Urmărește-ne în Social Media

Diverse

Un interviu cu Bob Dylan, din 1962, a fost transformat în animaţie - VIDEO

Un interviu cu Bob Dylan, realizat pe vremea când artistul nu credea că va "bogat şi faimos", a fost transformat într-un videoclip de animatie alb-negru.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan

Un interviu cu Bob Dylan, înregistrat în 1962, a fost transformat într-o animatie. În perioada în care a fost realizat materialul, Dylan era un tânăr de 20 de ani, care încă nu îşi lansase albumul de debut. Artistul a fost intervievat atunci de către un jurnalist de la postul de radio WBAI din New York, pentru sectiunea de folkisti.

In acel interviu, Bob a fost întrebat despre stilul său vestimentar, specific anilor '60. La începutul carierei sale, Bob purta băşti sau berete, iar jurnalistul a dorit să ştie dacă artistul le va păstra ca accesorii şi atunci când va fi bogat.

"Nu voi fi niciodată bogat şi faimos" declara Bob Dylan, în urmă cu 50 de ani.

Artistul a mai povestit în interviu că şi-a petrecut copilăria, lucrând la un carnaval, unde a scris o piesă "Won’t Buy You A Postcard", dedicată unei femei cu "pielea arsă". Bob Dylan îşi aminteşte că la început era plătit cu un dolar şi un cheeseburger.

Materialul audio a fost realizat înainte cu o lună de lansarea primului album al lui Bob Dylan, care cuprindea piesele "Talkin’ New York" şi "Song To Woody", compuse chiar de el, dar şi 11 coveruri.

Comentează

Muzică și film

Timothee Chalamet este Bob Dylan în filmul "A Complete Unknown" - TRAILER

Primul trailer pentru "A Complete Unknown" îl arată pe Timothee Chalamet pornind într-o călătorie muzicală în pielea lui Bob Dylan. Filmul va ajunge în cinematografe la sfârșitul acestui an. Găsești mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Timothee Chalamet în "A Complete Unknown"
Timothee Chalamet în "A Complete Unknown" │ FOTO: captură YouTube / Searchlight Pictures

Drama biografică este regizată de James Mangold și se concentrează pe primii ani din cariera legendarului cântăreț. Un Bob Dylan de 19 ani ajunge în New York încercând să cucerească inimile oamenilor cu vocea sa. Trailerul arată și câteva secunde din controversatul recital de la Newport Folk Festival din 1965, dar și o interpretare încântătoare a piesei "A Hard Rain’s a-Gonna Fall". Melodia este cântată chiar de Chalamet care s-a pregătit pentru acest rol și din punct de vedere vocal.

În ceea ce privește viața personală a personajului, trailerul dă de înțeles existența a două relații ce îl implică pe Bob Dylan. Una cu Joan Baez, interpretată de Monica Barbaro și cealaltă cu Sylvie Russo (Elle Fanning), care pare a fi o versiune fictivă a iubitei de atunci a lui Dylan, Suze Rotolo, care apare pe coperta albumului "The Freewheelin' Bob Dylan".

Distribuția este completată de Edward Norton în rolul lui Pete Seeger, Boyd Holbrook în rolul lui Johnny Cash, P. J. Byrne în rolul lui Harold Leventhal, Scoot McNairy în rolul lui Woody Guthrie, Dan Fogler în rolul lui Albert Grossman și Will Harrison în rolul lui Bob Neuwirth.

Filmul este bazat pe cartea "Dylan Goes Electric", scrisă de Elijah Wald, și apare în cinematografe în luna decembrie a acestui an. Intitulată inițial "Going Electric", pelicula a fost redenumită "A Complete Unknown", făcând astfel trimitere la un vers din piesa "Like a Rolling Stone" a lui Bob Dylan.

TRAILER "A Complete Unknown":

Citește în continuare

Trending