Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică"

Albumele cu cele mai mari vânzări din UK în ultimii 60 de ani - TOP 10

Official Charts a publicat un clasament al celor mai bine vândute albume din Marea Britanie în ultimii 60 de ani. Într-un top 10 dominat de artiști și trupe legendare, a căror perioadă de glorie a fost în anii '60, '70, '80 și '90, regăsim și un nume contemporan, aflat încă în plină ascensiune. Ne referim, desigur, la Adele.
Cele mai vândute albume din UK în ultimii 60 de ani

Cele mai vândute albume din UK în ultimii 60 de ani

Compania britanică Official Charts a împlinit 60 de ani de la înființare. Aniversarea a fost marcată printr-un clasament retrospectiv, ce trece în revistă evoluția vânzărilor muzicale din UK în ultimele 6 decenii.

Pe prima poziție în topul albumelor cu cele mai mari vânzări din UK în ultimii 60 de ani se află discul de colecție ”Queen: Greatest Hits”. Albumul a fost lansat în 1981 și s-a vândut până în prezent în 6,1 milioane de exemplare.

"Ce știre plăcută de aflat la începutul zilei. Cel mai popular album? Ei bine, întotdeauna am crezut că trupa e promițătoare, dar asta întrece orice vis adolescentin. Mulțumim, oameni buni!", a declarat Brian May după publicarea clasamentului.

La o diferență de aproximativ 900 de mii de exemplare, pe poziția a doua, se află ABBA, cu discul ”Gold - Greatest Hits”. Albumul a fost lansat în 1992 și a debutat pe prima poziție în topul albumelor din UK. Pe acest disc se regăsesc nu mai puțin de 19 hituri ABBA.

Urmează apoi The Beatles cu primul album de studio (nu colecție de hituri) din acest top: ”Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band”. Discul a fost lansat în iunie 1967 și a staționat pe prima poziție  27 de săptămâni în topul albumelor din UK și 15 săptămâni în clasamentul US Billboard. În UK, albumul s-a vândut până în prezent în 5,1 milioane de exemplare.

Pe poziția a 4-a se află discul ”21”, lansat de Adele în 2011.  Acesta este primul album al unui artist contemporan din clasament. LP-ul s-a vândut în peste 31 de milioane de exemplare la nivel internațional, aducându-i artistei britanice și premiul Grammy pentru ”Albumul Anului”. Pe acest material se regăsesc hiturile "Rolling in the Deep," "Someone like You" și "Set Fire to the Rain".

Din top nu puteau lipsi, desigur, nume precum Oasis, Michael Jackson sau Pink Floyd. Îi regăsiți în clasamentul de mai jos, cu albume ce se află în colecțiile multora dintre noi.

Cele mai bine vândute albume din UK în ultimii 60 de ani - TOP 10

  1. Queen: Greatest Hits
  2. ABBA: Gold - Greatest Hits
  3. The Beatles: Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band
  4. Adele: 21
  5. Oasis: (What's the Story) Morning Glory?
  6. Michael Jackson: Thriller
  7. Pink Floyd: Dark Side of the Moon
  8. Dire Straits: Brothers in Arms
  9. Michael Jackson: Bad
  10. Queen: Greatest Hits II

Citește mai multe despre ABBAAdelePink FloydQueenThe Beatles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Noul album Metallica ar putea fi lansat în octombrie

Noi detalii despre următorul album Metallica au apărut în presa germană. Conform celui mai bine vândut ziar din Berlin, materialul...

Închide