Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Chester Bennington: „Am ținut acest gen muzical (metal) în viață”

Solistul trupei Linkin Park, Chester Bennington a râs la acuzația că trupa sa e doar o trupă de băieți cu chitare. Criticile au fost aduse de niște fani înrăiți ai genului metal, susținând că primul album al trupei nu este suficient de agresiv pentru a se încadra în acest stil.

Publicat

pe

Chester Bennington (Linkin Park) │ FOTO: www.picstopin.com

Ca răspuns la acuzațiile primite, Chester Bennington a declarat că Linkin Park este parțial responsabilă de aducerea genului metal în secolul 21.

„Cred că sunt foarte amuzante - aceste cuvinte în special: „integritatea metal-ului”. În opinia mea, am ținut acest gen muzical în viață. Am întâlnit acum câteva zile un copil care a spus că Linkin Park este prima trupă rock pe care a ascultat-o. Am avut un show surpriză în California, Vand Warped, în 2014 și o grămadă de cântăreți de la alte trupe au venit să cânte cu noi. Toți ne spuneau că ori suntem trupa de la care au primul album sau că noi suntem motivul pentru care ei cântă. Cred că este prima dată când am simțit că oamenii admiră Linkin Park așa cum admir eu Deftones, Metallica și Stone Temple Pilots.”, declară Chester Bennington

Chester a declarat pentru postul de radio Metal Hammer că nu este afectat de critica adusă de fanii metal care spun că Linkin Park nu poate fi considerată o trupă a acestui gen, ci mai degrabă una de alternative.

Linkin Park

Linkin Park

„Nu doare, pentru că nici eu nu cred că Linkin Park este o trupă de metal. Asta era ceva ce mi-am dorit în mod intenționat să clarific încă de la început, când trupa a fost categorisită drept o trupă de nu metal. Nu e ca și cum am avea ceva împotriva metal-ului. Este ca o expresie facială sau ca un sentiment. E ca și cum ar spune cineva: e o persoană nervoasă. Și tu să fii de genul: pot fi drăguț, pot să fiu iubitor și afectuos. Cam așa ne simțim când vine vorba de muzica noastră. Sunt elemente ale trupei care sunt metal, sunt altele pop, altele electronice și altele hip-hop. Mereu am simțit că trupa nu face parte doar dintr-un singur stil. Așa că, după ce am lansat albumele „Hybrid Theory” și „Meteora”, ne-am dorit cu toții să ne asumăm riscul, creativitatea și să arătăm oamenilor că putem face mai mult decât piese nu metal.”, mai adaugă solistul

Recent, Bennington și colegul său, Mike Shinoda au declarat că reîntoarcerea trupei la sunete mai agresive pe ultimul album, „The Hunting Party”, a fost parțial o reacție la piesele delicate care se ascultă acum la stațiile de radio. Linkin Park lucrează la noul album care va fi lansat în 2017. Mai jos puteți urmări videoclipul piesei „Final Masquerade”, extrasă de pe albumul „The Hunting Party”.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Grey Daze, prima trupă a lui Chester Bennington va lansa un nou album cu vocea înregistrată de solist

Prima formaţie a lui Chester Bennington, Grey Daze a lansat albumul "Amends" în 2020, dar acum deja lucrează la un nou LP. Acela ar fi compus din vocile lăsate înregistrate de Chester Bennington înainte de moartea sa. Chitaristul Jane's Addiction, Dave Navarro ar fi parte din proiect.

Publicat

pe

Videoclip Grey Daze Soul Song
Videoclip Grey Daze Soul Song │ FOTO: Jaime Bennington

Grey Daze a lansat albumul "Amends" în 2020, un LP de remixuri ale pieselor din anii '90 ale formaţiei. Instrumentalul este nou, dar vocea a fost păstrată în varianta originală. Printre single-urile lansate de grup se numără "B12", "What's In the Eye", "Sickness", "Sometimes" şi "Soul Song". După o perioadă de succes alături de grup, Chester Bennington a părăsit formaţia în 1998, dar s-a reunit cu foştii colegii în 2016-2017, începând chiar înregistrările pentru un nou album.

Din păcate în 2017 Chester Bennington s-a sinucis, anulând orice speranţă de existenţă a trupei. Acum formaţia a anunţat oficial că lucrează la un nou album care va onora moştenirea lui Chester şi care va include unele track-uri vocale ale sale care nu au mai fost făcute publice. Ce e interesant la Grey Daze e că nu aduce cu Linkin Park şi cântă un soi de grunge modernizat, cu o voce sensibilă. Pe 3 aprilie Grey Daze a postat pe Instagram că "lucrează din greu pentru a aduce fanilor un nou album".

Pe 9 aprilie a venit încă un teaser, tot pe Instagram, prezentându-le pe cele două fiice ale lui Bennington, Lily şi Lila. Ele vizitau studioul şi chiar au înregistrat voci. De altfel şi fiul lui Chester, Jaime Bennington a apărut în 2020 în clipurile Grey Daze, a înregistrat voce şi a regizat chiar videoclipuri. Dave Navarro a intrat de asemenea în studio recent, iar chitaristul Jane's Addication a înregistrat la rândul său pentru LP-ul tribut. Pe 20 martie 2021 fanii i-au adus un tribut lui Chester, care ar fi împlinit 45 de ani în acea zi.

Între timp trupa Linkin Park rămâne în standby, iar Mike Shinoda a fost ezitant în a spune dacă va continua proiectul cu un solist nou. Între timp artistul a lansat o serie de EP-uri compuse de alături de fani pe Twitch, după un LP care a debutat în 2018, "Post Traumatic", menit să fie catharsis-ul pierderii lui Chester. Apoi au venit 3 EP-uri "Dropped Frames" în 2020. Ultimul album Linkin Park a fost "One More Light" din 2017.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending