 de ani de la filmarea emblematicului ”Live at Pompeii”, Gilmour va reveni în fostul oraș din Roma Antică pentru a-și promova cel mai recent album solo, ”Rattle That Lock”.

Cele două concerte vor avea loc pe 7 și 8 iulie 2016, într-un Amfiteatru Roman cu o capacitate de 2000 de persoane. Locația în care se vor desfășura evenimentele nu va fi cea în care a fost filmat în 1971 ”Live at Pompeii”, dar se va afla în apropiere de ruinele faimosului fost amfiteatru, care a găzduit cu decenii în urmă unul dintre cele mai inedite concerte din istoria industriei muzicale.

Concertele pe care David Gilmour le va susține în Pompeii în luna iulie sunt incluse în turneul european „Rattle That Lock” anunțat pentru 2016. Primul concert din cadrul turneului a avut loc în iunie, în Austria, ultimul fiind programat pentru finele lunii iulie.

Citește mai multe despre David GilmourPink Floyd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lionel Richie își dorește un duet cu Adele

Dacă în 1983, Lionel Richie cucerea topurile cu „Hello”, în 2015 a venit rândul lui Adele să ne emoționeze tot...

Închide