Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Soundgarden lucrează la un nou album, ce ar putea fi lansat anul acesta

Chris Cornell se va întoarce vara aceasta în studioul de înregistrări pentru a lucra la un nou album Soundgarden. Conform solistului, după încheierea turneului său solo, noile piese Soundgarden vor deveni ”reale”.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Aflat într-un turneu de promovare a ultimului său album, ”Higher Truth”, Chris Cornell a acordat un interviu publicației americane Hartford Courant în care a vorbit atât despre discul lansat solo, cât și despre următorul album Soundgarden. Conform muzicianului, trupa lucrează deja la piese noi, aceste compoziții urmând să ajungă în curând într-o formă finală.

”Soundgarden lucrează la piese noi, e în mijlocul acestui proces. După ce voi încheia turneul (solo), piesele vor deveni ”reale” și vom scoate pe piață un album. Soundgarden mai are multe de spus. Iar eu pot să cânt cu ei (colegii din Soundgarden), și pot să cânt și solo. Pentru mine, e grozav”, a mărturisit Chris Cornell.

Ultimul concert din cadrul turneului solo al lui Chris Cornell este programat pe 27 iulie. Deducem, astfel, că începând cu luna august, Cornell își va dedica timpul finalizării noilor piese cu trupa.

Despre un nou album Soundgarden se discută de ceva timp. Anul trecut, chitaristul Kim Thayl anunța că înregistrările merg bine și că albumul ar trebui să iasă pe piață în 2016. Luând în considerare și ultimele declarații ale lui Chris Cornell, totul pare să decurgă conform programului stabilit, formația având încă timp să termine și să lanseze discul anul acesta.

Soundgarden nu a mai lansat un album din 2012. Ultimul material al trupei a fost "King Animal" și a încheiat o pauză discografică de 16 ani. LP-ul a fost apreciat de critici, dar a avut vânzări mai reduse decât albumele anterioare, ”Superunknown” (1994) și ”Down on the Upside” (1996).

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Toni Cornell a cântat "Nothing Compares 2 U" în emisiunea lui James Corden - VIDEO

Toni Cornell, fiica regretatului Chris Cornell, a fost invitată în emisiunea lui James Corden pentru a interpreta piesa "Nothing Compares 2 U". Coverul acestei melodii, inclus pe albumul postum al lui Chris, "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1", a fost nominalizat la Grammy în categoria Best Rock Performance.

Publicat

pe

Toni Cornell în emisiunea lui James Corden
Toni Cornell în emisiunea lui James Corden │ FOTO: Captură YouTube

Pentru Toni Cornell, piesa "Nothing Compares 2 U" are o semnificație aparte. A fost ultima piesă pe care a cântat-o împreună cu tatăl ei, înainte de a muri, așa încât momentul din cadrul emisiunii lui James Corden a fost un omagiu.

"Această piesă va rămâne de acum mereu în inima mea. A fost ultima piesă pe care am cântat-o cu tata și ultima prestație la care bunicul meu s-a uitat. Inima mea este îndurerată, dar măcar știu că acum sunt împreună. Această piesă este dedicată celor mai grozavi oameni din viața mea, care m-au crescut și m-au învățat ce este iubirea. Vă iubesc pe amândoi atât de mult, nimic nu se compară cu voi (Nothing Compares 2 U)...lumea mea nu va mai fi nicioadată la fel", a fost mesajul lui Toni, transmis pe Instagram după live-ul din cadrul The Late Late Show with James Corden.

Piesa "Nothing Compares 2 U" există și în versiune de duet, cântată de Toni împreună cu Chris Cornell. Varianta inclusă pe albumul postum "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1" este însă una solo, înregistrată de Chris în 2016. Atât coverul regretatului muzician, cât și albumul au fost nominalizate anul acesta la premiile Grammy, în categoriile Best Rock Performance și Best Rock Album.

VIDEO: Toni Cornell - "Nothing Compares 2 U"

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending