Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Deep Purple a terminat înregistrările pentru noul album

Trupa britanică Deep Purple a terminat înregistrările pentru noul album, după succesul pe care l-au obținut cu cel din 2013, „Now What?”. Mai multe detalii în articolul următor.

Publicat

pe

Deep Purple 2013

Noul album va fi produs de Bob Ezrin, iar data lansării va fi comunicată în curând.

„Imediat ce găsim ceva care ne place să cântăm sau ne inspiră cumva, atunci încercăm să-l punem cât mai bine cap la cap. Apoi, când avem ceva, Ian (Gilan, vocal) și cu mine încercăm să ne dăm seama despre ce este cântecul și începem să scriem versurile și să facem restul lucrurilor.”, declară basistul trupei, Roger Glover

Deep Purple a lucrat cu Bob Ezrin și pentru albumul din 2013, „Now What?”, înregistrat în studioul din Nashville, Tennesse. Producătorul a mai lucrat și cu trupe precum Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriel, Alice Cooper, Kansas și mulți alții. „Now What” a fost primul album lansat după nouă ani și a urcat rapid în topurile din Germania, Norvegia, Austria și a ajuns pe locul 19 în cel din Marea Britanie. Au fost vândute 4000 de copii în America în prima săptămână de la lansare, debutând pe locul 115 în Billboard Top 200.

Deep Purple, trupa care a fost eligibilă pentru Rock And Roll Hall Of Fame de mai bine de două decenii, a fost introdusă în acest an. Line-up-ul îi include pe toboșarul Ian Paice, chitaristul Ritchie Blackmore, clăparul Jon Lord și alți vocaliști și basiști printre care Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, David Coverdale și Glenn Hughes.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

Deep Purple a concertat la București în 2014. Pe 20 februarie, formația a urcat pe scena Sălii Polivalente pentru un show dedicat emoției.

PUBLICITATE
Comentează

Trending