Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Eric Clapton lansează cel de-al 23-lea album, "I Still Do"

Eric Clapton lansează pe 20 mai un nou album, intitulat "I Still Do". Cel de-al 23-lea material de studio al muzicianului conține atât piese originale, cât și cover-uri după Bob Dylan și Robert Johnson.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton │ FOTO: Artwork realizat de Peter Blake

După compilația Best Of ”Forever Man” lansată în 2015, cu prilejul aniversării vârstei de 70 de ani, Eric Clapton revine în 2016 cu un nou album de studio. Pe 20 mai, reputatul muzician va lansa cel de-al 23-lea album de studio din carieră. Discul este intitulat "I Still Do" și este produs de Glyn Johns, cu care Clapton a mai colaborat în 1977, pentru ”Slowhand”, și în 1978, pentru ”Backless”.

Pe noul album sunt incluse atât piese originale, cât și cover-uri după Bob Dylan (“I Dreamed I Saw St. Augustine”) și după regretatul muzician de blues Robert Johnson (“Stones in My Passway”).

Tracklist "I Still Do" - Eric Clapton:

 1. Alabama Woman Blues
 2. Can't Let You Do It
 3. I Will Be There (featuring Angelo Mysterioso)
 4. Spiral
 5. Catch the Blues
 6. Cypress Grove
 7. Little Man, You've Had a Busy Day
 8. Stones In My Passway
 9. I Dreamed I Saw St. Augustine
 10. I'll Be Alright
 11. Somebody's Knockin'
 12. I'll Be Seeing You

Un subiect fierbinte, dezbătut în presă încă de la dezvăluirea tracklist-ului noului album, a fost identitatea lui Angelo Mysterioso, cu care Eric Clapton a înregistrat piesa ”I Will Be There”. Inițial s-a crezut că în spatele acestui pseudonim se află George Harrison, fost membru Beatles, decedat în 2001. Harrison a folosit o perioadă pseudonimul "L'Angelo Mysterioso", iar cei doi au un întreg album înregistrat împreună în 1992 (”Live in Japan”), astfel încât o înregistrare nelansată din acea perioadă ar fi putut explica colaborarea de pe noul album "I Still Do". Informația a fost dezmințită, însă, ulterior, chiar de Clapton. Noi zvonuri au indicat apoi că Angelo Mysterioso ar putea fi Dhani Harrison, fiul lui George Harisson. De această dată, informația nu a mai fost dezmințită, însă pentru a opri speculațiile, reprezentatul managementului muzicianului a transmis presei printr-un comunicat oficial faptul că identitatea lui Angelo Mysterioso nu va fi dezvăluită niciodată.

Până la punerea în vânzare a albumului "I Still Do", publicul poate asculta un prim single - “Can’t Let You Do It”. Melodia este acompaniată de un lyric video regizat de David Fickas.

Eric Clapton - “Can’t Let You Do It”

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Eric Clapton a suferit reacţii adverse severe după vaccinul anti Covid-19, se declară contra "propagandei vaccinurilor sigure"

Eric Clapton se alătură curentului celor nemulţumiţi de vaccinurile anti Covid-19, după ce artistul a suferit reacţii adverse severe. Muzicianul s-a imunizat cu serul AstraZeneca în luna februarie 2021 şi a avut reacţii adverse atât de severe încât s-a temut că nu îşi va mai putea folosi mâinile şi picioarele vreodată.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton

În vârstă de 76 de ani, Eric Clapton a fost încă de la început sceptic cu privire la vaccinurile anti Covid-19, iar convingerile i s-au întărit după vaccinare. Reacţiile sale adverse severe după vaccinare au durat 10 zile, iar "reacţii dezastruoase" au continuat şi la 6 săptămâni după a doua doză. Muzicianul a fost în primul val al celor vaccinaţi din cauza vârstei avansate, dar şi a emfizemului de care suferă. A descris toate aceste efecte într-un email către Robin Monotti Graziadei, producător de muzică şi partener al său.

Clapton a lansat încă din 2020 o melodie anti lockdown, "Stand and Deliver" iar acum critică "tirania şi autoritatea arogantă", cu aluzie la campania de vaccinare. Melodia anterior menţionată a fost o colaborare cu artistul Van Morrison, o altă voce puternică contra restricţiilor. Trebuie totuşi spus că Eric Clapton şi-a revenit după efectele secundare.

Iată un citat din mailul său către producător:

Mâinile şi picioarele erau fie îngheţate, amorţite sau arzând şi inutile timp de 2 săptămâni. Mă temeam că nu voi mai cânta vreodată. Nu ar fi trebuit să mă apropii vreodată de ac. Dar propaganda a zis că vaccinurile sunt sigure pentru toată lumea. Continui să merg pe calea rebeliunii pasive şi încerc să urmez acea linie pentru a îmi putea iubi activ familia mea şi e dificil să îmi muşc limba având în vedere ce ştiu acum.

Trebuie spus că artistul suferă, pe lângă emfizem şi de neuropatie periferică, care are fix simptomele de amorţeală, fierbinţeală sau răceală a extremităţilor, în cele mai avansate cazuri. De la Brexit încoace Eric Clapton a fost în continuu război cu liderii britanici şi şi-a pierdut încrederea în aceştia. Ultimele piese lansate de Clapton în perioada pre-pandemie au fost "Home For the Holidays", "For Love on Christmas Day" şi "White Christmas", single-uri extrase de pe un album tematic de Crăciun.

Citește în continuare

Trending