Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

Peter Gabriel a lansat "I’m Amazing", o piesă inspirată de viața lui Muhammad Ali - AUDIO

Peter Gabriel a scos din arhiva personală o piesă neprezentată publicului până acum, intitulată ”I’m Amazing”. Melodia are o semnificație aparte, fiind inspirată de viața regretatului Muhammad Ali.
Peter Gabriel în concert la București (8 mai 2014, Romexpo)

Peter Gabriel în concert la București (8 mai 2014, Romexpo) (foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Urmărește-ne pe

"Am compus această piesă în urmă cu câțiva ani - "I’m Amazing", fiind inspirat, în parte, de viața lui Muhammad Ali și de încercările la care a fost supus, iar după moartea lui, când atâția oameni îi celebrează viața și reușitele sale, mi s-a părut că a venit momentul potrivit să o lansez." - pg

Muhammad Ali a fost una dintre cele mai marcante figuri din istoria boxului profesionist și una dintre cele mai celebrate personalități ale sportului secolului XX. După o carieră impresionantă, începută la vârsta de 12 ani și soldată cu 56 de victorii, din 61 de meciuri jucate, Muhammad Ali s-a retras din box în 1981. Trei ani mai târziu a fost diagnosticat cu Parkinson, agravarea acestei boli cauzându-i moartea pe 3 iunie 2016.

Peter Gabriel - "I’m Amazing" - AUDIO

Peter Gabriel este unul dintre artiștii internaționali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovație și versatilitate. Cu 6 statuete Grammy, 3 Brit Awards și alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenți artiști din industria muzicală internațională, fiind recunoscut ca atare și în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorită costumațiilor nonconformiste și a poveștilor improvizate înaintea fiecărei piese din setlist. După opt ani petrecuți alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-și continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărțirea de trupă l-au ajutat să-și definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat "So", a fost cel care i-a adus succesul internațional.

Peter Gabriel a concertat pentru prima oară în România pe 8 mai 2014. Evenimentul s-a desfășurat la Romexpo, în prezența a aproximativ 8000 de spectatori.

Citește mai multe despre Peter Gabriel
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Chino Moreno de la Deftones va concerta în interiorul unui vulcan

Solistul trupei Deftones va fi primul artist care va susține un concert în interiorul unui vulcan. Chino Moreno va coborî...

Închide