Urmărește-ne în Social Media

Diverse

Un interviu cu Bob Dylan, din 1962, a fost transformat în animaţie - VIDEO

Un interviu cu Bob Dylan, realizat pe vremea când artistul nu credea că va "bogat şi faimos", a fost transformat într-un videoclip de animatie alb-negru.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan

Un interviu cu Bob Dylan, înregistrat în 1962, a fost transformat într-o animatie. În perioada în care a fost realizat materialul, Dylan era un tânăr de 20 de ani, care încă nu îşi lansase albumul de debut. Artistul a fost intervievat atunci de către un jurnalist de la postul de radio WBAI din New York, pentru sectiunea de folkisti.

In acel interviu, Bob a fost întrebat despre stilul său vestimentar, specific anilor '60. La începutul carierei sale, Bob purta băşti sau berete, iar jurnalistul a dorit să ştie dacă artistul le va păstra ca accesorii şi atunci când va fi bogat.

"Nu voi fi niciodată bogat şi faimos" declara Bob Dylan, în urmă cu 50 de ani.

Artistul a mai povestit în interviu că şi-a petrecut copilăria, lucrând la un carnaval, unde a scris o piesă "Won’t Buy You A Postcard", dedicată unei femei cu "pielea arsă". Bob Dylan îşi aminteşte că la început era plătit cu un dolar şi un cheeseburger.

Materialul audio a fost realizat înainte cu o lună de lansarea primului album al lui Bob Dylan, care cuprindea piesele "Talkin’ New York" şi "Song To Woody", compuse chiar de el, dar şi 11 coveruri.

Lifestyle

Bob Dylan este acuzat de abuz asupra unei fete de 12 ani în 1965

Bob Dylan, muzician şi laureat al premiului Nobel a fost acuzat la mijlocul lunii august 2021 de abuz asupra unei minore. Fapta s-ar fi petrecut în anul 1965, iar persoana în cauză avea 12 ani pe atunci şi acuză artistul că ar fi drogat-o şi agresat-o sexual. Aflaţi replica lui Dylan în textul de mai jos.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Bob Dylan este dat în judecată de o femeie în vârstă de 68 de ani acum, care afirmă că în 1965 artistul a abuzat-o sexual. Pe atunci presupusa victimă avea 12 ani, iar documentele legale menţionează că "starul rock s-a folosit de statutul de muzician pentru a îi furniza alcool şi droguri şi a o abuza sexual în multiple rânduri". Ar fi fost folosite şi ameninţări cu violenţă fizică, conform aceluiaşi caz.

Este menţionat şi apartamentul lui Bob Dylan din Chelsea Hotel în New York ca loc în care se desfăşurau aceste lucruri. Identificată pur şi simplu cu iniţialele J.C, acuzatoarea locuieşte acum în statul Connectcut şi afirmă că abuzul s-a petrecut pe durata a 6 săptămâni, între aprilie şi mai 1965.

Replica lui Bob Dylan

Problema e că de la finalul lui aprilie 1965 şi până pe 10 mai, muzicianul se afla în Marea Britanie într-un turneu şi există dovezi, filmări incluse în pelicula "Don't Look Back". Sunt şi multe fotografii care îl surprind pe Dylan pe scenă în Marea Britanie, Franţa şi Portugalia în acea perioadă.

Purtătorii de cuvânt ai artistului declară că "această acuzaţie veche de 56 de ani este neadevarată şi va fi contraatacată cu tărie". Artistul în vârstă de 80 de ani neagă vehement acuzaţiile de violenţă, agresiune sexuală şi că ar fi drogat victima. Ce e interesant e că procesul a fost intentat la Curtea Supremă din New York cu o zi înainte că faptele să se prescrie.

Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman este un muzician şi un poet apreciat, cu peste 125 de milioane de albume vândute pe parcursul a 6 decenii. În 2016 a câştigat premiul Nobel pentru literatură, o premieră pentru un muzician. În 2012 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate de la preşedintele Barack Obama. Are la activ şi premii Oscar si Grammy.

Citește în continuare

Trending