Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Eric Clapton lansează cel de-al 23-lea album, "I Still Do"

Eric Clapton lansează pe 20 mai un nou album, intitulat "I Still Do". Cel de-al 23-lea material de studio al muzicianului conține atât piese originale, cât și cover-uri după Bob Dylan și Robert Johnson.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton │ FOTO: Artwork realizat de Peter Blake

După compilația Best Of ”Forever Man” lansată în 2015, cu prilejul aniversării vârstei de 70 de ani, Eric Clapton revine în 2016 cu un nou album de studio. Pe 20 mai, reputatul muzician va lansa cel de-al 23-lea album de studio din carieră. Discul este intitulat "I Still Do" și este produs de Glyn Johns, cu care Clapton a mai colaborat în 1977, pentru ”Slowhand”, și în 1978, pentru ”Backless”.

Pe noul album sunt incluse atât piese originale, cât și cover-uri după Bob Dylan (“I Dreamed I Saw St. Augustine”) și după regretatul muzician de blues Robert Johnson (“Stones in My Passway”).

Tracklist "I Still Do" - Eric Clapton:

  1. Alabama Woman Blues
  2. Can't Let You Do It
  3. I Will Be There (featuring Angelo Mysterioso)
  4. Spiral
  5. Catch the Blues
  6. Cypress Grove
  7. Little Man, You've Had a Busy Day
  8. Stones In My Passway
  9. I Dreamed I Saw St. Augustine
  10. I'll Be Alright
  11. Somebody's Knockin'
  12. I'll Be Seeing You

Un subiect fierbinte, dezbătut în presă încă de la dezvăluirea tracklist-ului noului album, a fost identitatea lui Angelo Mysterioso, cu care Eric Clapton a înregistrat piesa ”I Will Be There”. Inițial s-a crezut că în spatele acestui pseudonim se află George Harrison, fost membru Beatles, decedat în 2001. Harrison a folosit o perioadă pseudonimul "L'Angelo Mysterioso", iar cei doi au un întreg album înregistrat împreună în 1992 (”Live in Japan”), astfel încât o înregistrare nelansată din acea perioadă ar fi putut explica colaborarea de pe noul album "I Still Do". Informația a fost dezmințită, însă, ulterior, chiar de Clapton. Noi zvonuri au indicat apoi că Angelo Mysterioso ar putea fi Dhani Harrison, fiul lui George Harisson. De această dată, informația nu a mai fost dezmințită, însă pentru a opri speculațiile, reprezentatul managementului muzicianului a transmis presei printr-un comunicat oficial faptul că identitatea lui Angelo Mysterioso nu va fi dezvăluită niciodată.

Până la punerea în vânzare a albumului "I Still Do", publicul poate asculta un prim single - “Can’t Let You Do It”. Melodia este acompaniată de un lyric video regizat de David Fickas.

Eric Clapton - “Can’t Let You Do It”

Trending