Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Deep Purple a terminat înregistrările pentru noul album

Trupa britanică Deep Purple a terminat înregistrările pentru noul album, după succesul pe care l-au obținut cu cel din 2013, „Now What?”. Mai multe detalii în articolul următor.

Deep Purple 2013

Noul album va fi produs de Bob Ezrin, iar data lansării va fi comunicată în curând.

„Imediat ce găsim ceva care ne place să cântăm sau ne inspiră cumva, atunci încercăm să-l punem cât mai bine cap la cap. Apoi, când avem ceva, Ian (Gilan, vocal) și cu mine încercăm să ne dăm seama despre ce este cântecul și începem să scriem versurile și să facem restul lucrurilor.”, declară basistul trupei, Roger Glover

Deep Purple a lucrat cu Bob Ezrin și pentru albumul din 2013, „Now What?”, înregistrat în studioul din Nashville, Tennesse. Producătorul a mai lucrat și cu trupe precum Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriel, Alice Cooper, Kansas și mulți alții. „Now What” a fost primul album lansat după nouă ani și a urcat rapid în topurile din Germania, Norvegia, Austria și a ajuns pe locul 19 în cel din Marea Britanie. Au fost vândute 4000 de copii în America în prima săptămână de la lansare, debutând pe locul 115 în Billboard Top 200.

Deep Purple, trupa care a fost eligibilă pentru Rock And Roll Hall Of Fame de mai bine de două decenii, a fost introdusă în acest an. Line-up-ul îi include pe toboșarul Ian Paice, chitaristul Ritchie Blackmore, clăparul Jon Lord și alți vocaliști și basiști printre care Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, David Coverdale și Glenn Hughes.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

Deep Purple a concertat la București în 2014. Pe 20 februarie, formația a urcat pe scena Sălii Polivalente pentru un show dedicat emoției.

Citește mai multe despre Deep Purple
Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
UDDI a lansat single-ul „Cel mai sărac milionar”

UDDI a lansat single-ul ”Cel mai sărac milionar”, prin care transmite un mesaj puternic: ”bogația nu se măsoara în bancnote,...

Închide