Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Mariza susține un nou concert la București în noiembrie 2016

Mariza va concerta din nou în România. Îndrăgita interpretă de muzică fado revine la București pe 19 noiembrie 2016, pentru a promova cel mai recent album, “Mundo”. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, aceeași locație în care artista a concertat și în 2014, respectiv 2015.

Publicat

pe

Mariza
Mariza

Mariza, artista supranumită ”noua regină a muzicii fado”, revine în România cu un nou spectacol. Evenimentul va avea loc pe 19 noiembrie 2016, la Sala Palatului din BucureștiÎn cadrul acestui concert, artista va promova noul ei album, ”Mundo”, lansat după o pauza de 5 ani de la ultimul ei disc, ”Fado Tradicional” (2010)

Mundo” a fost lansat în octombrie 2015. Cel de-al 6-lea material discografic al artistei a debutat pe prima poziție în topul albumelor din Portugalia, fiind certificat cu platină pentru vânzări ce au depășit pragul de 15.000 de unități. ”Mundo” conține 14 piese, produse de Javier Limón, cu care artista a colaborat și în 2008, pentru albumul ”Terra”. De pe acest disc, au fost promovate piesele ”Paixão” și ”Alma”.

La București, Mariza va interpreta atât piese de pe noul album ”Mundo”, cât și piese mai vechi, cunoscute și îndrăgite de publicul larg.

Prețuri bilete la concertul Mariza din 2016:

  • VIP - 300 de lei
  • Categoria I - 100 de lei

Mariza a început să cânte de la o vârstă fragedă într-o varietate de genuri muzicale: gospel, soul și jazz. Inspirată de tatăl său, artista a ales însă calea muzicii fado, un stil care vobește despre melancolie, dorință și pierdere, dor brut de ceva ce lipsește (o prezență masculină), precum și despre transformarea durerii în plăcere sublimă.

Cariera sa în muzică a început în 2001, odată cu lansarea albumului de debut “Fado em Mim“, pentru care a primit nu mai puțin de patru discuri de platină în Portugalia. La scurt timp de la debut, materialul “Fado em Mim“ a propulsat-o pe solistă pe scena internațională de World Music, artista obținând premiul BBC Radio 3 pentru “Cel Mai Bun Artist European de World Music“.

În 2004, Mariza a fost numită de către Primarul Lisabonei Ambasadoare a stilului Fado pentru reprezentarea stilului muzical în lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii, în același an interpretând la Jocurilor Olimpice din Atena  piesa “A Thousand Years” alături de Sting. Pe scenă a fost însoțită și de alți artiști consacrați precum Lenny Kravitz, Cesaria Evora și Tito Paris.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Mariza

Loc
Sala Palatului
Comentează

Trending