Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Chino Moreno de la Deftones va concerta în interiorul unui vulcan

Solistul trupei Deftones va fi primul artist care va susține un concert în interiorul unui vulcan. Chino Moreno va coborî în interiorul vulcanului inactiv Thrihnukagigur din Islanda, unde va cânta acustic pentru un public restrâns. Deși prețul unui bilet s-a ridicat la aproape 2000 de dolari, show-ul se va desfășura cu casa închisă.

Publicat

pe

Chino Moreno (Deftones)
Chino Moreno (Deftones) │ FOTO: Phil Smithies

Beatles a cântat pe acoperiș, Pink Floyd în Pompeii, iar Chino Moreno de la Deftones va fi primul artist care va susține un concert în interiorul unui vulcan. Inactiv, desigur, dar cu o brumă de nesiguranță plutind totuși în aer, vulcanul va contribui la accentuarea unei atmosfere de concert electrizante.

Evenimentul va avea loc în Islanda, în apropiere de Reykjavík, vulcanul care va găzdui show-ul numindu-se Thrihnukagigur sau, în engleză, Three Peaks Crater. Acest vulcan nu amai erupt de 4000 de ani, așa încât expediția ar trebui să fie cât de poate de sigură și de interesantă.

La concert vor participa doar 20 de persoane, fani înfocați ai muzicianului, considerând că prețul unui bilet a fost de aproximativ 1.970 de dolari. Show-ul va fi acustic și se va desfășura pe 18 iunie 2016, în cadrul evenimentului Secret Solstice presents Inside The VolcanoChino Moreno și cei 20 de fani vor fi transportați până la buza vulcanului cu un elicopter, urmând apoi a fi coborâți la o adâncime de 213 metri.

Interiorul vulcanului Thrihnukagigur

Interiorul vulcanului Thrihnukagigur │ FOTO: Hans Strand

Deși setlistul pregătit pentru concertul din interiorul vulcanului Thrihnukagigur nu a fost dezvăluit, bănuim că acesta va include și piese de pe ultimul album Deftones, ”Gore”. Discul a fost lansat în aprilie, marcând încheierea unei pauze de 4 ani de la materialul precedent, ”Koi No Yokan”.

Gore” este primul album al formației fără basistul Chi Cheng, care s-a stins din viață în 2013. Discul a fost produs de  Matt Hyde și include o colaborare cu Jerry Cantrell de la Alice In Chains pentru piesa "Phantom Bride".

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Electric Castle se amână pentru a doua oară consecutiv; festivalul își va deschide porțile în 2022

Vara aceasta nu sună promițător din punct de vedere concertistic. Organizatorii Electric Castle s-au văzut nevoiți să reprogrameze ediția din acest an pentru 2022. Cu toate acestea, avem și o veste bună. Detalii în articol.

Publicat

pe

Electric Castle Festival 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În ciuda unei declarații optimiste din partea lui Emil Boc, care era de părere că UNTOLD și Electric Castle ar avea șanse mari să fie reluate anul acesta, iată că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Astăzi, organizatorii EC au anunțat reprogramarea evenimentului pentru anul viitor. Astfel, cea de-a opta ediție Electric Castle va avea loc în perioada 13-17 iulie 2022. Biletele deja achiziționate rămân valabile, existând și alte opțiuni, ce vor fi dezvăluite în curând.

Vestea bună pentru festivalieri este că organizatorii au reușit să reconfirme cei trei headlineri - Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones.

"În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021.
E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa", este o parte din mesajul transmis de organizatori.

Cea de-a opta ediție Electric Castle ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15-19 iulie 2020 pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca. Apoi, festivalul a fost reprogramat pentru 14 - 18 iulie 2021, iar acum EC a suferit a doua amânare consecutivă. Poate că a treia oară va fi cu noroc, lucru pe care atât festivalierii, cât și organizatorii și-l doresc:

"Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară.
De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri. Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea".

Citește în continuare

Trending