Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Within Temptation va „face parte dintr-o mare supriză”

În cadrul conferinței de presă de la festivalul Hellfest din Clisson, Franța, trupa olandeză Within Temptation a făcut declarații referitoare la noul album la care încă se lucrează.

Publicat

pe

Within Temptation
Within Temptation

Întrebați când va apărea următorul album al trupei, după „Hydra” care a fost lansat în ianuarie 2014, solista Sharon Den Adel a răspuns că abia au început să scrie, deci nu sunt foarte departe cu progresul și nu au stabilit nici o dată exactă încă.

„Mereu încercăm să găsim acel tip de unghi care face albumul diferit de cele de dinaintea lui. Ca ultima dată de exemplu, când am avut multe apariții surpriză și benzile desenate de dinainte, adică The Unforgiving din 2011. Vom veni cu ceva nou din nou. Avem câteva opțiuni, dar nu am stabilit-o pe cea finită. Face parte dintr-o mare supriză.”, mai declară Sharon referitor la un posibil concept sau tema versurilor noului album

Fosta solistă Tarja Turunen a cântat alături de Within Temptation pe scena de la Hellfest pentru piesa „Paradise (What About Us?)”. Varianta de studio a acestui cântec poate fi găsită pe albumul „Hydra”.

„Când am scris prima variantă a piesei Paradise și am ascultat demo-ul pe care l-am înregistrat și puterea epică a acestui cântec, ne-am gândit imediat la Tarja. Cât de bine se va mula vocea ei clasică și cât de special ar fi ca noi să cântăm împreună. Cu cât ne-am gândit mai mult la ideea asta nebună, cu cât mai entuziasmați eram!”, mai declară Den Adel

Within Temptation va reveni în România în cadrul unui concert care va avea loc la Arenele Romane, pe data de 3 septembrie 2016. Mai jos puteți urmări o înregistrare oficială din cadrul Hellfest 2016.

Comentează

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Trending