Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Flea de la Red Hot Chili Peppers: "Rock-ul e un gen muzical mort, din multe privințe"

Flea a vorbit într-un interviu despre starea muzicii rock actuale, în comparație cu cea din anii '90. Conform basistului de la Red Hot Chili Peppers, rock-ul nu mai este ce a fost odată, considerându-l ”un gen muzical mort, din multe privințe".

Publicat

pe

Flea, basistul Red Hot Chili Peppers
Flea, basistul Red Hot Chili Peppers

Invitat la SiriusXM Radio pentru a discuta despre noile piese Red Hot Chili Peppers, Flea a deschis și subiectul schimbărilor care se produc în industria muzcală. Cu acest prilej, basistul în vârstă de 53 de ani a pus în oglindă rock-ul cu care a crescut cu cel actual.

"Îmi amintesc ce entuziasmat eram când urma să cântăm cu Pearl Jam sau cu Smashing Pumpkins, pentru că era o perioadă foarte interesantă pentru muzica rock. De multe ori, în special în ultima perioadă, am ajuns la concluzia că rock-ul e un gen muzical mort, din multe privințe. Nu mă refer la noi și la Pearl Jam, pentru că eu cred că încă suntem trupe relevante, cu o energie reală."

Pentru a-și susține ideea, Flea a explicat ce semnificație avea rock-ul pentru el în copilărie și cum este el privit acum.

"Când noi eram copii, și le spuneam celor din jur că vreau să fiu într-o trupă rock și că asta vreau să fac pentru restul zilelor mele, mi se spunea: <<Ești inconștient, ești nebun! N-o să-ți găsești niciodată un loc de muncă decent. Ce vrei să faci? O să-ți distrugi viața.>> Iar eu le spuneam că nu îmi pasă, că asta vreau să fac și că asta înseamnă totul pentru mine, asta mi-a fost dat să fac. Am fost un copil ciudat și singuratic toată viața mea, eram mereu arătat cu degetul în școală, iar punk rock-ul mi-a oferit un loc pe care să-l pot numi acasă.

În zilele noastre, dacă vrei să fii într-o trupă rock, e în felul următor: <<Oh, super, hai să-ți găsim un consultant de imagine, un avocat și un manager și să vedem ce putem face. Ai oportunitatea de a face mulți bani, juniorule.>>”

Acestea fiind spuse, Flea continuă să cânte rock-ul cu care a crescut alături de colegii din Red Hot Chili Peppers. Trupa va lansa albumul "The Getaway" pe 17 iunie 2016, primul single extras fiind ”Dark Necessities”.

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending