Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Within Temptation este headliner-ul primei ediții ARTmania Bucharest Blast

Within Temptation revine în România pentru a concerta în cadrul primei ediții ARTmania Bucharest Blast. Pe scenă vor urca și Agent Fresco, Mutiny on The Bounty și Sinoptik. Evenimentul se va desfășura pe 3 septembrie 2016, la Arenele Romane din București.

Publicat

pe

Within Temptation

Toamna anului 2016 va începe în forță pe symphonic, progressive și math rock. Prima ediție ARTmania Bucharest Blast îi va aduce la București pe Within Temptation, Agent Fresco, Mutiny on The Bounty și Sinoptik. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 septembrie 2016, în Arenele Romane din București.

Fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt și carismatica soprană Sharon den AdelWithin Temptation a devenit în scurtă vreme una dintre cele mai popuare trupe de "symphonic gothic metal" din istoria muzicii ultimei decade. Ceea ce a adus celebritatea trupei a fost cel de-al doilea album, "Mother Earth" (2000), care a atras o vizibilitate mult mai mare din punct de vedere comercial, înregistrând vânzări de 2.8 milioane CD-uri si DVD-uri în 48 de țări.

Celebră pentru show-urile extravagante realizate printr-un amestec de eleganță într-o interpretare melodramatică și puternice compoziții metal, Within Temptation revine la București după patru ani și un album distanță. O formație matură care cântă de 20 de ani și a susținut sute de concerte va fi headliner-ul ARTmania Bucharest Blast.

Agent Fresco reprezintă Islanda la ARTmania Bucharest Blast și va susține aici un concert vulcanic cu influențe jazz, pop, rock și hardcore. În esența muzicii trupei regăsim o intensitate lirică transmisă prin versuri croșetate fin, melodii puternic încărcate cu emoție artistică, multiritmicitate și erupții de chitară susținute de o percuție matematic structurată, ce variază între jazz-ul de calitate și rock-ul energic.

Mutiny on The Bounty procesează și amplifică sisteme math rock fără să evite sound-ul electronic. Proiectul vine din Luxemburg după ce a câștigat multe Grammy-uri și promite să devină headliner la cea de-a zecea ediție ARTmania Bucharest Blast.

Prețuri bilete la prima ediție ARTmania Bucharest Blast:

  • Zona A - 150 de lei
  • Zona B - 90 de lei
  • Tribuna GHI - 140 de lei
  • Tribuna FJ - 150 de lei
  • Tribuna DEKL - 180 de lei

*Preţurile sunt valabile doar pentru prima perioada de presale.

Comentează

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "Ritual", cu un sunet tribal

Within Temptation continuă să lanseze single-uri pentru a promova noul său album din 2023. Acest track se numeşte "Ritual" şi are un sample tribal pe fundal care aminteşte cumva de filmul "Avatar". Impresii despre ce ne propune trupa olandeză aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation Ritual
Coperta single Within Temptation Ritual │ FOTO: Within Temptation

"Ritual" este un single promoţional pentru noul album de studio Within Temptation, "Bleed Out", care se lansează pe 20 octombrie. Este al optulea album al formaţiei, gândit pentru a reflecta tumultul global. Sunt citate ca surse de inspiraţie uciderea lui Mahsa Amini în Iran şi războiul din Ucraina. Există totuşi şi lumina speranţei pe acest LP.

Solista Sharon den Adel a explicat despre ce e vorba în "Ritual":

Este una dintre cele mai kinky piese scrise de trupă şi este complet inspirată de filmul lui Quentin Tarantino "From Dusk Till Dawn". Este un track distractiv despre seducţie. Este despre doamna sau domnişoară care preia puterea într-o lume dominată de bărbaţi şi ea preia iniţiativa.

"Bleed Out" este un pas în faţă pentru acest grup. Include riff-uri de djent, sample-uri electronice şi evident elemente simfonice, care au definit sunetul Within Temptation pe parcursul carierei. De la începutul războiului din Ucraina, formaţia şi-a schimbat subiectele melodiilor sale, de la emoţii personale şi aspecte sociale la nedreptate la scară globală şi starea lumii în care trăim.

Piese de pe albumul nou că "Wireless" şi "We Go to War" examinează agresiunea din Ucraina şi alte teatre de război. În schimb, piesa titulară este despre femeile din Iran care luptă pentru drepturile lor, în frunte cu Mahsa Amini, care a fost ucisă.

Solist Sharon den Adel a locuit în Yemen când era copil şi este familiarizată cu opresiunea împotriva femeilor din Orientul Mijlociu.

Iată tracklist-ul noului album:

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

Formaţia symphonic metal din Olanda este activa din 1996 şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. A abordat genuri că symphonic metal, alternative metal, gothic metal şi chiar doom metal la începuturile sale.

Citește în continuare

Trending