Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Jack White neagă orice implicare în biografia anunțată

După anunțarea unei biografii a fostului solist a trupei The White Stripes, Jack White neagă orice implicare personală sau a altor cunoscuți în acest proiect. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Pe 3 iunie 2016 a fost anunțat că biografia lui Jack White, „Citizen Jack. How Jack White Built an Empire From the Blues” va fi publicată în luna octombrie a acestui an. Autorul ar fi scriitorul veteran Nick Hasted, iar biografia ar conține 320 de pagini și 16 fotografii. Descrisă ca fiind „singura carte care să spună întreaga poveste a celui mai influent star rock din secolul 21”, ea ar conține interviuri de la persoane apropiate lui White, inclusiv foștii membrii ai trupei ca Brendan Benson și Third Man și artiști ca Neil Young și Seasick Steve.

Din momentul anunțului, casa de discuri care este fondată de Jack White, a respins orice implicare a artistului cu această biografie. Într-o postare pe Twitter au declarat că:

„Nici Jack White și nici TMR nu au aprobat o astfel de biografie. Niciun apropiat de-al lui Jack nu a contribuit la așa ceva.”

Cartea ar contura scene din Detroit în care The White Stripes a înflorit pentru prima dată. Descrierea cărții este acompaniată de afirmația: „Nicio altă carte nu merge atât de adânc în ființa lui Jack White și The White Stripes.” Neil Hasted a mai scris biografii pentru Eminem și The Kinks.

Cu un renume câștigat atât în perioada The White Stripes, cât și ca artist solo, nonconformistul Jack White s-a remarcat atât pe partea de compoziție, cât și pe cea de interpretare. Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul 17 în topul Celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, muzicianul fiind fără îndoială un nume de referință al muzicii rock, alternative și blues. Jack White a concertat pentru prima oară în România în noiembrie 2014. Evenimentul s-a desfășurat în Pavilionul Central de la Romexpo, București.

Comentează

Trending