Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Steve Vai a lansat "Never Forever", o piesă compusă în anii '80 - AUDIO

Steve Vai aniversează 25 de ani de la apariția albumului "Passion And Warfare" prin relansarea acestui disc, precum și a unui material nou, intitulat "Modern Primitive". În tracklistul său regăsim piese compuse de muzician în anii '80 și nelansate până acum. Noul single "Never Forever", extras de pe acest disc, este, așadar, o piesă ce face trimitere către perioda de început a carierei muzicianului.

Publicat

pe

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea albumului "Passion And Warfare", cel de-al doilea disc din cariera lui Steve Vai. Evenimentul va fi sărbătorit prin lansarea unei ediții speciale a materialului, ce va conține 2 CD-uri, unul cu piese de pe albumul sărbătorit și celălalt cu melodii nelansate până acum, ce compun un disc nou, de sine stătător, intitulat "Modern Primitive". Pe materialul necunoscut publicului sunt incluse compoziții din anii '80, unele terminate atunci, altele finalizate acum, cu prilejul aniversării albumului "Passion And Warfare".

Ideea de a lansa acum "Modern Primitive" i s-a părut firească lui Steve Vai, muzicianul considerând că acest disc este veriga lipsă dintre primul și cel de-al doilea album din cariera sa.

”După ce am terminat de înregistrat ”Flex-Able”, un album care a fost distractiv, bizar, inocent și naiv, mi-am făcut o trupă și mi-am spus: <<Hey, poate că aș putea fi un muzician adevărat acum și aș putea face albume>>. Așa că am început să compun și să pun deoparte o mulțime de piese, pe care le-am categorisit atunci drept The Classified. Dar apoi m-am alăturat trupei Alcatrazz, și apoi am cântat cu Roth (David Lee), așa că a trebuit să las deoparte toate aspirațiile mele ca artist solo. Când am înregistrat apoi ”Passion and Warfare”, am avut o cu totul altă sensibilitate muzicală. Totuși, mi s-a părut o idee bună să adaug ce am pe ”Modern Primitive” la relansarea aniversară a albumului ”Passion and Warfare” și să folosesc nu doar piesele terminate, ci chiar să finalizez acum câteva din înregistrările de atunci. Totul a venit instinctiv, pentru că ”Modern Primitive” este veriga lipsă dintre ”Flex-Able” și ”Passion and Warfare”. Este unul dintre albumele mele preferate, pentru că mi se pare atât de aventuros, dens și ciudat”, a mărturisit Steve Vai într-un interviu pentru Noisey.

Cea mai recentă piesă extrasă de pe "Modern Primitive" se numește "Never Forever" și este, conform muzicianului, o punte de legătură între două stări muzicale diferite.

Steve Vai - "Never Forever" - AUDIO

Albumul "Modern Primitive" va fi lansat pe 25 iunie 2016, împreună cu ediția aniversară a discului "Passion And Warfare".

Tracklist "Modern Primitive"

 1. Bop!
 2. Dark Matter
 3. Mighty Messengers
 4. The Lost Chord
 5. Upanishads
 6. Fast Note People
 7. And We Are One
 8. Never Forever
 9. Lights Are On
 10. No Pockets
 11. Pink and Blows Over: Part 1
 12. Pink and Blows Over: Part 2 (Mars Attack)
 13. Pink and Blows Over: Part 3 (Jazzbo Paddle-foot)
Steve Vai - Modern Primitive (copertă album)

Steve Vai - Modern Primitive (copertă album)

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Steve Vai participă la conferința Mastering the Music Business 2021

Steve Vai a confirmat participarea la cea de-a șasea ediție a conferinței Mastering the Music Business (MMB). Evenimentul se va defășura în perioada 31 august - 2 septembrie 2021.

Publicat

pe

Alături de Steve Vai, la MMB vor fi prezenți numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, atât din România, cât și din Franța, Marea Britanie, Olanda, Estonia, Belgia, Polonia sau Statele Unite ale Americii.

Steve Vai va fi intervievat de Dan Fințescu, moderator MMB și Programs Director la Kiss FM. Participanții la conferință vor putea, de asemenea, să-i adreseze întrebări.

"Sunt extrem de norocos că voi avea șansa să-l intervievez pe Steve Vai în cadrul conferinței. Este un artist complet, cu o viziune asupra muzicii greu de clasificat, dar cu siguranță unică, și de la care avem multe de învățat. De la skillurile lui extraordinare de chitarist și tehnicile de învățare pe care le aplică, până la inovațiile sale celebre, cum ar fi chitarele Ibanez JEM și The Universe. Participanții la conferință vor putea să-i adreseze întrebări artistului și sunt nerăbdător să văd ce subiecte se vor dezbate", a declarat Dan Fințescu.

Chitarist virtuos, compozitor vizionar și producător desăvârșit, Steve Vai și-a uimit fanii de-a lungul anilor cu abilitățile sale excepționale de chitară și muzicalitate. Vai a avut turnee în toată lumea ca artist solo, ca membru al G3, și alături de Frank Zappa, David lee Roth, Alcatrazz și Whitesnake. Cu o discografie de peste 60 de albume, Steve Vai este câștigător a trei premii Grammy, având 10 nominalizări și o listă impresionantă de recunoașteri pentru cel mai bun chitarist, de la diverse publicații și organizații.

Ce teme vor fi dezbătute la Mastering the Music Business 2021

Interviul cu Steve Vai va avea loc în mediul online și va transmis, în direct, în sala de conferință. Alături de acesta, vor participa, într-un format hibrid (cu prezență fizică sau online), zeci de speakeri români și internaționali din industria muzicală, din peste 20 de țări, care vor aborda teme de interes pentru actorii din industria muzicală: schimbările de paradigmă în industria muzicală românească și relația ei cu autoritățile din România, cum s-au adaptat artiștii la noua realitate, schimbările la nivel mondial în publishing și vânzările de cataloage mari, noile trenduri în genurile muzicale sau viitorul industriei muzicii live.

Bilete la MMB 2021

Cea de-a șasea ediție a conferinței MMB va avea loc în perioada 31 august - 2 septembrie, într-un format hibrid (online-offline), la Hotel Caro și Club Expirat din București. Biletele care permit accesul la conferință s-au pus în vânzare online. Biletele cumpărate pentru ediția din 2020 vor garanta accesul la #MMB2021.

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor, managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei - tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente.

În cele cinci ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii. Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music. Mastering the Music Business este susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă. Cea de-a șasea ediție este sponsorizată de Merlin.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending