Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Flea de la Red Hot Chili Peppers: "Rock-ul e un gen muzical mort, din multe privințe"

Flea a vorbit într-un interviu despre starea muzicii rock actuale, în comparație cu cea din anii '90. Conform basistului de la Red Hot Chili Peppers, rock-ul nu mai este ce a fost odată, considerându-l ”un gen muzical mort, din multe privințe".
Flea, basistul Red Hot Chili Peppers

Flea, basistul Red Hot Chili Peppers

Invitat la SiriusXM Radio pentru a discuta despre noile piese Red Hot Chili Peppers, Flea a deschis și subiectul schimbărilor care se produc în industria muzcală. Cu acest prilej, basistul în vârstă de 53 de ani a pus în oglindă rock-ul cu care a crescut cu cel actual.

"Îmi amintesc ce entuziasmat eram când urma să cântăm cu Pearl Jam sau cu Smashing Pumpkins, pentru că era o perioadă foarte interesantă pentru muzica rock. De multe ori, în special în ultima perioadă, am ajuns la concluzia că rock-ul e un gen muzical mort, din multe privințe. Nu mă refer la noi și la Pearl Jam, pentru că eu cred că încă suntem trupe relevante, cu o energie reală."

Pentru a-și susține ideea, Flea a explicat ce semnificație avea rock-ul pentru el în copilărie și cum este el privit acum.

"Când noi eram copii, și le spuneam celor din jur că vreau să fiu într-o trupă rock și că asta vreau să fac pentru restul zilelor mele, mi se spunea: <<Ești inconștient, ești nebun! N-o să-ți găsești niciodată un loc de muncă decent. Ce vrei să faci? O să-ți distrugi viața.>> Iar eu le spuneam că nu îmi pasă, că asta vreau să fac și că asta înseamnă totul pentru mine, asta mi-a fost dat să fac. Am fost un copil ciudat și singuratic toată viața mea, eram mereu arătat cu degetul în școală, iar punk rock-ul mi-a oferit un loc pe care să-l pot numi acasă.

În zilele noastre, dacă vrei să fii într-o trupă rock, e în felul următor: <<Oh, super, hai să-ți găsim un consultant de imagine, un avocat și un manager și să vedem ce putem face. Ai oportunitatea de a face mulți bani, juniorule.>>”

Acestea fiind spuse, Flea continuă să cânte rock-ul cu care a crescut alături de colegii din Red Hot Chili Peppers. Trupa va lansa albumul "The Getaway" pe 17 iunie 2016, primul single extras fiind ”Dark Necessities”.

Citește mai multe despre Red Hot Chili Peppers
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fergie a lansat un teaser pentru următorul său single

După o pauză de doi ani, Fergie revine în atenția fanilor și lansează un teaser al următorului său single, pe...

Închide