Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Metallica a devenit imaginea unei case de modă

Trupa Metallica nu e ocupată doar cu înregistrările din studio, ci, acum a devenit și noua imagine a campaniei Brioni pentru eleganta linie de îmbrăcăminte pentru bărbați.

Publicat

pe

Campania a început din dorința unui rebranding, realizat de altfel de către noul director Brioni, Justin O’Shea.

„Suntem mai mult decât emoționați că am fost invitați să fim imaginea casei italiene de modă de lux Brioni pentru prima campanie realizată de noul director Justin O’Shea. Pozele alb-negru de tipul Bohemian Rhapsody de la Queen au fost inspirația principală pentru ședința foto care a avut loc la San Francisco. Ea este realizată de fotograful Zackery Michael. Purtăm costume Bespoke Brioni, dar și ochelari de soare din noua colecție.”, declară Metallica pe pagina oficială de Facebook

Conform Business of Fashion, cooptarea trupei Metallica a făcut parte din efortul de a repoziționa casa de modă Brioni ca brand masculin, lucru care a însemnat și abandonarea fontului elegant în favoarea celui gotic pentru text în pozele realizate, font care a fost folosit de companie începând cu fondarea acesteia, din 1945 până în 1980.

metallica-brioni-1

Toboșarul Lars Ulrich nu este un străin acestei industrii, el realizând de curând fotografii cu soția sa model pentru un site de modă. Noul director al brandului Brioni, Justin O’Shea a fost înainte directorul de fashion al companiei, înainte ca el să plece.

Și ceilalți membri Metallica au fost ocupați în afara studioului. James Hetfield și Kirk Hammet au susținut un duo de chitare pentru Imnul Național la meciul de hockey a celor de la San Jose Sharks, iar Hammett și basistul Robert Trujillo au ajutat la curățarea plajei locale. Grupul a avut onoarea pentru a doua oară să fie ambasadorul Record Store Day în 2016.

Concerte & turnee

Metallica a anunțat un nou concert caritabil Helping Hands Concert & Auction

Metallica a oferit primele detalii ale concertului și licitației Helping Hands din acest an, ce vor avea loc pe 13 decembrie la Teatrul YouTube din Los Angeles. Gazda evenimentului va fi Jimmy Kimmel.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica și-a obișnuit fanii cu acte de caritate, concertul și licitația Helping Hands fiind doar un exemplu în acest sens. Trupa păstrează tradiția acestui eveniment și pregătește o nouă ediție pentru acest an. Banii strânși vor merge către Fundația All Within My Hands a trupei, care se concentrează pe educația forței de muncă, stoparea foametei sau ajutorarea în caz de dezastre.

Pentru moment, trupa a dezvăluit doar data, locul și prețul biletelor, care variază între 190 și 765 de dolari. În perioada următoare, ne putem aștepta la anunțul unor invitați speciali și a unor momente muzicale atent pregătite.

Anteriorul eveniment Helping Hands a avut loc în decembrie 2022 și a strâns peste 3 milioane de dolari. A fost găzduit tot de Jimmy Kimmel și a inclus seturi acustice și electrice de la Metallica, împreună cu o reprezentație în deschidere susținută de trupa Gretei Van Fleet. Robert Downey Jr., St. Vincent, Tony Hawk, Tom Morello s-au numărat printre aparițiile surpriză.

În altă ordine de idei, Metallica își continuă turneul "M72 World Tour", cu reprezentații în America de Nord. Când nu urcă pe scene "reale", formația susține concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un recital în Fortnite.

Citește în continuare

Muzică nouă

Apocalyptica a păstrat linia de bas a lui Cliff Burton pe "The Call of Ktulu", cover Metallica

Apocalyptica continuă lansările de single-uri de pe albumul "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", de această dată cu un nume apreciat mai degrabă de fanii die hard. E vorba despre coverul "The Call of Ktulu", care include de această dată linia de bas originală a lui Cliff Burton.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu
Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu │ FOTO: Apocalyptica

Fostul basist Metallica, Cliff Burton şi-a pierdut viaţa într-un accident de autobuz în 1986. Burton s-a alăturat trupei Metallica în 1982 și a contribuit semnificativ la primele trei albume ale trupei: "Kill 'Em All" (1983), "Ride the Lightning" (1984) și "Master of Puppets" (1986). Stilul său inovator de a cânta la bas și influențele sale muzicale diverse, care includeau muzica clasică și jazz, au avut un impact major asupra sunetului și direcției muzicale a trupei.

"The Call of Ktulu" este al patrulea şi ultimul single de pe noul album, după "The Four Horsemen", "The Unforgiven II" şi "One". Pe aceasta din urmă l-am auzit chiar pe James Hetfield, cu o interpretare proaspătă a legendarei piese. "Ktulu" originalul apărea pe al doilea album Metallica, "Ride the Lightning".

Cum a luat naştere acest cover aflam de la Eicca Toppinen, liderul Apocalyptica:

Am învățat în viață că, dacă ai idei trăznite, merită întotdeauna să întrebi, așa că l-am sunat pe Lars [Ulrich, toboșarul METALLICA]! El a fost de genul: Îmi place că voi întotdeauna gândiți inedit!' James [Hetfield, liderul METALLICA] a iubit ideea, și am întâlnit un apropiat al lui Cliff și ea a fost la fel de entuziasmată. A fost o experiență spirituală să lucrez la asta. Am vrut să tratăm acest proiect cu onoare și respect maxim, și a fost magic să avem oameni atât de apropiați de Cliff spunând că i-ar fi plăcut.

LP-ul a sosit pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi continuă călătoria începută de Apocalyptica în 1996, atunci când a lansat un album de coveruri Metallica, şocând pe toată lumea. Iată tracklist-ul noului album Apocalyptica:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Acum trupa pleacă în turneul de promovare pentru acest disc, care include doua opriri în România, în luna noiembrie, la Cluj şi în Bucureşti.

Citește în continuare

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare

Trending