Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Chino Moreno de la Deftones va concerta în interiorul unui vulcan

Solistul trupei Deftones va fi primul artist care va susține un concert în interiorul unui vulcan. Chino Moreno va coborî în interiorul vulcanului inactiv Thrihnukagigur din Islanda, unde va cânta acustic pentru un public restrâns. Deși prețul unui bilet s-a ridicat la aproape 2000 de dolari, show-ul se va desfășura cu casa închisă.

Publicat

pe

Chino Moreno (Deftones)
Chino Moreno (Deftones) │ FOTO: Phil Smithies

Beatles a cântat pe acoperiș, Pink Floyd în Pompeii, iar Chino Moreno de la Deftones va fi primul artist care va susține un concert în interiorul unui vulcan. Inactiv, desigur, dar cu o brumă de nesiguranță plutind totuși în aer, vulcanul va contribui la accentuarea unei atmosfere de concert electrizante.

Evenimentul va avea loc în Islanda, în apropiere de Reykjavík, vulcanul care va găzdui show-ul numindu-se Thrihnukagigur sau, în engleză, Three Peaks Crater. Acest vulcan nu amai erupt de 4000 de ani, așa încât expediția ar trebui să fie cât de poate de sigură și de interesantă.

La concert vor participa doar 20 de persoane, fani înfocați ai muzicianului, considerând că prețul unui bilet a fost de aproximativ 1.970 de dolari. Show-ul va fi acustic și se va desfășura pe 18 iunie 2016, în cadrul evenimentului Secret Solstice presents Inside The VolcanoChino Moreno și cei 20 de fani vor fi transportați până la buza vulcanului cu un elicopter, urmând apoi a fi coborâți la o adâncime de 213 metri.

Interiorul vulcanului Thrihnukagigur

Interiorul vulcanului Thrihnukagigur │ FOTO: Hans Strand

Deși setlistul pregătit pentru concertul din interiorul vulcanului Thrihnukagigur nu a fost dezvăluit, bănuim că acesta va include și piese de pe ultimul album Deftones, ”Gore”. Discul a fost lansat în aprilie, marcând încheierea unei pauze de 4 ani de la materialul precedent, ”Koi No Yokan”.

Gore” este primul album al formației fără basistul Chi Cheng, care s-a stins din viață în 2013. Discul a fost produs de  Matt Hyde și include o colaborare cu Jerry Cantrell de la Alice In Chains pentru piesa "Phantom Bride".

Trending