Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Pearl Jam va lansa un single în colaborare cu Beyonce

Pearl Jam va lansa un nou single în cadrul programului anual Ten Club Holiday Single, un eveniment dedicat fanilor. Cadoul oferit de trupă celor mai loiali susținători este o înregistrare live a unei piese cântate cu Beyonce.

Publicat

pe

Eddie Vedder și Beyonce cântând live ”Redemption Song”
Eddie Vedder și Beyonce cântând live ”Redemption Song”

Clubul fanilor Pearl Jam se va bucura anul acesta de un nou single. Formația va lansa în cadrul programului Ten Club Holiday Single o versiune live a unui cover interpretat de Eddie Vedder împreună cu Beyonce la festivalul Global Citizen din 2015. Piesa cântată în duet de cei doi a fost ”Redemption Song”, una dintre cele mai cunoscute melodii din repertoriul lui Bob Marley.

Coverul va fi lansat ca single împreună cu o versiune nelansată a piesei ”Wishing Well”. Cei înscriși în fan clubul oficial al trupei Pearl Jam (Ten Club) vor primi gratuit ambele melodii.

Redemption Song”, în interpretarea lui Eddie Vedder și Beyonce, poate fi ascultat momentan și pe YouTube, o înregistrare din cadrul festivalului Global Citizen fiind publicată online de un fan club Pearl Jam din Argentina.

Eddie Vedder feat. Beyonce - Redemption Song @Global Citizen Festival 2015

Beyonce a lansat recent un nou album vizual. Intitulat "Lemonade", cel de-al doilea album surpriză al artistei a fost lansat pe 23 aprilie, exclusiv pe noua platformă Tidal. Pe album sunt incluse 12 piese, dintre care se remarcă cele înregistrate în colaborare cu Jack White, The Weeknd, James Blake și Kendrick Lamar.

Titlul noului album vizual este inspirat de viața bunicii lui Beyonce, Agnéz Deréon, precum și de cuvintele de duh ale bunicii lui Jay Z, Hattie White. La finalul piesei ”Freedom” poate fi ascultat un fragment dintr-un discurs tinut de Hattie în aprilie 2015, la aniversarea vârstei de 90 de ani:

”Am avut în viață atât momente bune, cât și rele, dar am găsit întotdeauna forța interioară de a mă ridica. Mi s-au servit lămâi, dar am făcut din ele limonadă.” (de aici venind titlul ”Lemonade”).

Lemonade” a debutat pe prima poziție în topul US Billboard 200, dar și în UK Albums Chart. În Marea Britanie, discul a fost certificat cu argint.

Muzică nouă

Pearl Jam a lansat piesa "Running", cu sunet punk surprinzător

Am văzut și auzit Pearl Jam în multiple ipostaze, dar parcă niciuna atât de alertă precum în "Running". Acest nou single poate fi inclus lejer în playlist-uri de jogging și alte activități sportive.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

La începutul anului 2024, Pearl Jam ne-a oferit single-ul "Dark Matter", prima sa piesă nouă după 4 ani de pauză și acum revine cu "Running", cu un ritm mai alert decât ne-a obișnuit. Grupul condus de Eddie Vedder se îndreaptă spre rock alternativ și începe track-ul cu un bas de punk, ambele surprize plăcute. De fapt, văzând cât de scurtă este piesa, este clar că avem de-a face cu un imn punk, care l-ar face mândru și pe Iggy Pop.

Pearl Jam își va lansa al 12-lea album de studio, "Dark Matter", pe 19 aprilie 2024, prin casele de discuri Monkeywrench și Republic Records. Aparent, noul single a luat naștere mulțumit basistului Jeff Ament, iar apoi chitaristul Stone Gossard și-a pus amprenta asupra sa. Și chitaristul Mike McCready a venit cu niște acorduri care completează perfect ansamblul.

"Running" a fost una dintre ultimele piese înregistrate pentru albumul nou, sub privirea atentă a producătorului Andrew Watt. Acesta i-a slefuit ultimele două albume lui Ozzy Osbourne și în cazul ultimului s-a lăsat și cu premii Grammy. Înregistrările s-au făcut în legendarul studio Shangri-La al lui Rick Rubin, din Los Angeles.

"Dark Matter" a fost gata în doar 3 săptămâni și are artwork-ul realizat sub forma unei picturi în lumină semnată Alexandr Gnezdilov. Totul s-a făcut cu ajutorul unui caleidoscop de mari dimensiuni. Fiecare literă vizibilă pe copertă a fost capturată individual și scrisă de mână în aer cu o lanternă specială pentru a crea un efect de perlă luminoasă.

Pearl Jam își va lansa albumul printr-un eveniment cinematic exclusiv, "Pearl Jam - Dark Matter - Global Theatrical Experience - One Night Only", pe 16 aprilie, în Dolby Atmos. Va fi proiectat în peste 30 de țări. LP-ul cel nou are 11 piese și este un material ceva mai heavy și încărcat de ideea de frăție între muzicieni.

Citește în continuare

Albume noi

Beyonce lansează albumul "Cowboy Carter"

Beyonce a pregătit un material de studio infuzat cu elemente country. "Cowboy Carter" reprezintă cel de-al doilea act al proiectului "Renaissance", lansat de artistă în 2022.

Publicat

pe

Beyonce în piesa "Texas Hold'Em"
Beyonce în piesa "Texas Hold'Em" │ FOTO: captură YouTube / Beyonce

Următorul capitol din trilogia "Renaissance" va fi lansat pe 29 martie. "Cowboy Carter" va fi marcat de un sound country, explorând rădăcinile texane ale cântăreței, dar și istoria extinsă a artiștilor de culoare ai acestui gen muzical.

Pe site-ul artistei a fost publicat artwork-ul discului ce înfățișează o șa acoperită cu o eșarfă pe care scrie "Cowboy Carter". Mai mult, sunt disponibile pentru precomandă 2 ediții de CD, 4 variante de vinil și 2 boxset-uri.

Beyonce a lansat deja două single-uri extrase de pe acest album: "16 Carriages" și "Texas Hold 'Em". Cel din urmă a debutat pe primul loc în topul Hot Country Songs, făcând-o pe Beyonce să devină prima artistă de culoare care a obținut această reușită.

"Cowboy Carter" promite să se bucure de succesul de care a avut parte și primul material din trilogia "Renaissance". Turneul de promovare a acelui disc a doborât recorduri, încasând 579 de milioane de dolari. A beneficiat și de un proiect cinematografic: "Renaissance: A Film by Beyonce", un film parțial documentar, parțial concert, ducând spectatorii în culisele turneului mondial.

Citește în continuare

Industria muzicala

Beyonce a devenit prima femeie de culoare care a ajuns pe locul 1 în Billboard cu o piesă country

Cariera deja prolifică a lui Beyonce beneficiază de o nouă reușită. A devenit prima artistă de culoare care a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Country Songs.

Publicat

pe

Beyonce reclama Verizon Superbowl 2024
Beyonce reclama Verizon Superbowl 2024 │ FOTO: Verizon

La un an după ce a devenit artista cu cele mai multe Premii Grammy din istorie, Beyonce a doborât un record ce părea aproape imposibil. "Texas Hold 'Em", recenta melodie lansată de cântăreață, a debutat în fruntea topului Hot Country Songs. Mai mult, "16 Carriages", un alt single semnat Beyonce, a ajuns pe locul 9. Cântecele au debutat pe locul 2 și, respectiv, pe locul 38, în Billboard Hot 100.

Mai mult, ambele piese s-au lăudat cu cifre impresionante de streaming și vânzări în prima săptămână de la lansare. Billboard raportează că "Texas Hold 'Em" a obținut 19,2 milioane de stream-uri și 39.000 de vânzări, în timp ce "16 Carriages" a obținut 10,3 milioane de stream-uri și 14.000 de vânzări. De asemenea, "Daddy Lesson", o altă melodie în stilul country lansată de Beyonce în 2016, s-a bucurat de  o creștere în cifrele de streaming, cu un factor de 370%.

Succesul lui Beyonce vine după ce, anul trecut, Tracy Chapman a devenit prima femeie de culoare care a compus o melodie country ajunsă pe locul 1 în topul Billboard. Este vorba de cover-ul piesei "Fast Car", interpretat de Luke Combs.

"Texas Hold 'Em" și "16 Carriages" prefațează noul album pregătit de Beyonce. "Act II" va fi lansat pe 29 martie și marchează cel de-al doilea capitol dintr-o trilogie, ce a debutat în 2022 cu "Renaissance".

Citește în continuare

Trending