Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Flea de la Red Hot Chili Peppers: "Rock-ul e un gen muzical mort, din multe privințe"

Flea a vorbit într-un interviu despre starea muzicii rock actuale, în comparație cu cea din anii '90. Conform basistului de la Red Hot Chili Peppers, rock-ul nu mai este ce a fost odată, considerându-l ”un gen muzical mort, din multe privințe".

Publicat

pe

Flea, basistul Red Hot Chili Peppers
Flea, basistul Red Hot Chili Peppers

Invitat la SiriusXM Radio pentru a discuta despre noile piese Red Hot Chili Peppers, Flea a deschis și subiectul schimbărilor care se produc în industria muzcală. Cu acest prilej, basistul în vârstă de 53 de ani a pus în oglindă rock-ul cu care a crescut cu cel actual.

"Îmi amintesc ce entuziasmat eram când urma să cântăm cu Pearl Jam sau cu Smashing Pumpkins, pentru că era o perioadă foarte interesantă pentru muzica rock. De multe ori, în special în ultima perioadă, am ajuns la concluzia că rock-ul e un gen muzical mort, din multe privințe. Nu mă refer la noi și la Pearl Jam, pentru că eu cred că încă suntem trupe relevante, cu o energie reală."

Pentru a-și susține ideea, Flea a explicat ce semnificație avea rock-ul pentru el în copilărie și cum este el privit acum.

"Când noi eram copii, și le spuneam celor din jur că vreau să fiu într-o trupă rock și că asta vreau să fac pentru restul zilelor mele, mi se spunea: <<Ești inconștient, ești nebun! N-o să-ți găsești niciodată un loc de muncă decent. Ce vrei să faci? O să-ți distrugi viața.>> Iar eu le spuneam că nu îmi pasă, că asta vreau să fac și că asta înseamnă totul pentru mine, asta mi-a fost dat să fac. Am fost un copil ciudat și singuratic toată viața mea, eram mereu arătat cu degetul în școală, iar punk rock-ul mi-a oferit un loc pe care să-l pot numi acasă.

În zilele noastre, dacă vrei să fii într-o trupă rock, e în felul următor: <<Oh, super, hai să-ți găsim un consultant de imagine, un avocat și un manager și să vedem ce putem face. Ai oportunitatea de a face mulți bani, juniorule.>>”

Acestea fiind spuse, Flea continuă să cânte rock-ul cu care a crescut alături de colegii din Red Hot Chili Peppers. Trupa va lansa albumul "The Getaway" pe 17 iunie 2016, primul single extras fiind ”Dark Necessities”.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Trupa Red Hot Chili Peppers are un nou album aproape finalizat, care "va suna, cu siguranță, diferit"

Red Hot Chili Peppers se apropie de finalizarea celui de-al 12-lea album de studio. Materialul a fost înregistrat într-o nouă componență, cu John Frusciante revenit în rolul de chitarist.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Membrii trupei Red Hot Chili Peppers au profitat din plin de reîntoarcerea lui John Frusciante și au înregistrat un nou album. Toboșarul Chad Smith a povestit într-un interviu pentru Rolling Stone despre felul în care activitatea lor a fost reluată cu "naturalețe deplină", Fruciante fiind complet dedicat procesului creativ.

"(John) E atât de prezent. Lucrează la capacitate maximă. Cu toții lucrăm așa, dar el a revenit cu toate mixajele sale și magia pe care o aduce atunci când face muzică", a notat Smith.

Chad Smith despre noul album RHCP: "O să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi"

Noul album RHCP este pe punctul de a fi finalizat, sound-ul urmând să evolueze, așa cum e și firesc. Potrivit toboșarului, trupa nu se focalizează pe intentia de a depăși succesul celorlalte albume, ci pe a scrie muzică relevantă pentru ceea ce trăiesc în prezent.

"Toate albumele noastre sunt pur și simplu instantanee foarte bune ale perioadei de timp în care ne aflam atunci. Nu poți să mergi pe ideea: <<Oh, Doamne, sper să fie la fel de bun ca...>>. Pentru că atunci începi să ai preconcepții despre ce ți-ai dori să scrii.

E adevărat, John nu a mai făcut parte din trupă de zece ani. Asta e o perioadă lungă de timp. Așa că va suna, cu siguranță, diferit, dar o să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi. Sună ca Red Hot Chili Peppers, dar e diferit și nou, iar pentru mine asta e grozav...Ne place mult ce a ieșit și suntem mândri de rezultat și asta contează în primul rând."

Trupa nu a anunțat încă data apariției acestui viitor album, dar se preconizează o lansare în prima parte a anului 2022. RHCP va pleca într-un uriaș turneu la mijlocul anului viitor, așa încât discul ar trebui să apară înaintea lunii iunie, când este programat să debuteze Global Stadium Tour.

 

Citește în continuare

Trending